Australië Seizoenen

Lorne, VIC. © Tourism Victoria & Andrew Paoli

Australië Seizoenen

Australië is een land voor alle seizoenen. U kunt vrijwel alles doen hier, op elk moment van het jaar. Er zijn vier seizoenen in het grootste deel van het land en een natte en droge seizoen in onze tropische noorden.

Zomer in Australië, van december tot februari, is een geweldige tijd om buiten te krijgen. Zwemmen stranden van Sydney of wandel van Tasmanië Overland Track. Maart.-mei. herauten van Australië herfst, een seizoen van vurige gebladerte in Canberra en de Formule 1 Grand Prix in Melbourne. Australische winter, van juni tot augustus, biedt sneeuw skiën in de Australische Alpen. Of neem een winterzon vakantie. Snorkelen in de gematigde Great Barrier Reef of 4WD door Zuid-Australië's Simpson Desert. Lente in Australië, van september tot november is het tijd om te kijken naar walvissen en wilde bloemen als je verkennen van de wijngaarden van West-Australië Margaret River regio.

In tropisch Australië, het droge seizoen van mei tot oktober heeft heldere blauwe luchten en zonnige dagen. Het is de tijd om levendige outdoor markten, films en festivals Darwin ervaren. December-maart is het natte seizoen, dat is warm en vochtig met dagelijkse regenbuien. Zie watervallen donder door Litchfield en Kakadu National Parks of vlieg over Katherine Gorge wanneer zijn waterstanden zijn hoogst.

De Australische zomer nodigt je uit! Ervaar de glorieuze Australische zomer van december tot februari. Loop langs de spectaculaire kustkliffen tussen Sydney’s Bondi Beach en Bronte. Maak een dagtocht van Melbourne naar de wijngaarden, stranden, nationale parken, golfbanen en kuuroorden van het Mornington Peninsula. Proef de heerlijkste Tasmaanse gerechten en wijn aan de historische waterkant van Hobart of verken het voedsel, de wijn en de geschiedenis in de Swan Valley nabij Perth. Volg de verse zeevis rondom de ongerepte kustlijn van South Australia’s Eyre Peninsula of bekijk het koraal dat zich in Queensland massaal in het Great Barrier Reef voortplant. Geniet van oogverblindende onweersbuien en bloeiende vegetatie in het tropische Top End. Of bekijk de inheemse Australische dieren en eeuwenoude Aboriginalgeschiedenis van dichtbij in het Tidbinbilla Nature Reserve, vlakbij Canberra. De zomer in Australië is ook het seizoen voor cricket van wereldklasse, grand slam tennis, levendige muziekfestivals, nieuwjaarsvieringen en culturele evenementen in de openlucht.

Ontdek de magische diversiteit van de Australische herfst, in het grootste gedeelte van het land van maart tot mei. Bekijk de roodgouden bomen in Orange, een landelijk eet- en wijncentrum ten westen van Sydney. Verken de wijngaarden, dorpjes en in mist gehulde bossen in Victoria’s Yarra Valley. Trek er avontuurlijk op uit langs de schilderachtige Brisbane River. Ervaar het leven van een veedrijver op een veedrijftocht langs het historische pad Oodnadatta Track van Zuid-Australië. Trek naar het rijkelijk begroeide Litchfield National Park in het Noordelijke Territorium of naar Kununurra in West-Australië voor de gigantische Ord Valley Muster. Je kunt wildwatervaren langs de Tasmaanse wildwestkust of vissen en kamperen langs de Murrumbidgee River Corridor, in de buurt van Canberra. De herfst is ook propvol evenementen, van eet- en wijnfestivals tot modeweken en de Grand Prix van Melbourne.

Welkom in de winter in Australië, een seizoen dat zo divers is als het land zelf. Je kunt skiën en snowboarden op de met poederwitte sneeuw bezaaide hellingen van Victoria of snorkelen en duiken in de milde wateren van het Great Barrier Reef van Queensland. Rijd in een 4x4 door de Simpson Desert in South Australia of trek naar de Blue Mountains voor kerstfestiviteiten. Volg het pad met wilde bloemen in Western Australia of geniet van de unieke festivalcultuur in het Northern Territory. Kruip lekker weg naast een heerlijk vuur tijdens Canberra’s Fireside Festival of vier de winterzonnewende in de kasseienstraten van Hobart. Winter is ook een geweldig seizoen om onze kustlijn te ontdekken, waar je migrerende walvissen kunt zien en temidden van een verbijsterende verzameling zeeleven kunt duiken.

Ontdek de lente van Australië, die in het grootste deel van het land van september tot november duurt. In ons tropische noorden is er de ‘build-up’, het pre-moessonseizoen.

Kijk hoe Melbourne zich opmaakt voor de Melbourne Cup, waar het hele land voor thuisblijft. Geniet van opera, jazz, blues en beeldhouwkunst en de wijnmakerijen in Hunter Valley bij Sydney. Combineer eten, drinken, duiken en surfen in Margaret River in Western Australia. Wandel door oeroude boomtoppen in het Daintree Rainforest in Queensland, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Ervaar de show van wilde dieren en wilde bloemen op Kangaroo Island in South Australia of vang een kolossale barramunda (Australische longvis) tijdens de 'build-up' in het Northern Territory. Zie Canberra helemaal opfleuren met een miljoen voorjaarsbloesems tijdens de Floriade of wandel door bloeiende Tasmaanse tuinen op weg naar de historische en natuurattracties. De lente in Australië is ook een uitstekende tijd om te surfen, zeekajakken of kanovaren.