Tangalooma, Moreton Island

Tangalooma, Moreton Island

'There's nothing like… halsoverkop op een primitief  bodyboard over een witheet zandduin naar beneden scheren met de wind in je haren en opstuivend zand in je gezicht .'

Claire genoot van de spanning van deze zandduinafdaling op Moreton Island, in Moreton Bay, op minder dan vier uur rijden van Brisbane. Het was een welkome verandering ten opzichte van het drukke dagelijkse leven in Singapore, waar ze als anesthesist in een openbaar ziekenhuis werkt.

"Mijn normale dag begint met mezelf en daarna haal ik mijn kinderen uit bed  In de drukke ochtendspits rijd ik naar school . Daarna ga ik naar mijn werk. Omdat ik onregelmatige werkuren heb, moeten de kinderen vaak hun eigen plan trekken. De avonden zijn kort en de meeste tijd wordt besteed aan huiswerk… Deze vakantie was een zeldzame kans voor mijn familie om meer tijd met elkaar door te brengen," zei Claire.

Claire reisde met haar man en drie kinderen naar Moreton Island, waar ze drie dagen in een vakantieresort in Tangalooma Beach doorbrachten. Haar kinderen waren overdag druk met zwemmen en quadbiken  en 's avonds met het voeren van de wilde tuimelaars vanaf het strand.

"Over de afdaling van de duinen zei mijn man dat één keer genoeg was voor hem. De kinderen en ik kregen er echter niet genoeg van om keer op keer naar beneden te glijden (ondanks het zand in de mond)," zei Claire.

Moreton Island, dat vroeger een strafkamp en haven voor de walvisjacht was, is nu grotendeels een nationaal park waar zowel vakantiegangers als citytrippers uit Brisbane op af komen. Er slingeren wandelpaden naar witte stranden, langs rotsachtige landtongen en naar sprankelende lagunes zoals Blue Lagoon en Honeyeater Lake. Bezoekers kunnen ook een wandeltocht maken naar Cape Moreton en de eerste vuurtoren van Queensland bekijken, die in 1857 uit zandsteen van het eiland werd opgetrokken.

Van de kust af kun je al snorkelend de kleurrijke koraalriffen van Flinders Reef en de verroeste wrakken van Tangalooma Wrecks ontdekken, waar vissen in alle kleuren van de regenboog een thuis hebben gevonden. Bezoekers kunnen tussen juni en november walvissen zien en het hele jaar door allerlei andere onderwater levensvormen op de verschillende  cruises. Andere populaire activiteiten op het eiland bestaan uit begeleide wandelingen, 4x4-tochten, helikoptervluchten, parasailing, kajakken en jetskiën.

"Het was ook spannend om de Scooby-Doo film nog eens te zien en het herkenbare vakantieresort te zien  waar het merendeel van de film werd opgenomen! Het was een zorgeloze tijd met de familie," zei Claire.

Na Moreton Island bracht de familie een paar dagen door aan de Gold Coast, waar ze van de moderne stranden genoten en 'alle verplichte ritten maakten. Van een Australische motorfietsachtbaan tot een gigantisch golfslagbad en zelfs een klein outbackstation. De  pretparken aan de Gold Coast hebben alles om te zorgen dat iedereen in de familie zich vermaakt.

Voor haar volgende vakantie wil Claire in het Great Barrier Reef  snorkelen of Tasmanië opnieuw bezoeken.

"De vorige keer dat we in Tasmanië waren, waren de kinderen nog klein en konden ze niet echt genieten van de natuurwandelingen," legde ze uit.

Welke bestemming het ook zal worden, Claire kijkt er al naar uit om met haar familie tijd in Australië door te brengen.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën