Australische kunst

Australische kunst

Kom meer te weten over Australische kunst, van eeuwenoude Aboriginal-kunstwerken tot Australische beeldhouwwerken en moderne Australische fotografie.

Een overzicht van de kunstgeschiedenis, beroemde Australische kunstenaars en de belangrijke kunstprijzen.

Neus rond in onze steden en hun culturele attracties, inclusief grote Australische kunstgalerieën zoals de Art Gallery of NSW en de Gallery of Modern Art Brisbane. We vertellen je waar je de grootste hedendaagse kunstgalerie in Sydney kunt vinden en tonen je die kunstgalerie in Melbourne die je absoluut niet mag missen.

Kom te weten waar je de levende Aboriginal kunstgeschiedenis kunt ervaren. Kom meer te weten over eeuwenoude inheemse kunst van Kakadu, de Kimberley en Flinders Ranges. Lees over de enorme verzameling Aboriginal-kunst in Canberra of de kunstdistricten van Darwin die meer dan één veelbelovende Aboriginal-kunstenaar tonen.

We hebben van alle Australische kunst wel wat: van Australische kunstenaars tot Aboriginal-kunst in Australië.

De Aboriginals van Australië kunnen bogen op een rijke, levendige cultuur, die ten minste 50.000 jaar oud is. Blader eens door de diverse ervaringen die worden aangeboden als je helemaal opgaat in het Australië van de Aboriginals.
Ontdek plaatsen die vol zijn van de geschiedenis van de Aboriginals in het Northern Teritory. Bezoek het Red Centre van Australië en loop rond de basis van Uluru met een Anangu-gids. Bekijk Aboriginalkunst in Alice Springs, waar de Arrernte-stam al 20.000 jaar woont. Ontdek alles over de mythen uit de Dreamtime in de rijk bewerkte rotskustgalerieën van het Kakadu National Park, dat op de World Heritage-lijst is opgenomen.

Tussen de wetlands, de wilde dieren en onherbergzame ravijnen bevat het in de World Heritage-lijst opgenomen Kakadu National Park een van de hoogste concentraties rotskunst ter wereld. Hier zijn wel 5.000 Aboriginalplaatsen gevonden met rotskunst, schuilplaatsen, stenen gereedschappen, slijpstenen en ceremonieel oker. Dit gedetailleerde, dramatische bewijs van leven in Kakadu is meer dan 50.000 jaar oud: van het eerste bewijs van menselijk bestaan tot aan de komst van de Europeanen.

Van nationale monumenten tot boetiekgalerieën en openluchtfestivals, de steden in Australië hebben een rijke en bloeiende creatieve cultuur. Woon een levensechte uitvoering in het wereldberoemde Opera House van Sydney bij en ontdek de schat aan nationale attracties in Canberra. Wissel epische tentoonstellingen af met kunst in Melbourne, waar de nationale opera- en balletgezelschappen zijn gevestigd. Neem de Aboriginal- en Europese cultuur in je op in Adelaide's North Terrace en bekijk Aboriginalkunst of geniet van een openluchtfestival in Darwin. Verken de naar alle kanten zich uitstrekkende culturele gebieden van Brisbane, van het Queensland Cultural Centre tot het futuristische Powerhouse. Bekijk een toneelstuk in het oudste theater van Australië, Hobart, en wandel door de overvloed aan galerieën en museums in Perth en de kunststrip aan zee in Fremantle.

Kom meer te weten over de geschiedenis van Australië, van eeuwenoude Aboriginaltradities tot en met het tijdperk van de gevangenen en kolonisten. Leer de traditionele eigenaars van Sydney nader kennen en bekijk het begin van het koloniale tijdperk op historische plaatsen die zich uitstrekken van de haven tot aan Parramatta.  Bekijk de goudkoortsarchitectuur van Melbourne en eet, drink wijn en winkel in de op de World Heritage-lijst opgenomen gebouwen van Brisbane.   Bekijk Aboriginal- en koloniale kunst in Adelaide, nabij het historische Duitse dorpje Hahndorf.  Traceer het Aboriginalnageslacht van Kings Park in Perth en wandel met de spoken van veroordeelden, walvisjagers en zeelieden in Hobart. Lees de eerste grondwet van Australië in Canberra en kom meer te weten over de dramatische geschiedenis van Darwin tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Meer Australische ideeën