Suncorp Stadium, Queensland

Suncorp Stadium, QLD.

Suncorp Stadium, Queensland

Het Suncorp Stadium van Brisbane, plaatselijk bekend als 'The Cauldron', de ketel, dankt zijn faam aan het feit dat het de belangrijkste, rechthoekige sportfaciliteit van Australië is. Op deze locatie met plek voor 53.000 toeschouwers vinden Rugby Union-, Rugby League- en voetbalwedstrijden plaats, plus lokale en internationale concerten.

Het Suncorp Stadium is een geavanceerde sportfaciliteit van wereldklasse op maar een paar minuten van het stadshart van Brisbane, in de wijk Milton. Het neemt een speciaal plekje in de harten van alle inwoners van Queensland in als een van de legendarische sportlocaties van de staat en de stad. Jaarlijks komen er meer dan 1 miljoen bezoekers af op evenementen in het Suncorp Stadium.

Het is de thuisbasis van het nationale Rugby League-team de Brisbane Broncos, van het Rugby Union-team de Queensland Reds en van het voetbalteam de Brisbane Roar. Suncorp Stadium is ook gastheer van de jaarlijkse, ultieme National Rugby League-wedstrijd tussen Queensland en New South Wales die de State of Origin wordt genoemd. Buiten het stadion kun je een standbeeld van de beroemde, voormalige Australische National Rugby League-speler Wally Lewis bewonderen. Zij fans noemden hem 'The Emperor of Lang Park’, de keizer van Lang Park.

Tijdens een rondleiding door deze historische locatie kom je van alles te weten over het stadion, vanaf de tijd dat er op deze locatie een begraafplaats was, via de periode dat het Lang Park heette tot aan de ontwikkeling naar een faciliteit van wereldklasse. Je krijgt een kijkje achter de schermen en bezoekt delen waar normaal gesproken allen stadionleden, pers en sporthelden mogen komen.

Het gebied rondom het stadion was een van de eerste delen van Brisbane waar de Europeanen zich vestigden. In de straten van de nabijgelegen wijken Milton en Paddington, die in de jaren 1850 gebouwd werden, zijn verbluffende voorbeelden te bewonderen van vroeg-Australische architectuur. Het is een van de beste plekken van de stad om de in de heuvels genestelde, traditionele, houten huizen op houten palen, de ‘Queenslanders’, te bekijken aan de brede, met bomen omzoomde straten. Dit zijn populaire delen van Brisbane met kosmopolitische bars, cafés en restaurants, unieke boetieks, antiekwinkels en designermode.

Bezoek de XXXX Brewery in Milton waar het favoriete bier van de Queenslanders wordt gebrouwen. Deze rondleiding voert je mee door een van de oudste brouwerijen van Australië, waarna je wordt beloond met een glas van het beroemde, goudkleurige ale.

Ga naar de rivier en wandel over de boulevard langs de rivier naar het beroemde, op de erfgoedlijst vermelde Regatta Hotel, een van de oudste pubs van Brisbane waar al sinds 1886 koud bier wordt geserveerd op de veranda's. Het is een fantastische plek om te ontspannen en de echte 'Aussie' manier van leven in je op te nemen.

Vaar met een 'City Cat' over de Brisbane River naar de stad en bekijk het pas gerestaureerde stadhuis van Brisbane, de City Hall, en het Museum of Brisbane. Als je avontuurlijk aangelegd bent, kun je de Story Bridge Adventure Climb boeken, een van de drie brugbeklimmingen op de wereld. Vanaf de top word je beloond met een adembenemend, panoramisch uitzicht over de stad, met inbegrip van het Suncorp Stadium en ‘The Gabba’.

Het Suncorp Stadium is makkelijk bereikbaar met het openbaarvervoersnetwerk van Brisbane.
Er zijn regelmatige busdiensten die vaker rijden als er wedstrijden gespeeld worden in het stadion. De treinstations Milton en Roma Street liggen het dichtst bij het Suncorp Stadium in de buurt.

Meer tips voor Australië