Brisbane

Story Bridge en skyline van de stad, Brisbane, QLD. © Tourism Queensland

Brisbane

Ontdek Brisbane, de subtropische hoofdstad van Queensland en uitvalsbasis voor vele beroemde attracties.
Plan je vakantie naar Brisbane met onze driedaagse reisbeschrijving. Luier in de rijkelijk begroeide tuinen van South Bank, ontdek de winkelmogelijkheden van Brisbane en maak een uitstapje naar het zandrijke Moreton Island. Voor iets heel anders zoek je het avontuur langs de rivier van Brisbane op.

Kom meer te weten over de beroemde plekjes in Queensland en de natuurreizen die je er kunt maken. Rij via Great Sunshine Way naar de Goudkust, Fraser Island en Noosa. Strek je benen op de Great Hinterland Walk in de Goudkust. Of volg de Pacific Coast Touring Route helemaal naar het Noorden tot aan Cairns en Great Barrier Reef, dat als beschermd gebied is opgenomen op de World Heritage-lijst.

 We hebben ook ideeën om je te helpen bij het plannen van je Australische vakantie vanuit Brisbane. Zeil door de Whitsundays of wandel door het ongerepte regenwoud van Daintree. Vlieg naar Sydney of rij via het new-agestrandparadijs van Byron Bay naar het zuiden langs de Pacific Coast Touring-kustweg.

Luier in de rijkelijk begroeide tuinen aan de oevers van South Bank, struin de markten af en zwem in de lagune. Fiets door de Botanic Gardens van de stad en abseil van de rotsen van Kangaroo Point. Zak de rivier af op een majestueuze radarstoomboot of neem een snelle veerboot naar levendige plekken in de binnenstad zoals Bulimba en New Farm. Wanneer je aan cultuur toe bent, kun je de kunstgalerieën en musea bezoeken, een optreden door het Queensland Ballet, Opera of Orchestra bekijken of vernieuwend theater zien in het Powerhouse. In het vaarcentrum van de nabijgelegen Moreton Bay en Moreton Islands kun je zwemmen, zeekajakken, snorkelen langs koraalriffen, met een tobogan van 's werelds hoogste zandduin glijden, een zeilboot huren of met een marlijn worstelen.

Haal het beste uit je vakantie in Brisbane - een zonnige, geavanceerde hoofdstad aan de winderige Brisbane River. Naast weelderige parken en ontspannen plaatselijke bewoners is dit een stad met een ernstige culturele reputatie en een uitstekende plek voor eten, wijn drinken en dansen. Winkel naar hartenlust in Queen Street en bekijk de historische stadsgebouwen. Dineer bij de zanderige lagune van South Bank en ontdek er de vele culturele attracties. Bewonder de belangrijkste bezienswaardigheden van Brisbane op een rustige riviertocht vanaf Mt Cooot-tha Lookout. Luister naar livemuziek in Fortitude Valley of geniet volop van de natuur in de zanderige avonturenspeeltuin van Moreton Island.

Brisbane is een stad met serieuze culturele referenties. Hier vind je het uitgebreide Queensland Cultural Centre op South Bank, dat onderdak biedt aan allerhande artistieke inspanningen en een groeiend aantal tentoonstellingen van wereldklasse. Deze nationale schat aan galerieën, museums, theaters en kunstateliers vormt echter nog maar het begin. De culturele hoogtepunten van Brisbane bestaan mede uit het allerbeste van New Farm en Fortitude Valley en de stad zelf, met haar openbare kunst en historische gebouwen.

Laat je niet misleiden door de brede met mangroven omringde Brisbane River die rustig door het centrum van Brisbane kabbelt. Deze schilderachtige, kalme rivier vormt de achtergrond voor een hele reeks opwindende outdooractiviteiten. Kajak 's nachts langs de glinsterende skyline van Brisbane of geniet van het adembenemende uitzicht over de stad en de omgeving van de stad, gezien vanaf de top van Story Bridge. Na het beklimmen van de steile rotsen in Kangaroo Point kunt u er ook weer van abseilen. Of wandel, fiets of rolschaats over de drijvende wandelpaden van de Brisbane Riverwalk.Daarna kun je je adrenalinepeil weer omlaag brengen met een rustgevend bezoek aan de botanische tuinen van de stad of de welig begroeide parken langs de rivier op de South Bank.

Met een relaxte sfeer en gebouwen die niet hoger zijn dan de bomen is het subtropische paradijs van Noosa een plaats waar je je heerlijk kunt ontspannen. Maar dat betekent niet dat er hier niets te doen is. Noosa brengt de glamour van een internationaal vakantieoord naar de ongerepte stranden, nationale parken en weelderige achterlanden.

Geniet van enkele van de grootste kustattracties van Queensland: van het Great Barrier Reef, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen, tot de ongerepte eilanden en het regenwoud in de nationale parken. Rijd per 4x4 naar Fraser Island, ’s werelds grootste zandeiland, en ontdek de pijlstaartroggen en schildpadden in Mon Repos bij Bundaberg. Overnacht in Rockhampton en bezoek Great Keppel Island en de Capricorn Caves. Snorkel of duik bij de riffen en tussen de scheepswrakken bij Mackay en ga zeilen in de Whitsundays dat zo van een ansichtkaart is genomen.

Duik in de enorme golven vanaf Broadbeach, snorkel boven een scheepswrak nabij Main Beach of wandel op Surfers Paradise door het gouden zand dat wordt omringd door hoge gebouwen. Beleef adembenemende virtual reality-ritten in Dreamworld, zwem met dolfijnen in Sea World en zie hoe films worden gemaakt bij Warner Bros Movie World. Verken de watervallen, het regenwoud en de uitkijkplaatsen en maak pittoreske bushwandelingen in het rijke binnenland van de Gold Coast.

Brisbane vormt een geweldig uitgangspunt voor een bezoek aan de schitterende oostkust van Australië. Rijd langs de Pacific Coast naar het noorden en stop voor de glamour van het luxe vakantieoord Noosa of maak een 4x4-rit over de zandpaden op Fraser Island, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Zeil langs groene jungle-eilanden in het idyllische Whitsundays. Stop in Gladstone, Mackay, Rockhampton en Cairns om maar enkele plaatsen te noemen van waaruit de de technicolour-wereld van het Great Barrier Reef, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen, voor het grijpen ligt.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Más ideas australianas