Ontdek de lente van Australië

Floriade festival, Canberra, ACT. © Tourism Australia

Ontdek de lente van Australië, die in het grootste deel van het land van september tot november duurt. In ons tropische noorden is er de ‘build-up’, het pre-moessonseizoen.

Kijk hoe Melbourne zich opmaakt voor de Melbourne Cup, waar het hele land voor thuisblijft. Geniet van opera, jazz, blues en beeldhouwkunst en de wijnmakerijen in Hunter Valley bij Sydney. Combineer eten, drinken, duiken en surfen in Margaret River in Western Australia. Wandel door oeroude boomtoppen in het Daintree Rainforest in Queensland, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Ervaar de show van wilde dieren en wilde bloemen op Kangaroo Island in South Australia of vang een kolossale barramunda (Australische longvis) tijdens de 'build-up' in het Northern Territory. Zie Canberra helemaal opfleuren met een miljoen voorjaarsbloesems tijdens de Floriade of wandel door bloeiende Tasmaanse tuinen op weg naar de historische en natuurattracties. De lente in Australië is ook een uitstekende tijd om te surfen, zeekajakken of kanovaren.


Ontdek de lente van Australië

Het Spring Racing Carnival van Australië

Het Spring Racing Carnival van Australië

Australia mag dan tot stilstand komen voor de Melbourne Cup, maar voor de rest van het Spring Racing Carnival komt heel Melbourne in beweging.

Lente in het Daintree Rainforest

Lente in het Daintree Rainforest

Al 135 miljoen keer is het lente geweest in het Daintree Forest, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Maar de herhaling is niet ten koste gegaan van de creativiteit van de natuur.

Voorjaarsvakantie in Margaret River

Voorjaarsvakantie in Margaret River

Na een voorjaarsvakantie in Margaret River, dat op vier uur rijden door een prachtige omgeving van Perth af ligt, kun je weer volop van het leven genieten.

De lenteshow op Kangaroo Island

De lenteshow op Kangaroo Island

Van wilde dieren tot wilde bloemen, van september tot november... Kangaroo Island biedt een lenteshow vol actie.

De bloeiende tuinen van Tasmanië

De bloeiende tuinen van Tasmanië

Ga naar Tasmanië tussen september en november wanneer de bloeiende tuinen tegen de adembenemend fraaie omgeving en historische attracties afsteken.

Vissen als er in het Northern Territory een overvloed aan barramundi ontstaat

Vissen als er in het Northern Territory een overvloed aan barramundi ontstaat

Vang een kolossale barramunda tijdens de 'build-up' (premoessonseizoen) in het Northern Territory.

Lente-evenementen in Hunter Valley

Lente-evenementen in Hunter Valley

Tijdens Spring in the Hunter Valley vormen de wijnmakerijen en de golvende heuvels de achtergrond voor opera in de openlucht, jazz, blues en beeldhouwwerken.

Floriade, Canberra

Floriade, Canberra

Kom kijken hoe Canberra tot leven komt met miljoenen lentebloesems tijdens de Floriade: het grootste bloemenfestival van Australië.

Reizen

Reizen

Australische vakantie-ideeën

Stel uw eigen Australische vakantie samen met behulp van deze reisideeën. Met één van onze internationale luchthavens als startpunt geven deze veelzijdige drie weken durende vakanties je een idee hoeveel je zelfs tijdens een korte vakantie in Australië kunt zien.

Verdeel ze in hapklare brokken of combineer ze zodat ze passen binnen je tijdsbestek, de plaats waar je aankomt en de bestemmingen die je absoluut wilt zien. Trek van steden naar de kust en de wildernis. Combineer het Red Centre met het Daintree Rainforest en de Great Barrier Reef. Australië is een enorm land, maar als je het een beetje plant, kun je in slechts enkele weken heel wat verschillende landschappen ontdekken.

Drie weken vanuit Sydney
Drie weken vanuit Melbourne
Drie weken vanuit Brisbane
Drie weken vanuit Perth

Drie weken vanuit Adelaide
Drie weken vanuit Cairns
Drie weken vanuit Darwin


Floriade, ACT

Surfen in Australië

Surfen in Australië

De surfstranden in Australië bieden voor beginnende surfers tot surfkampioenen de beste golven van de Stille Zuidzee in het oosten, de Indische Oceaan in het westen en de Zuidelijke Oceaan in het zuiden. Ga naar het iconische Bells Beach, bij Torquay, de toegangspoort tot de Surf Coast van Victoria aan de Great Ocean Road.

Per kajak of kano door Australië

Per kajak of kano door Australië

Van rustige kreken en stille binnenwateren tot aan schilderachtige rivieren en kloven: Australië biedt talloze plaatsen om te peddelen. Ga kanovaren op de Blackwood River, die door het zuidwesten van Western Australia slingert, of door het doolhof aan rustige wateren in de Coorong in South Australia. Zeekajak vanaf St Kilda Beach in Melbourne of onder de Harbour Bridge van Sydney.