ANZ Stadium, Sydney

ANZ Stadium, Sydney, NSW.

ANZ Stadium, Sydney

Het ANZ Stadium (ook bekend als Stadium Australia) is een veelzijdig stadion in de wijk Sydney Olympic Park in Homebush Bay. Het ANZ Stadium werd speciaal gebouwd voor de Olympische en Paralympische Spelen van 2000 in Sydney. Sinds de opening in 1999 is dit het podium geweest voor een aantal van de grootste sportevenementen van Australië. Van de spectaculaire openings- en sluitingsceremonie tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney tot dat onvergetelijke, winnende doelpunt tijdens de Rugby World Cup, het ANZ Stadium is bijzonder geliefd bij alle Australische sportfans.

Toen het ANZ Stadium werd geopend, bood het plek aan 110.000 toeschouwers, waarmee het het grootste Olympische stadion in de geschiedenis was. Het was op dat moment ook het grootste stadion van Australië. Na de Olympische Spelen van Sydney werd het stadion verbouwd en het heeft nu 83.000 zitplaatsen.

Het is een van de mooiste en technologisch meest geavanceerde stadions ter wereld. Het unieke ontwerp van het ANZ Stadium houdt in dat het binnen 12 uur van een ovale vorm kan veranderen in een rechthoekige vorm. Hierdoor is het het enige stadion van de wereld dat is ontworpen voor 5 professionele sporten: Rugby League, Rugby Union, Australian Rules Football, voetbal en cricket. Een aantal internationale topsterren heeft het stadion ook weten te vinden, zoals U2, de Rolling Stones, Andre Rieu en AC/DC.

De Explore Tour neemt je mee achter de schermen waar je in de voetsporen kunt treden van de sporthelden. Herbeleef de ongelooflijke triomfen en tranen van de Olympische Spelen en ga op het Olympische podium staan voor het ultieme fotosouvenir. Begeef je onder het ANZ Stadium in de kleedkamers en ervaar de plek waar de teams zich voorbereiden op de strijd om de Bledisloe Cup en de Rugby League Grand Finals, of bekijk de ruimtes waar de sterren van het Australian Football en de State of Origin voor de wedstrijd verblijven.

Met de ANZ Stadium Gantry Tour kom je niet alleen achter de schermen, maar ook boven de schermen. De 'gantry' is een loopbrug van stalen roosters helemaal boven in het ANZ Stadium. Je zult versteld staan van het vogelperspectief op de 'gantry', slechts een paar meter onder het dak van het stadion.

Bezoek het nabijgelegen Sydney Olympic Park Aquatic Centre en zwem in een zwembad waar ook kampioenen om de eer streden. Het Aquatic Centre heeft vier verwarmde binnenbaden, reusachtige waterglijbanen, een spa, sauna, stoomruimte en health club, en wordt omringd door weelderige palmbomen en kleurrijk mozaïek. Boek een excursie en herbeleef de wedstijden waarin Australië een gouden medaille won. Ontdek waarom het zwembad bekendstaat als een van de beste ter wereld.

Sydney Olympic Park ligt midden in Bicentennial Park, een uitstekende plek voor een wandeling of picknick. Huur een fiets bij de fietsenwinkel en fiets over de paden, of zoek verkoeling bij de klaterende fonteinen en waterspuwers in het waterspeelgebied.

Het ANZ Stadium bevindt zich in het Sydney Olympic Park, 17 km ten westen van het stadscentrum van Sydney en 8 km van Parramatta. Je kunt vanaf Central Station de trein pakken naar station Olympic Park, of vanaf Circular Quay de Parramatta River-lijn, een van de beroemde veerboten van Sydney, naar Sydney Olympic Park Wharf.

Meer tips voor Australië