De historische attracties van Australië

De historische attracties van Australië

Kom meer te weten over de geschiedenis van Australië, van eeuwenoude Aboriginaltradities tot en met het tijdperk van de gevangenen en kolonisten. Leer de traditionele eigenaars van Sydney nader kennen en bekijk het begin van het koloniale tijdperk op historische plaatsen die zich uitstrekken van de haven tot aan Parramatta.  Bekijk de goudkoortsarchitectuur van Melbourne en eet, drink wijn en winkel in de op de World Heritage-lijst opgenomen gebouwen van Brisbane.   Bekijk Aboriginal- en koloniale kunst in Adelaide, nabij het historische Duitse dorpje Hahndorf.  Traceer het Aboriginalnageslacht van Kings Park in Perth en wandel met de spoken van veroordeelden, walvisjagers en zeelieden in Hobart. Lees de eerste grondwet van Australië in Canberra en kom meer te weten over de dramatische geschiedenis van Darwin tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Old Government House, Parramatta
Old Government House, Parramatta

Sydney, New South Wales

Volg een historisch pad van Macquarie St naar Circular Quay.  Bezoek de tentoonstellingen over de sociale geschiedenis in het zandstenen fort van Hyde Park Barracks, bezoek het Justice and Police Museum en dineer aan de haven in het Victoriaanse Customs House.   Neem een veerboot naar Fort Denison, het superkleine haveneiland waar ooit de kleine criminelen gevangen werden gehouden. Verken de koloniale landhuizen van Elizabeth Bay en de Vaucluse Houses of bekijk een uitvoering in het vorstelijke State Theatre. Bezoek Old Government House, het oudste openbare gebouw van Australië, in Parramatta.  Bekijk Sydney door de ogen van Aboriginals tijdens een culturele boottocht in Sydney Harbour of Cronulla of tijdens een Aboriginalrondleiding in de Royal Botanic Gardens of Rocks.

Flinders Street Station, Melbourne
Flinders Street Station, Melbourne

Melbourne, Victoria

Zwerf door de op de World Heritage-lijst opgenomen Royal Exhibition Buildings in Carlton, dat in 1880 werd opgetrokken en de eerste zetel van het Commonwealth Parliament.  In het stadscentrum kun je een bezoek brengen aan de Old Melbourne Gaol, waar de beruchte bushranger van Australië, Ned Kelly, werd opgehangen en zwerf door het voorname Flinders Street Station.  Bezoek Cooks Cottage, het zorgvuldig gereconstrueerde geboortehuis van Captain Cook in East Melbourne.  Picknick in de tuinen van het Como Historic House, dat in 1847 werd gebouwd.  Bewijs eer aan de Victorianen die in de Tweede Wereldoorlog zijn overleden bij de Shrine of Remembrance. Volg het Golden Mile Heritage Trail vanaf Federation Square langst de overblijfselen van de goudkoorts in Victoria. Leer meer over de Aboriginalcultuur van Victoria in de Koorie Heritage Trust of op een Aboriginal Heritage Walk door de Royal Botanic Gardens.

Customs House, Brisbane
Customs House, Brisbane

Brisbane, Queensland

Kom meer te weten over de lange Aboriginalgeschiedenis in dit gebied tijdens een voorstelling door de lokale Yuggera-dansers in het bushland van Kangaroo Point.   Verken Brisbane City Hall, het historische gebouw dat op de World Heritage-lijst is opgenomen waartoe ook de City Hall Art Gallery, de Clock Tower, King George Square en Brisbane Administration Centre behoren.  Het gebouw werd in de jaren '20 gebouwd en het Engelse neoklassieke interieur bestaat onder andere uit een reusachtige marmeren trap, gewelfde plafonds, kroonluchters en een vloer met mozaïektegels.  Winkel in de op de World Heritage-lijst opgenomen Brisbane Arcade en bezoek Old Government House, het oorspronkelijke thuis van de vroege gouverneurs van Queensland. Luister naar een orkest dat tussen de grandioze Korinthische pilaren van Customs House speelt en geniet van een optreden in het Treasury Building, gebouwd in de stijl van een Italiaans palazzo.

Art Gallery of South Australia, North Terrace
Art Gallery of South Australia, North Terrace

Adelaide, South Australia

Bekijk Aboriginalartefacten in het South Australian Museum en Australische koloniale kunst in de Art Gallery of South Australia, beide op North Terrace. Volg een rondleiding door het koloniale landhuis van het Ayers House Museum en zwerf door Carrick Hill, een huis uit de jaren 1930 dat is gebouwd in de stijl van een 17e-eeuws Engels landhuis. Ervaar aan den lijve het militaire leven uit de jaren 1880 in Fort Glanville en het leven van de vroege staatgouverneurs in Old Government House in het Belair National Park. Bekijk kerken, huisjes en koloniale landhuizen in North Adelaide en historische magazijnen, werven en musea in Port Adelaide, het maritieme hart van de stad. Bezoek in de Adelaide Hills het Duitse dorpje Hahndorf uit 1830 en het Engelse dorpje Mt Torrens.

Roundhouse, Fremantle
Roundhouse, Fremantle

Perth, Western Australia

Verken de geologische oorsprong van de staat, de rijke Aboriginalgeschiedenis en Europese koloniale geschiedenis in het Western Australian Museum in Northbridge.  Maak een rondwandeling door de Old Mill, gebouwd in 1835 voor het malen van meel, en de Old Perth Boys School, gebouwd in 1854 uit zandsteen die door de gevangenen via de Swan River werd aangevoerd. Bezoek de Perth Mint, een van 's werelds oudste muntenmakerijen in East Perth.  Boek een Aboriginalrondleiding door Kings Park, waar de mythische Wagyl-serpent volgens overlevering de grond in ging en aan de voet van Mt Eliza tevoorschijn kwam, waardoor de Swan River werd gevormd. Geniet van de geschiedenis van Fremantle in het Roundhouse, een van de eerste gevangenissen van de staat, evenals de Fremantle Prison en het Western Australian Maritime Museum. 

Battery Point, Hobart
Battery Point, Hobart

Hobart, Tasmania

Zwerf langs de magazijnen uit de jaren 1830 op Salamanca Place, het kasseienplein aan de waterkant van Hobart.   Bewonder de kunst van de vroege kolonisten en een enkele opgezette Tasmaanse duivels in het Tasmanian Museum and Art Gallery, dat historische gebouwen aan de waterkant van Sullivans Cove omvat.  Kijk of je een glimp kunt opvangen van het spook dat naar men zegt in het Theatre Royal, het oudste theater van Australië, ronddwaalt.  In Battery Point, de oudste wijk in Hobart, kun je Kelly's Steps beklimmen, in 1839 gebouwd door de legendarische avonturier James Kelly, gevolgd door een spooktour.  Je vindt er ook elegante oude gebouwen, zoals Arthur Circus Cottages, St. George's Anglican Church en het Narryna Heritage Museum.  Loop over de oudste brug van Australië en sta stil in de cel van de oudste gevangenis, in het nabijgelegen Richmond.

Australian War Memorial, Canberra
Australian War Memorial, Canberra

Canberra, Australian Capital Territory

Zwerf door de ceremoniële laan van Anzac Parade en kom meer te weten over de Australische oorlog en vredesmissies in het Australian War Memorial.  Bezoek het Museum of Australian Democracy in Old Parliament House. Wandel door de uitgestrekte tuinen van Lanyon Homestead en bewonder Blundells’ Cottage, in de jaren 1860 gebouwd en nu een doe-het-zelf-museum.  Volg een rondleiding door het arbeidershuisje Mugga Mugga of de eerste school van Canberra in St John’s Schoolhouse Museum. Bekijk de historische documenten in de National Library of Australië of de eerste grondwet van Australië in de nabijgelegen National Archives.  Bekijk eeuwenoude Aboriginalrotskunst in het nabijgelegen Namadgi National Park en Tidbinbilla Nature Reserve

Darwin Wharf Precint
Darwin Wharf Precint

Darwin, Northern Territory

Volg een rondleiding door Government House en bezoek het Myilly Point Historical Precinct, waar de vier huisjes een goed beeld geven van de stadsarchitectuur van vóór de Tweede Wereldoorlog.  Leer het rijke Aboriginalerfgoed van Darwin nader kennen en kom meer te weten over de tragische cycloon van 1974, Tracy, in het Museum and Art Gallery of the Nothern Territory. Breng op Smith St een bezoek aan Christchurch Cathedral en de op de World Heritage-lijst opgenomen Browns Mart, die in 1885 werd gebouwd.  Bekijk beelden van luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog op Darwin in het East Point Military Museum en breng een bezoek aan de munitiebunkers in Charles Darwin National Park.  Wandel naar de olietunnels uit de Tweede Wereldoorlog in het Wharf Precinct en duik naar de scheepswrakken uit de oorlog in Darwin Harbour.  Kom meer te weten over de eeuwenoude Aboriginal culturele tradities van de stad in de kunstgalerieën aan Mitchell St.

De historische attracties van Australië

Meer Australische ideeën