Avontuur op de Brisbane River, Queensland

Brisbane River, Brisbane QLD. © Tourism Queensland

Avontuur op de Brisbane River, Queensland

Laat je niet misleiden door de brede met mangroven omringde Brisbane River die rustig door het centrum van Brisbane kabbelt. Deze schilderachtige, kalme rivier vormt de achtergrond voor een hele reeks opwindende outdooractiviteiten. Kajak 's nachts langs de glinsterende skyline van Brisbane of geniet van het adembenemende uitzicht over de stad en de omgeving van de stad, gezien vanaf de top van Story Bridge. Na het beklimmen van de steile rotsen in Kangaroo Point kunt u er ook weer van abseilen. Of wandel, fiets of rolschaats over de drijvende wandelpaden van de Brisbane Riverwalk.Daarna kun je je adrenalinepeil weer omlaag brengen met een rustgevend bezoek aan de botanische tuinen van de stad of de welig begroeide parken langs de rivier op de South Bank.

Met het warme subtropische klimaat, de rustig voortkabbelende rivier en een lange lijst bezienswaardigheden langs de rivier is Brisbane de perfecte plaats om te peddelen. De kano- en kajaktochten worden allemaal door erkende instructeurs begeleid. Je hebt dus geen ervaring nodig. Smeer je in met zonnebrand en begin aan een tocht rond lunchtijd langs de weelderige groene parken, glazen wolkenkrabbers, oude houten huizen en historische gebouwen. Of ervaar de magische verlichting van de stad, inclusief het met edelstenen bezette silhouet van de Story Bridge, ‘s avonds of in de schemering. Daarna kun je genieten van een diner met zeevis en schaal- en schelpdieren, een barbecue aan de oever van de rivier of een kaasplankje ‘s avonds laat als onderdeel van je tocht.

Als je de fonkelende Story Bridge eenmaal aan de onderkant hebt bekeken, waarom probeer je dan niet eens of je de klim van 80 meter omhoog naar de top aan kunt? Het is een opwindende ervaring, een van slechts drie mogelijke brugbeklimmingen ter wereld. Begin bij Kangaroo Point en leer alles over de geschiedenis van de stad, de brug en de rivier terwijl je schuin omhoog langs de superstructuur loopt. Op het hoogste punt wordt je inspanning beloond met een adembenemend panorama over de stad, de rivier, de Moreton Bay-eilanden en de nabij gelegen bergketens. Zie hoe de stad vorm krijgt in het roze licht van de zonsopgang, geniet van het uitgebreide uitzicht overdag of bekijk Brisbane vanaf de top van de brug in de schemering of als het donker is. Na afloop kun je je avontuur afsluiten met een koel drankje in een bar die tijdens de Tweede Wereldoorlog een schuilkelder was. Deze bar is een van de unieke attracties in het historische hotel onder de brug.
 
Kangaroo Point is ook de plek waar je de 20 m hoge rotsen kunt beklimmen en er vanaf kunt abseilen. Beklim de verweerde steile rotsen tijdens een rotsklimtocht waarbij je aan de top wordt beloond met een duizelingwekkend uitzicht over Brisbane en de rivier. Of leer hoe je moet abseilen tijdens een angstaanjagende trip naar beneden. De allereerste doodenge stap zul je nooit meer vergeten. Ervaren instructeurs hebben de leiding over groepen van verschillende niveaus, van beginner tot expert, er is dus altijd wel een tocht te vinden die bij jou past.

Voor activiteiten langs de rivier kun je je aansluiten bij de fietsers, rolschaatsers, wandelaars en joggers op de met palmen omgeven Brisbane Riverwalk. Dit is een netwerk van 20 km drijvende paden.Neem de tijd om de artistieke sculpturen te bewonderen of ontspan je in de parken langs de rivier. Neem je picknick mee onder de mangroven en macademiabomen in de wilde botanische tuinen op de noordelijke oever van de rivier. Aan de andere kant loopt de Riverwalk langs de lagune en de uitgestrekte tuinen van de South Bank. Hier kun je je dagelijkse avonturen onderbreken met een bezoek aan een markt, je kunt op een terrasje eten of een dans- of theatervoorstelling in het Queensland Cultural Centre bijwonen. Of je kunt op de Brisbane River varen in een gouden gondel of een historische houten rader(stoom)boot. Na al die activiteiten ben je vast toe aan wat ontspanning op de rivier.

Zorg ervoor dat een avontuur op de Brisbane River niet als onderdeel van je vakantieplannen in Brisbane ontbreekt!

Meer Australische ideeën