Adelaide

Rigoni's Restaurant Bistro, Adelaide, SA. © SATC & Adam Bruzzone

Adelaide

Ontdek Adelaide, de elegante en verfijnde hoofdstad van Zuid-Australië.

Plan je vakantie naar Adelaide met onze driedaagse reisbeschrijving, die de attracties van Adelaide combineert met de parkgronden, stranden, wijngaarden en de kustpracht van het schiereiland Fleurieu.

Kom meer te weten over Zuid-Australië, de fantastische bestemmingen die je kunt bezoeken vanuit Adelaide, en de spectaculaire reizen die je erheen brengen. Kom in de buurt van kangoeroes, zeehonden, pinguïns en pelikanen op het wonderland vol wilde dieren van Kangaroo-eiland. Vlieg over Wilpena Pound in het woeste, oude Flinders-gebergte. Bekijk het Flinders-gebergte en Kangaroo-eiland, evenals de Barossa Valley en het schiereiland Fleurieu terwijl je de South Australian Loop aflegt.

Leer over de andere steden van Australië en doe ideeën op voor de rest van je vakantie in Australië. Vanuit Adelaide kun je de Ghan-treinreis naar het tropische Darwin maken, waarbij je tussenstops maakt om Alice Springs en Katherine te bezoeken. Je kunt dezelfde route reizen over de historische Explorers Highway.

Deze elegante stad staat bekend om de koloniale stenen architectuur, de uitgestrekte parken, levendige festivals en het ongelofelijke gevoel van ruimte. Verken de musea en bibliotheken van North Terrace, dineer in speciaal ingerichte 'eetstraten' of picknick in tuinen die zich over bijna de helft van de stad uitstrekken. Ga fietsen in Botanic Park of roei langs de rozentuinen in Rymill Park. Zwem met dolfijnen of leer zeilen in Glenelg of vis vanaf de pier in Henley. Net buiten het stadscentrum vind je de pittoreske Adelaide Hills en de wijnmakerijen van wereldklasse in de Barossa Valley.

Sla de culturele attracties over en ga naar de kust in Adelaide, waar restaurants, parken en wijnstreken ook binnen handbereik liggen. Ontdek het stadsverleden in het groten stenen gebouw aan North Terrace. Ontdek de jeugdige energie die bruist onder de elegante buitenkant van de stad in Rindle Street en de populaire restaurantbuurt Gouger Street. Geniet van de parken die zich over meer dan de helft van de stad uitstrekken. Zwem met dolfijnen in Glenelg en doe mee aan de zomerse festiviteiten aan het strand van Henley.

Laat je overrompelen door wat je ziet, ruikt en hoort op de Adelaide Central Markets, een zeer geliefde attractie in het hartje van de stad. De handelaars komen overal vandaan om een verrukkelijke diversiteit  aan ingrediënten, van oesters tot olijfolie en kazen, te verkopen. Deze marktkramers vullen de keukens van Adelaide en smeden tegelijkertijd vriendschapsbanden en voeren dagelijkse rituelen op. Vul je mandje samen met de plaatselijke lekkerbekken en koks of volg een rondleiding voor een intiem kijkje achter de schermen bij het leven van de fijnproevers in het culinaire hoofdkwartier van South Australia.

Doe mee aan de uitzinnige feesten in de schone straten van Adelaide. Adelaide wordt terecht de festivalstad van Australië genoemd. Op de brede boulevards en in de weelderige tuinen wordt een onafgebroken feestprogramma aangeboden. In de schone straten wordt er wild gefeest, vooral in februari, aan het einde van de zomer, als daar het grootste alternatieve festival van het zuidelijk halfrond wordt gehouden. De Adelaide Fringe is een uitbundige maand vol straattheater, kunstexposities, straatmuzikanten, dansvoorstellingen, cabaret, films en live muziek.

Alle genoegens van een kuststad en nog veel meer wachten je op in Glenelg, dat in Holdfast Bay ligt, 25 minuten met de tram van het stadscentrum van Adelaide. Hier vind je witte zandstranden, charmante hotels die op de werelderfgoedlijst staan en bruisende winkels, cafés en zomerentertainment. Je kunt ook zwemmen met wilde dolfijnen, duiken of snorkelen of een vistrip boeken. Volg de geschiedenis van Glenelg op de voet in de galerieën en musea, vier de verschillende festivals mee en slenter langs de kust naar naburige kuststadjes.

Ontdek de oudste Duitse nederzetting van Australië, in het hart van de Adelaide Hills. Er wordt zo'n beetje van je verwacht dat je speurt naar mannen in lederhosen die jodelend rondlopen in Hahndorf, een schilderachtig Duits dorpje, op twintig minuten afstand van Adelaide. Het werd gesticht in 1839 door Lutheranen die de godsdienstvervolging in Pruisen ontvluchtten. Hahndorf is genoemd naar de kapitein van het schip. Zijn naam was Hahn en dorf betekent dorp in het Duits.

Begin met de spectaculaire natuurlijke attracties van South Australia, neem vervolgens de Ghan-trein dwars door het Red Centre van Australië naar Darwin. Vanuit Adelaide kun je genieten van uitstekend eten en uitstekende wijn in de Barossa and Clare Valleys en een trektocht maken door de Flinders Ranges en volop wilde dieren zien op Kangaroo Island. Zwem, surf, snorkel en maak een bushwandeling op het Fleurieu Peninsula, voordat je in Penneshaw de pinguïns van heel dichtbij gaat zien of een kolonie zeeleeuwen bij Seal Bay op Kangaroo Island. Doorkruis per trein het continent met de Ghan op een boemelrit naar Alice Springs en Katherine. In Darwin kun je deelnemen aan feesten, markten bekijken en van een culinaire en culturele smeltkroes genieten.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën