De culturele attracties van Australië

De culturele attracties van Australië

Van nationale monumenten tot boetiekgalerieën en openluchtfestivals, de steden in Australië hebben een rijke en bloeiende creatieve cultuur. Woon een levensechte uitvoering in het wereldberoemde Opera House van Sydney bij en ontdek de schat aan nationale attracties in Canberra. Wissel epische tentoonstellingen af met kunst in Melbourne, waar de nationale opera- en balletgezelschappen zijn gevestigd. Neem de Aboriginal- en Europese cultuur in je op in Adelaide's North Terrace en bekijk Aboriginalkunst of geniet van een openluchtfestival in Darwin. Verken de naar alle kanten zich uitstrekkende culturele gebieden van Brisbane, van het Queensland Cultural Centre tot het futuristische Powerhouse. Bekijk een toneelstuk in het oudste theater van Australië, Hobart, en wandel door de overvloed aan galerieën en museums in Perth en de kunststrip aan zee in Fremantle.

Bekijk het overvloedige aanbod aan theater, symfonie of ballet in het wereldberoemde Sydney Opera House, waar je tijdens de pauze ook nog glinsterende havenuitzichten krijgt voorgeschoteld. Geniet van een uitvoering door de Sydney Theatre Company of Bangarra Dance Theatre in het elegante Walsh Bay of bezoek de onafhankelijke theaters in Surry Hills en Kings Cross. Wandel over het culturele pad van The Rocks naar Hyde Park, en bekijk onderweg het Museum of Contemporary Art, de Art Gallery of New South Wales en het Australian Museum. Slenter door de kunstgalerieën, van grote gebouwen tot boetiekjes in Paddington, Surry Hills en Redfern, waar zich ook de futuristische uitvoeringsruimte CarriageWorks bevindt. Geniet van jazz in de Basement in Circular Quay, een energieke musical in Pyrmont’s Lyric Theatre of een concert in het overvloedige State Theatre. In het westelijke gedeelte van de binnenstad kun je op diverse plaatsen in Enmore en Newtown van live muziek genieten, waarbij je op het puntje van je stoel zult gaan zitten. Ervaar de roes van het Sydney Festival in januari, het Sydney Writers’ Festival in mei en Sydney Film Festival in juni.

Slenter langs een enorme collectie Australische kunst in de National Gallery van Victoria, slechts een van de galerieën in de historische culturele ruimte van Federation Square. Bezoek het Australian Centre for Contemporary Art in het nabijgelegen Southbank, waar je ook een uitvoering door de Melbourne Theatre Company of Melbourne Symphony Orchestra kunt bijwonen. Ontdek openbare kunst in de Docklands en muurschilderingen, installaties en door kunstenaars gerunde galerieën in de slingerende steegjes van de stad. Bekijk het Australian Ballet of Opera Australia tijdens een uitvoering op hun thuistoneel in het Arts Centre. Trek je mooiste kleren aan voor een succesvolle musical in het opulente theaterdistrict of een intiem cabaret-, drama- of muziekoptreden in de steegjes van de binnenstad. Bezoek het City Museum en Melbourne Museum, dat een kijkje in de Aboriginalcultuur van Victoria mogelijk maakt. Kom meer te weten over de Koorie Heritage Trust of volg een Aboriginal Heritage Walk door de Royal Botanic Gardens. Melbourne organiseert vele culturele evenementen, zoals het Melbourne Comedy Festival in april, het International Jazz Festival in mei en het International Arts Festival in september.

Vergeet elk gevoel van tijd in de Gallery of Modern Art, de grootste galerie in Australië, en bekijk het skelet van een dinosaurus in the Queensland Museum. Slenter langs het werk van beroemde Australische kunstenaars in de Queensland Art Gallery en geniet van een uitvoering met ballet, opera of een orkest in het Queensland Performing Arts Centre. Dit alles is te zien onder het architectureel ontworpen dak van het Queensland Cultural Centre in South Bank. In New Farm vormt de getransformeerde industriële ruimte van het Brisbane Powerhouse de basis voor theater, komedie, dans, kunst, markten en restaurants. Bekijk live muziek in de daarnaast gelegen Fortitude Valley of ervaar onafhankelijk theater in het West End. Luister naar een orkest dat tussen de Korinthische pilaren van Customs House speelt. In het Treasury Building, gebouwd in de stijl van een Italiaans palazzo, is van alles te vinden, van cabaret tot komedie, of geniet van een gemeenschapsconcert in de historische Brisbane City Hall. Vergeet vooral het Brisbane Writers Festival in september en het Brisbane Festival in oktober niet.

Laat je meeslepen door 's werelds grootste collectie Aboriginal-artefacten in het South Australian Museum en een uitgebreide collectie Australische koloniale kunst in de Art Gallery van South Australia. Verder langs North Terrace kun je een bezoek brengen aan de State Library, Parliament House en Government House. Bekijk de kunstcollectie in het Adelaide Festival Centre, de thuisbasis voor de State Opera, State Theatre, Australian Dance Theatre en Adelaide Symphony Orchestra. Bekijk kunstenaars en beeldhouwers tijdens hun werk in het West End of volg het galeriepad vanuit de elegante straten in het stadcentrum naar het ernaast gelegen Kent Town en Norwood. Ga de straat op voor theater, kunst, muziek, dans en film in de openlucht tijdens het Adelaide Fringe Festival dat laat in februari een maand lang duurt. Luister naar wereldmuziek in WOMADelaide, dat om het jaar in maart in het weelderige Botanic Park van de stad wordt gehouden. Geniet van de geweldige optredens tijdens het Adelaide Cabaret Festival in juni of van de homoseksuele cultuur tijdens het Feast Festival in november.

Bekijk Aboriginalkunst in de Art Gallery van Western Australia en visuele uitvoerende kunsten in The Perth Institute of Contemporary Arts. Verken de geologische herkomst van de staat, de rijke Aboriginalgeschiedenis en de Europese koloniale geschiedenis in het Western Australian Museum. Dit alles is te zien in het omvangrijke Perth Cultural Centre in Northbridge. Een paar wijken verder kun je een uitvoering van het Western Australian Ballet, Opera of Symphony Orchestra bijwonen, in het enige Edwardiaanse theater van Australië. Bekijk een toneelstuk in het Playhouse en Perth Theaters of luister naar de soulzanger en symfonieën die door de geweldige akoestische architectuur van het Perth Concert Hall weerklinken. Bezoek de Aboriginal Art Gallery in Kings Park voordat je door de museums en artistieke enclaves van Fremantle slentert. Bezoek het Western Australian Maritime Museum, Fremantle Museum en het neo-Gothische Fremantle Arts Centre. Bekijk Aboriginal- en moderne kunst in galerieën in High Street, in Mosman Park en Cottesloe. Elke zomer biedt het Perth International Arts Festival een programma tjokvol theater, muziek, dans en visuele kunsten.

Bewonder de kunst van de vroege kolonisten en een paar opgezette Tasmaanse duivels in het Tasmanian Museum and Art Gallery, dat op de World Heritage-lijst opgenomen gebouwen omvat aan de waterkant in Sullivans Cove. Bezoek de studio's van kunstenaars en bekijk uitvoerende kunsten in de eeuwenoude magazijnen van het Salamanca Arts Centre. Laat je meeslepen door het spel van het Tasmanian Symphony Orchestra in de Federation Concert Hall in Davey Street of luister naar live jazz in een van de bars in Salamanca Place. Bekijk internationaal ballet, opera, drama en musicals of kijk of je een glimp van het vermeende spook kunt opvangen in het Theatre Royal, het oudste theater van Australië. Noel Coward speelde hier en Sir Laurence Olivier smeekte de Tasmaniërs om het gebouw in stand te houden. Bekijk de vooraanstaande Tasmaanse kunstenaars in de Lady Franklin Gallery in Lenah Valley en slenter langs de kleurrijke muurschilderingen, over de stoepen met patronen en langs de versierde lantarenpalen die de straten in North Hobart omzomen. Musici gaan de straten van Hobart op tijdens het Hobart Summer Festival en het Taste of Tasmania Festival, dat tijdens de jaarwisseling één week duurt.

Kom meer te weten over het ontstaan van het politieke systeem in Australië in het Old Parliament House, en bekijk dan hoe politici over actuele zaken debatteren vanaf de openbare galerij van het moderne Parliament House. Bekijk de beste nationale collectie Australische kunst in de National Gallery of Australia en beroemde Australiërs op het doek in de National Portrait Gallery. Bezoek het National Museum of Australia, het War Memorial en de National Capital Exhibition. Bekijk de historische documenten in de National Library of Australië of de eerste grondwet van Australië in de nabijgelegen National Archives. Slenter langs ambachtelijke kunst in het Canberra Museum and Gallery of geniet van visuele en uitvoerende kunsten in de ANCA Gallery. Bekijk opera, ballet, theater of muzikale uitvoeringen in het Canberra Theatre Centre in Civic. Bekijk een lokale uitvoering van het Street Theatre of kies voor klassieke muziek in de School of Music in The Australian National University. Vergeet vooral het Canberra International Music Festival in mei niet. Rijd over het Poachers Trail naar galerieën, studio's en ambachtelijke workshops die overal in de streken rondom Canberra zijn verspreid.

Verken het rijke Aboriginalerfgoed van Darwin en beleef de tragische cycloon Tracy van 1974 opnieuw in de Museum and Art Gallery van het Northern Territory. Bekijk traditionele en moderne Aboriginalkunst in de galerieën langs de met palmen omzoomde Mitchell St. Bekijk beelden van de luchtaanvallen op Darwin tijdens de Tweede Wereldoorlog in het East Point Military Museum en bezoek de unieke huisjes in Myilly Point Historical Precinct. Het tropische klimaat van Darwin betekent dat veel van de culturele actie in de openlucht plaatsvindt. Bekijk tussen april en november kunstfilms onder de sterren in de Deckchair Cinema. Luister eind mei naar de levendige bands tijdens Bass in the Grass in het Darwin Amphitheatre. Je mag het Darwin Festival in augustus echt niet missen: 18 dagen lang muziek, dans, theater, komedie, film en visuele kunsten in de George Brown Botanic Gardens. Dezelfde maand wordt het Darwin Fringe Festival gehouden met twee weken vol met seminars, luchtacrobatiek, Aboriginalfilms, een poëziewedstrijd, muzikale straatjams, parodieën en kunsttentoonstellingen.

De culturele attracties van Australië

Meer Australische ideeën