Australia. Tiada yang seumpamanya

Tarikan Wilayah Ibu Negara Australia

Canberra: Tempat utama Cerita Australia

Canberra, ibu negara Australia adalah penuh dengan pelbagai tarikan. Kunjungi Bangunan Parlimen, Mahkamah Tinggi Australia, Memorial Perang Australia, Mint Diraja Australia, dan Galeri Nasional bagi mendapat maklumat terperinci mengenai bagaimana Australia berfungsi sebagai sebuah negara. Bersiar-siar mengelilingi Tasik Burley Griffin atau menuju ke puncak Mount Ainslie dan nikmati tataletak bandar raya yang terancang baik.
Ia merupakan antara satu-satunya tempat di dunia di mana anda boleh terbang di atas sebuah Bangunan Parlimen menaiki belon udara panas. Kagumi wira sukaan pujaan kami
di Australian Institute of Sport. Kawasan sekeliling menawarkan seni dan kraf bertaraf dunia, bandar dan perkampungan bersejarah, taman yang dijaga rapi, kawasan desa yang menakjubkan, nikmat gourmet dan tiga wilayah wain - kesemuanya terletak dalam lingkungan tempoh sejam setengah menggunakan kenderaan bermotor. The Poacher’s Way menawarkan pelbagai pengalaman berlainan termasuklah makanan eksklusif, wain beriklim sejuk, seni, kraf, penginapan bersarapan dan spa harian, dicipta oleh mereka yang cukup bersemangat untuk hidup.

Panjat setiap gunung  

Tidak jauh daripada Canberra, anda akan dapat menikmati antara kawasan tanah tinggi terbaik di Australia, termasuklah puncak tertinggi di benua ini iaitu Mount Kosciuszko. Pada musim panas, berjalanlah merentasi ladang bunga liar alpine dan lihat ikan dalam tasik pergunungan yang penuh dengan ikan trout. Pada musim sejuk, ia merupakan satu-satunya tempat di dunia di mana anda boleh meluncur salji atau menggunakan papan salji. Taman Negara Namadgi adalah kawasan belukar desa yang mengagumkan dan kaya dengan sejarah Orang Asli, dengan tapak suci yang berusia sekurang-kurangnya 20,000 tahun. Dalam sejarah yang lebih baru, Honeysuckle Creek merupakan tempat pertama di bumi yang menerima imej manusia berjalan di atas bulan. Ketahui lebih lanjut di Kompleks Deep Space Communication Complex di Tidbinbilla.

 

 

CLOSE