Australia. Tiada yang seumpamanya

Lihat tarikan Great Ocean Road

Lihat tarikan Victoria

Great Ocean Road

Great Ocean Road

Salah satu pemanduan terhebat di dunia, Great Ocean Road merentasi perjalanan sejauh lebih daripada 200 kilometer seiring dengan tebing curam bergerigi yang menakjubkan dengan pukulan angin dari Southern Ocean.
        
Sebahagian daripada rancangan utama untuk mewujudkan pekerjaan bagi tentera yang pulang dari Perang Dunia Pertama, hasil kejuruteraan yang besar dan mengagumkan ini kini termasuk dalam senarai Warisan Kebangsaan Australia.

Bangkai kapal bertaburan di pesisir pantai bergelora Victoria, merakamkan kisah dramatik peneroka awal di Australia yang cuba untuk memulakan penghidupan baru di sini.

Temui sesuatu yang baru di setiap selekoh pemanduan yang dramatik ini

Saksikan sendiri gelombang besar di Bell's Beach yang terkenal di dunia dan terletak berhampiran Torquay, kemudian belajar meluncur air dengan mereka yang pakar. Naiki helikopter merentasi gergasi Twelve Apostles atau kunjunginya dari pantai di Port Campbell National Park. Hayunkan kayu golf anda di Anglesea Golf Club di mana kanggaru sering kelihatan meragut rumput. Di Cape Light Otway Station yang tertua di tanah besar Australia, anda boleh bermalam di pondok desa penjaga rumah api yang dibaik pulih. Turunkan cermin kereta anda dan hirup bau semerbak daripada pokok gum dan udara yang segar, serta rancang untuk kerap berhenti serta mengambil gambar pemandangan yang begitu indah ini.

Terokai Great Otway National Park sehingga Cape Otway dan Warrnambool, kawasan paling selatan di Great Ocean Road. Lihat beberapa hutan hujan paling terpencil dan cantik serta pemandangan pesisiran pantai Victoria. Lawati Johanna Beach di mana cenuram yang menjulang tinggi membingkai pantai berpasir yang murni; atau Blanket Bay yang terpencil dan amat cantik.

Di sepanjang perjalanan Great Ocean Road, kagumi keindahan alam semula jadi di setiap selekoh.

CLOSE