Meer over outback van Australië

Meer over outback van Australië

Ontdek meer over de Australische outback, waar velden zich oneindig uitstrekken en mensen oeverloze verhalen kunnen vertellen.

Het is een zonovergoten land, maar zelfs in de verschroeiende woestijn vind je purperen vegetatie en weelderige groene waterpoelen. Je vindt er ook rode heuvels en brandende zonsondergangen, voetafdrukken van dinosauriërs en Aboriginal houtsnijwerk, kleurrijke symbolen en rustieke cafés. Hier in de uitgestrekte, open ruimtes wacht telkens weer een nieuw avontuur.Zes outback-bestemmingen die je moet zien:

Flinders Ranges, SA
Flinders Ranges, SA

1. Flinders Ranges, South Australia

Neem het vliegtuig voor een panoramische vlucht, bekijk de monumentale pracht van het rotsbassin Wilpena Pond en verken daarna de legendarische waterpoelen in de Flinders Ranges. Ga naar een gezellig café en proef de beroemde bushtucker uit de regio, terwijl je verhalen uitwisselt met de plaatselijke bewoners.

Longreach, QLD
Longreach, QLD

2. Longreach, Queensland

Ga bij een kampvuur zitten en luister naar de poëzie van de outback-mensen in het spirituele geboorteland van de Aussie 'bushy'. In de Stockman Hall of Fame kun je de geschiedenis van de outback en de mensen die het thuis noemen, beter leren kennen. In deze legendarische outback-stad woont de eerste vliegende chirurg ter wereld en werd onze nationale luchtvaartmaatschappij Qantas geboren.

Broken Hill, NSW
Broken Hill, NSW

3. Broken Hill, New South Wales

Ontdek de kenmerkende woestijnlandschappen en een oase van meren rond de vroegere mijnstad, bekend als Silver City. Broken Hill was eens ’s werelds grootste zilver-, lood- en zinkmijn en is nu bekend voor zijn kunstenaars die inspiratie putten uit het heldere licht en uitgestrekte uitzichten. Wandel bij zonsondergang langs de Living Desert Sculptures, kijk naar vogels bij Menindee Lakes en volg een radioles in ’s werelds grootste virtuele klaslokaal in de School of the Air.

MacDonnell Ranges, NT
MacDonnell Ranges, NT

4. Glen Helen Gorge, Northern Territory

Nadat je door de MacDonnell Ranges bent getrokken, kun je van de brede, koele en verfrissende waterpoel van Glen Helen Gorge genieten. Neem een verfrissende duik en zet daarna je tent op onder de sterren. Het is zelfs mogelijk dat je een zwartvoetige rotswallabie ziet.

Lake Argyle, Kununurra, WA
Lake Argyle, Kununurra, WA

5. Kununurra, Western Australia

Bestudeer bergkammen en ranges van 350 miljoen jaar oud en kijk waar zeldzame roze diamanten worden ontgonnen. Spring op een stier tijdens de plaatselijke rodeo, vang enorme barramundi of sluit je aan bij de menigte voor een outback-paardenrace. Eet modderkrab in afgelegen kamprestaurants en bewonder het uitgestrekte en prachtige Lake Argyle. Hoe je deze gevarieerde regio ook ervaart, je kunt er zeker van zijn dat je deze niet zult vergeten.

Murray River, Mildura, Victoria
Murray River, Mildura, VIC

6. Mildura, Victoria

Deze levendige outback-oase op de Murray River staat bekend om zijn eindeloze zonneschijn, pittoreske wijngaarden en oude maanlandschappen. Ontdek Aboriginalcultuur in de zandduinen van Lake Mungo of in de prachtige Willandra Lakes, die in de World Heritage-lijst zijn opgenomen. Eet in bekroonde restaurants of maak een tocht langs wijnmakerijen op een woonboot of een historische raderstoomboot. Bekijk het ruwe outback-landschap en de prachtige zonsondergangen vanuit een heteluchtballon of een 4x4.

Meer Australische ideeën