Glenelg Beach

Glenelg Beach, Adelaide, SA. © SATC

Glenelg Beach

Alle genoegens van een kuststad en nog veel meer wachten je op in Glenelg, dat in Holdfast Bay ligt, 25 minuten met de tram van het stadscentrum van Adelaide. Hier vind je witte zandstranden, charmante hotels die op de werelderfgoedlijst staan en bruisende winkels, cafés en zomerentertainment. Je kunt ook zwemmen met wilde dolfijnen, duiken of snorkelen of een vistrip boeken. Volg de geschiedenis van Glenelg op de voet in de galerieën en musea, vier de verschillende festivals mee en slenter langs de kust naar naburige kuststadjes.

Neem de antieke tram, die al sinds 1920 passagiers tussen North Terrace in Adelaide en Glenelg heen en terug vervoert. Stap uit bij Moseley Square, net achter de pier. Volg de historische veranderingen in Holdfast Bay in het ontdekkingscentrum van Glenelg Town Hall.

De populariteit van Glenelg als kustbestemming blijft in de loop der jaren onveranderd, zoals je zult merken als je door de drukke eet- en winkelstraten van Jetty Road wandelt. Snuffel rond in de honderden specialiteitenwinkels of dineer in een openluchtrestaurant. Voor een stijlvoller etentje kun je terecht in Holdfast Marina, een geweldige plaats om te genieten van de prachtige zonsondergang in Glenelg.

De jachthaven is ook het vertrekpunt voor de dolfijnzeiltochten die meerdere keren per dag hun ronde in Holdfast Bay doen. Kijk uit naar tuimelaars en gewone dolfijnen tijdens een cruise overdag of in de schemering of boek een rondvaart waarbij je zelf tussen de dolfijnen kunt zwemmen. Glenelg vormt ook het startpunt voor veel andere oceaanavonturen. Leer surfen, snorkelen of scubaduiken in de verschillende koraalriffen en onderzeeafdalingen . Onderneem een avontuurlijke rit langs de kust in een jetboat of boek een vistrip als dagexcursie of op een nachtelijk avontuur. Glenelg huisvest daarnaast ook een populair pretpark en een pittoreske golfbaan aan de kust.

Neem op de wandel- en fietspaden de geweldige omgeving en geschiedenis van Glenelg in je op. Het Federation Trail slingert rondom Holdfast Bay langs de arbeidershuisjes, gracieuze koloniale gebouwen en een schuilkelder tegen luchtaanvallen uit de Tweede Wereldoorlog. Kijk naar de zandduinen die de Europese pioniers onaangeroerd lieten en bezoek Tjilbruke Spring, een zoetwaterbron die heilig is voor de plaatselijke Aboriginalbevolking. Wandel naar het historische Kingston House in het adembenemende kustreservaat van Kingston Park.

Volg de promenade in zuidelijke richting naar Marino Rocks of slenter over de boulevard naar het naburige Brighton. Vanuit Glenelg kun je ook wandelen of fietsen naar kuststadjes in de buurt zoals Grange, Henley Beach en West Beach.

Luister naar kerstliedjes tijdens de jaarlijkse kerstoptocht, vier Australia Day aan het strand of geniet van de feestelijke sfeer tijdens het Glenelg Jazz Festival en de City to Bay Fun Run.

Sla een bezoek aan Glenelg zeker niet over, want achter de kustcharme schuilen hier en daar leuke verrassingen.

Meer Australische ideeën