De paardenraces van Australië

Melbourne Cup Carnival, Melbourne, VIC. © Tourism Victoria

De paardenraces van Australië

De paardenracefestivals van Australië combineren geweldige wedstrijden met haute couture, vermaak en sensatie. Australië kent een lange geschiedenis op het gebied van racepaarden. Een aantal van de beste racepaarden ter wereld is in Australië gefokt. Bijna elke grote staat of elk groot territorium heeft een eigen, belangrijk paardenracefestival, van het glamoureuze Magic Millions aan de Gold Coast tot de Perth Cup in Western Australia. Twee van de hoogtepunten op de Australische racekalender zijn het Australian Spring Racing Carnival en de Melbourne Cup, bekend als 'the race that stops a nation' (de race die het land platlegt).

Ervaar de spanning tijdens een van de grote paardenracefestivals van Australië. Zowel Australische als internationale bezoekers nemen deel aan de festiviteiten tijdens de paardenraces, waarbij haute couture net zo in de schijnwerpers staat als de spannende races. Australië kent een lange geschiedenis als leverancier van een aantal van 's wereld beste racepaarden en organisator van belangrijke paardenraces. Elke staat of elk territorium heeft wel een eigen belangrijk paardenracefestival. Ga kijken naar de glamoureuze Magic Millions op de Gold Coast of de Perth Cup in Western Australia. Als je van paardenraces houdt, mag je de hoogtepunten op de Australische racekalender niet missen: het Australian Spring Racing Carnival en de Melbourne Cup, die bekendstaat als 'race that stops a nation'.

Victoria
september-november

Het Spring Racing Carnival is een topfestival van drie maanden met het neusje van de zalm op het gebied van paardenrennen met echte volbloeds, mode en entertainment. Van Camperdown tot Caulfield en van Manangatang tot Moonee Valley kunnen bezoekers genieten van spannende paardenraces, fantastische mode en sociale evenementen op renbanen in de steden en op het platteland van Victoria. Het hoogtepunt van dit spektakel is de Melbourne Cup, die elk jaar wordt gehouden op de eerste dinsdag in november. Melbourne Cup Day, ook wel 'the race that stops a nation' genoemd, is een vrije dag in Victoria. Deze dag wordt gevierd met lunches en sociale evenementen op allerlei locaties.

Melbourne, Victoria
november

Het Melbourne Cup Carnival is het meest kleurrijke paardenrace-evenement ter wereld. Dit wervelende geheel van paardenraces, mode en plezier begint in september en gaat door tot maar liefst half november. De Flemington Racecourse is de locatie voor een aantal beroemde racedagen, zoals Derby Day, de Melbourne Cup en Oaks Day. De Melbourne Cup, waar op de eerste dinsdag in november om wordt gestreden, is het hoogtepunt van het festival en een officiële feestdag in Victoria. Een groot deel van Australië ligt stil om naar de race te kijken of luisteren, maar er is niets leuker dan zelf tussen het 100.000-koppige publiek staan tijdens dit unieke gebeuren.

Search events

Meer Australische ideeën