Welkom in de winter in Australië

Razorback, Victoria's High Country, VIC. © Tourism Victoria & Mark Watson

Welkom in de winter in Australië, een seizoen dat zo divers is als het land zelf.

Je kunt skiën en snowboarden op de met poederwitte sneeuw bezaaide hellingen van Victoria of snorkelen en duiken in de milde wateren van het Great Barrier Reef van Queensland. Rijd in een 4x4 door de Simpson Desert in South Australia of trek naar de Blue Mountains voor kerstfestiviteiten. Volg het pad met wilde bloemen in Western Australia of geniet van de unieke festivalcultuur in het Northern Territory. Kruip lekker weg naast een heerlijk vuur tijdens Canberra’s Fireside Festival of vier de winterzonnewende in de kasseienstraten van Hobart. Winter is ook een geweldig seizoen om onze kustlijn te ontdekken, waar je migrerende walvissen kunt zien en temidden van een verbijsterende verzameling zeeleven kunt duiken.


Welkome in de winter

De winterzon in het noorden van Queensland

De winterzon in het noorden van Queensland

Wil je je vrienden deze winter echt jaloers maken? Vertel ze dan dat je naar North Queensland gaat en wijs hen tussen neus en lippen op het zachte klimaat, de palmbomen en een oceaan waarin je kunt zwemmen.

Sneeuw spelen op de hellingen van Victoria

Sneeuw spelen op de hellingen van Victoria

Kun je je helemaal geen met sneeuw bedekte bergen in Australië voorstellen? In de winter in Victoria vind je honderden skipistes op tien geweldige plaatsen in de Alpen.

Westerse wilde bloemen

Westerse wilde bloemen

Vergeet saaie dagen en bleke landschappen. Voor de winter in Western Australia is er geen stereotype te vinden. Van juni tot september exploderen meer dan 12.000 wilde bloemsoorten in de hele staat.

Woestijnavontuur in South Australia

Woestijnavontuur in South Australia

Wat dacht je van een uitdaging deze winter? Rijden in een 4x4 door het Zuid-Australische deel van de enorme, tijdloze Simpson Desert is misschien net wat je nodig heb.

De wintergeheimen van Tasmanië

De wintergeheimen van Tasmanië

De lucht is misschien dan ijskoud, maar in Tasmanië zet de winter zeker geen domper op je activiteiten. Vier de zonnewende in Hobart of ski in het Ben Lomond National Park.

Festivalpret in het droge seizoen

Festivalpret in het droge seizoen

Voor het grootste deel van de wereld betekent de winter meerdere kledingstukken over elkaar aantrekken en binnenshuis blijven.

Blue Mountains Yulefest

Blue Mountains Yulefest

In de Blue Mountains hoef je niet tot december te wachten voor kerstpret. Ieder jaar van juni tot augustus trekken duizenden mensen hiernaartoe voor Yulefest – kampvuren, barbecues, meezingers en zo nu en dan sneeuw.

De warmte van de haard in Canberra

De warmte van de haard in Canberra

Verwarm je hart en vul je maag deze winter bij een knetterend haardvuur. Dat is de verleidelijke roep van het Fireside Festival, dat elk jaar in augustus in Canberra en de naburige dorpen zoals Yass, Hall, Murrumbateman en Gundaroo wordt gehouden.

 

Reizen

Bibbulmun, Western Australia

Wandelingen in Australië

Strek je benen, open je hart en ziel en bekijk het immense terrein tijdens avontuurlijke wandeltochten in Australië. Maak een dagwandeling, korte schilderachtige wandelingen of een wandeltocht van begin tot eind, waarover je wel weken en zelfs maanden doet.

Larapinta Trail, Northern Territory
De Heysen Trail, South Australia
De Bibbulmun Track, Western Australia
Wilsons Promontory, Victoria

De Overland Track, Tasmanië
Six Foot Track, New South Wales
Gold Coast Hinterland Great Walk, Queensland
Australian Alps Walking Track


Savannah Way, Queensland

Savannah Way, QLD - 6-daagse rit

Rijd van Cairns door de weelderige Queensland Tropical Tablelands en de historische goudvelden naar de afgelegen Gulf Savannah en de grens met het Northern Territory.


Een bijzondere walvis

Een bijzondere walvis

Iedere winter kun je bultruggen langs Byron Bay en Hervey Bay naar het noorden zien trekken. Bewonder hun complexe acrobatische communicatie en luister naar het betoverende onderwatergezang van de mannetjes met een hydrofoon. Kijk hoe de langzame, elegante zuidkapers langs de kustlijn van Western Australia trekken vanuit Geographe Bay, Dunsborough en Albany.


Duik in de diepten van Australië

Duik in de diepten van Australië

Australië, volledig omringd door water en rijk aan eilanden en riffen, is een droom voor duikers. Onze wateren herbergen een schat aan zeeleven, met meer dan 4.000 vissoorten en de meest diverse verzameling zeegras ter wereld. Zwem met de gigantische, vriendelijke walvishaai in Ningaloo Reef of met zeeleeuwen en dolfijnen romdom het Eyre Peninsula in South Australia..