Broome

Broome, WA. © Tourism Western Australia

Broome is een exotische parelvissersstad aan de westelijke toegangspoort tot de regio The Kimberly in Western Australia met een geschiedenis en cultuur die net zo kleurrijk zijn als het landschap. De stad ligt in het verre noorden van de staat, op tweeënhalf uur vliegen van Perth, en is een wervelende mix van kleur, cultuur en opmerkelijke personages.

Hier kun je op zoek naar de exquise Broome-parels of de zeldzame roze diamanten, maar bijvoorbeeld ook bij zonsondergang een rit per kameel maken over de hagelwitte zandstranden van Cable Beach. Je kunt plaatsen bezoeken waar ooit dinosaurussen rondzwierven of vogels spotten in de wereldberoemde Roebuck Bay.

In Broome vind je twee van de meest bekende, avontuurlijke 4x4-trajecten: de Savannah Way tussen Broome en Darwin via Kununurra en de 660 kilometer lange Gibb River Road.

Derby, ten oosten van Broome, is het startpunt voor een verkenningstocht door de Buccaneer Archipelago, een groep van circa duizend eilanden in de Timor Sea.

The Kimberley is groter dan de staten Victoria en Tasmanië bij elkaar en de afstanden tussen de belangrijkste steden zijn groot, dus plan voldoende tijd voor je bezoek.

Kununurra, of 'groot water' in de taal van de Aboriginals, ligt op meer dan 1000 kilometer van Broome. Hier vind je de Bungle Bungles, mysterieuze bijenkorfvormige rotsformaties. Het Purnululu National Park, waar de Bungle Bungles onderdeel van uitmaken, staat op de werelderfgoedlijst. De grillige kloven van het Mitchell Plateau en van de Horizontal Falls, en de verbluffende Gwion- of Bradshaw-rotsschilderingen van de Aboriginals behoren tot de oudste ter wereld.

De uitgestrekte blauwe luchten, vurige rode aarde en het ruige bushlandschap van Broome en omgeving zijn hoogtepunten van de Australische outback.

Ontmoet kamelen en figuren in Broome, een exotische parelstad aan de toegangspoort naar de Kimberley. Koop parels en ga op in de mengelmoes van nationaliteiten in Chinatown, vroeger het bruisende centrum met biljartcafés en opiumhuizen.

Dag 1: Parels, kamelen en zonsondergang, Dag 2: Dinosaurussen, vogels en Moon Staircases, Dag 3: Dampier Peninsula.

Cable Beach, gelegen bij Broome in Western Australia’s Kimberley-regio, is een 22 kilometer lange strook ongerept wit zandstrand met op de achtergrond vuurrode okerkliffen en op de voorgrond het turquoise water van de Indische Oceaan. Maak een ritje op de rug van een dromedaris langs het strand bij zonsopgang of zonsondergang. Bezoek ook het nabijgelegen Broome en dompel jezelf onder in de romantische parelgeschiedenis van dit multiculturele stadje. Ga in de winkels op zoek naar de kostbare parels van de Zuidzee. Vergaap je aan het natuurverschijnsel de Staircase to the Moon. Ontdek alles over een van de oudste culturen op aarde via de gemeenschap van de Aboriginals. Van parelvissen tot pootafdrukken van dinosaurussen - de geschiedenis van Broome is bijzonder boeiend.

Embrace adventure in a world of vast lakes, ancient ridges and ranges, rare pink diamonds and huge stations. There’s something about wild, remote Kununurra that fires the spirit of adventure in even the most timid of travelers. It could be the blue skies, scorching red soil and rugged bush scenery, or the fact it is the gateway to the East Kimberley and some of Western Australia’s remarkable natural attractions.

Maak een van de geweldigste 4x4-ritten van Australië tijdens deze 660 kilometer lange reis door de uitgestrekte Kimberley. Bekijk zoetwaterkrokodillen in het Windjana Gorge National Park en zwem, maak een bushwandeling en kampeer in Lennard en Bell Gorge. Boek een panoramische vlucht over Mitchell Falls en het uitgestrekte Mitchell Plateau.

Zet een streep in het zand tussen de woestijn en de tropen van Darwin naar Broome op dit ruwe outbackavontuur. Je zult palmbomen uit de roestbruine kliffen zien oprijzen, krokodillen zien zonnen in kloven en baobab-bomen vol met fruit vinden. Vaar door de Katherine Gorge in het Nitmiluk National Park en bekijk Aboriginal rotskunst in het Keep River National Park.

Ga in mei naar Kununurra voor de Ord Valley Muster, een opwindende viering van het leven in de East Kimberley die twee weken duurt. Samen met duizenden vriendelijke locals kun je deelnemen aan meer dan 50 evenementen in de ruige en magische landschappen van de regio. Verkleed je voor een avonturentocht in een terreinauto, zwem over Lake Argyle of fiets met een mountainbike langs de Gibb River Road. Proef de verse Kimberley-producten en geniet van Aboriginal muziek en dans.

Stijg bij zonsondergang op een kameel in Cable Beach bij Broome of zweef over de toppen van de Bungle Bungle Ranges. Neem een boottocht over het enorme Lake Argyle en bekijk de huizenhoge golven in de Buccaneer Archipelago. Rijd met een 4x4 over Gibb River Road langs de kloven en machtige rivieren of volg de rode stoffige weg van Broome naar het afgelegen Dampier Peninsula.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën