Alice Springs

Lucht van Alice Springs, NT. © Tourism NT

Alice Springs

Alice Springs, omgeven door een rode zandwoestijn die zich honderden kilometers in alle richtingen uitstrekt, is een van de meest bekende steden in de Australische outback. Het is de poort tot wereldberoemde natuurlijke fenomenen zoals Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta National Park.

Hier worden de verhalen van de Australische geschiedenis en het Australische erfgoed verteld door kleurrijke personages zoals goudzoekers en outbackpioniers, en evenementen zoals kamelenraces.

Alice Springs bevindt zich in het geografische en spirituele hart van het Australische 'Red Centre'. De stad wordt aan alle zijden omringd door de grillige MacDonnell Ranges die volgens het Arrernte-volk, de oorspronkelijke bewoners, tijdens de Dreamtime zijn gevormd door reusachtige rupsen. De Royal Geographic Society of Australia heeft berekend dat het geografische midden en gravitatiecentrum van het continent, het Lambert Centre, zich circa 200 km ten zuiden van de stad bevindt.

Vandaag de dag wordt de kleurrijke geschiedenis in ere gehouden door de exclusieve hotels en restaurants, en de 20.000 inwoners van Alice Springs. De stad biedt volop mogelijkheden voor de aanschaf van authentieke Aboriginalkunst.

Van hieruit kun je je ook wagen aan een van de meest uitdagende wandeltochten van Australië langs de Larapinta Trail. Het is een ideale plek om je te verdiepen in de rijke Australische Aboriginaltradities en de indrukwekkende landschappen.

De klassieke rit door de outback van Australië langs de Red Centre Way, die loopt van Alice Springs naar Kings Canyon, is een van de beste manieren om de natuurlijke wonderen van dit uitgestrekte, eeuwenoude rode landschap te ervaren.

Zeven dingen die je moet doen in een stad als Alice:

Start je outback-avontuur in Alice Springs, in het hart van het Australische Red Centre. Maak een ballonvaart over de Australische grasvlakten of fiets naar Simpsons Gap. Ga met quad bikes op safari door de woestijn of vlieg over de MacDonnell Ranges. Leer het Aboriginal Arrernte-volk nader kennen dat hier al 20.000 jaar woont en bewonder de hedendaagse Aboriginalkunst in Todd Mall.

Dag 1: Attracties in Alice, Dag 2: Buitenavontuur, Dag 3: Finke Gorge National Park.

Je weet waarschijnlijk al wel wat de rode monoliet in het rode centrum (Red Centre) van Australië is. Dan weet je ook dat deze rots heilig is voor de plaatselijke Aboriginals en dat de kleuren bij zonsopgang en zonsondergang spectaculair zijn. Je weet misschien nog niet dat je dit alles kunt ervaren door de ogen van de Aboriginals of dat er vele andere heilige en adembenemende plekjes in het enorme centrum van Australië te zien zijn.

Zwem in de Glen Helen Gorge en speur naar rotswallaby’s bij Simpsons Gap in de West MacDonnell Ranges. Luister naar de legende uit de Dreamtime rondom de komeetkrater Gosse Bluff. Klim naar de rand van Kings Canyon en zwem in de tropische poelen van de Garden of Eden. Rijd bij zonsopkomst op een kameel rond Uluru en wandel langs de hoge roestbruine toppen van het nabijgelegen Kata Tjuta.

Trek langs de ruggengraat van West MacDonnell Ranges naar attracties zoals Simpsons Gap, Ellery Creek Big Hole, Ormiston Gorge en Glen Helen Gorge. Deze epische keten van dagwandelingen strekt zich uit over meer dan 223 km van het oude Alice Springs Telegraph Station tot Mount Sonder en Mount Razorback. Ga op oude steile hellingen staan en kijk uit over de uitgestrekte okerkleurige landschappen.

Tijdens de laatste zondag van augustus wordt er in Alice Springs een zeil- en roeiwedstrijd gehouden... in een droge rivierbedding. De outback maakt een mens gek. Een andere verklaring is er niet voor het feit dat de jaarlijkse zeil- en roeiwedstrijd Henley-on-Todd in een droge rivierbedding in Alice Springs wordt gehouden.

Ga helemaal op in de Aboriginalervaringen, plaatsen en reizen van Australië. De Aboriginals van Australië kunnen bogen op een rijke, levendige cultuur, die ten minste 50.000 jaar oud is. Blader eens door de diverse ervaringen die worden aangeboden als je helemaal opgaat in het Australië van de Aboriginals.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën