Broome en omgeving

Broome, Wa. © Tourism WA

Broome en omgeving

Ontmoet kamelen en figuren in Broome, een exotische parelstad aan de toegangspoort naar de Kimberley. Koop parels en ga op in de mengelmoes van nationaliteiten in Chinatown, vroeger het bruisende centrum met biljartcafés en opiumhuizen. Rij met een kameel op het witte zand van Cable Beach, waar je een verblindende zon in de Indische Oceaan kunt zien ondergaan. Bekijk voetafdrukken van dinosaurussen die in rotsen bewaard zijn gebleven en kijk naar vogels vanaf Roebuck Bay. Tussen maart en oktober kun je de romantische magie van de zgn. “Staircase to the Moon” zien, een zilveren illusie die door de weerspiegeling van een opkomende maan ontstaat.

Vijf ervaringen in Broome die je niet mag missen:

Broome, WA
Broome, WA

1. Zwemmen vanaf Cable Beach

Rijd op een kameel over het witte strand van Cable Beach, de beste plaats om een zinderende zon in de Indische Oceaan te zien zakken. Met 22 kilometer wit strand, helder, turkoois water en spectaculaire zonsondergangen staat het bekend als een van de prachtigste stranden ter wereld. Het strand is vernoemd naar de telegraafkabel die in 1889 tussen Broome en Java is gelegd. Je kunt er geweldig zwemmen en genieten van het idyllisch landschap.

Broome, WA
Broome, WA

2. Neem de kleuren van Chinatown in je op

Wandel door Chinatown, ooit het bruisende centrum van parelschelpen, biljartcafés, huizen van vermaak, opiumhuizen en bordelen. De beste toonzalen met parels, winkels en cafés bieden nu geweldige winkelgelegenheden en de mogelijkheid om de charme van Broome van vroeger en nu in je op te nemen.

Parelgeschiedenis
Parelgeschiedenis

3. Verken de parelgeschiedenis van Broome

Bezoek een parelboerderij of neem een kostbaar souvenir mee uit de toonzalen in Chinatown. Broome was eens de hoofdstad van de Australische parelindustrie in de Zuidzee en er zijn vele plekken waar je parels kunt kopen of naar verhalen over het parelverleden kunt luisteren. Kijk hoe parels worden gekweekt op een lokale boerderij. Leer in het lokale parelmuseum meer over de vroege Japanse, Filippijnse en Maleise parelduikers die hier in drommen aankwamen. Bekijk de grafstenen die gewijd zijn aan 900 Aziatische parelduikers op de Japanese Cemetery. Of voel de dramatiek en de hoge zeeën van de vroege pareldagen terwijl je op een parellogger door de baai vaart.

Dinosaurusafdrukken
Dinosaurusafdrukken

4. Ontdek dinosaurusafdrukken en Staircase to the Moon

Bekijk 130 miljoen jaar oude dinusaurusafdrukken die in de rots op Gantheaume Point bewaard zijn gebleven. De onherbergzame rotsen en de azuurblauwe wateren liggen op slechts zes kilometer van Broome. Je kunt ze bij eb vanaf het rif zien of de pleisterafdruk aan de top van de klif bekijken. Voor meer natuurwonderen mag je de "Staircase to the Moon" niet missen. Dit is een spectaculaire, zilverkleurige illusie die ontstaat als een opkomende volle maan in de getijdevlakte van Roebuck Bay wordt weerspiegeld. Broome viert het fenomeen – dat zich drie avonden per maand voordoet tussen maart en oktober - met livemuziek en markten op Town Beach.

Roebuck Bay, Broome, WA
Roebuck Bay, WA

5. Zie vogels vliegen vanuit Siberië

Bezoek het Broome Bird Observatory in Roebuck Bay en zie tussen september en april tienduizenden trekvogels die vanuit Siberië komen. In dit gebied leeft ongeveer 40 procent van het totaal aantal vogelsoorten van Australië en je kunt een aantal van die soorten ontmoeten tijdens een wandeling over het strand, mangroven, wadden, tropische bossen en weides. Andere fantastische plekken van waaruit je vogels kunt bekijken, zijn: Entrance Point en Deepwater Jetty, de golfbaan en renbanen van Broome, de mangroven van de stad en Barred Creek en Willie Creek. Zelfs als je geen enthousiaste vogelobservator bent, zul je genieten van het gouden koor aan vogelgezang van Broome.

Overzicht

Broome

De beste tijd om te gaan:
Broome is een bestemming waar je het hele jaar heen kunt.

 

Meer Australische ideeën

Meer informatie over Broome

Meer informatie vind je op de website van Tourism Western Australia.