Cable Beach, Western Australia

Cable Beach, Broome, WA. Foto © Tourism Western Australia

Cable Beach, Western Australia

Cable Beach, gelegen bij Broome in Western Australia’s Kimberley-regio, is een 22 kilometer lange strook ongerept wit zandstrand met op de achtergrond vuurrode okerkliffen en op de voorgrond het turquoise water van de Indische Oceaan. Maak een ritje op de rug van een dromedaris langs het strand bij zonsopgang of zonsondergang. Bezoek ook het nabijgelegen Broome en dompel jezelf onder in de romantische parelgeschiedenis van dit multiculturele stadje. Ga in de winkels op zoek naar de kostbare parels van de Zuidzee. Vergaap je aan het natuurverschijnsel de Staircase to the Moon. Ontdek alles over een van de oudste culturen op aarde via de gemeenschap van de Aboriginals. Van parelvissen tot pootafdrukken van dinosaurussen - de geschiedenis van Broome is bijzonder boeiend.

Broome's Cable Beach is wereldwijd vermaard om zijn 22 kilometer lange strook wit zandstrand, turquoise water, rijke rode aarde en spectaculaire zonsondergangen boven de Indische Oceaan. Cable Beach is een lang, vlak strand, waar de rustig kabbelende golven perfect zijn om te zwemmen, zonnebaden en langs te wandelen.

Het strand vormt een groot onderdeel van Broome's geschiedenis en heeft zijn naam te danken aan de telefoonlijn die in 1889 werd aangelegd tussen Broome en Java, waarmee het noordwesten van Australië verbonden werd met de wereld.
Op het zuidelijke uiteinde van Cable Beach bevindt zich Gantheaume Point, waar je bij laag tij kunt genieten van 130 miljoen jaar oude pootafdrukken van dinosaurussen. Gantheaume Point Lighthouse is een prachtige plek om dolfijnen en migrerende walvissen te bekijken.

De zonsondergang boven Cable Beach is in één woord spectaculair te noemen. Een van de populairste activiteiten is een rit op de rug van een kameel over het strand. Rij met je 4x4 het strand op voor een picknick-diner en een plek om te vissen. Nip aan een cocktail in een bar aan het strand in een van de resorts aan het strand.

Minyirr Park is een kustreservaat direct achter de zandheuvels bij Cable Beach en wordt beheerd door de Shire van Broome en de Rubibi-Aboriginals. Leer over de oudste cultuur ter wereld, Australiës inheemse planten en dieren, en de bushmedicijnen die ook vandaag de dag nog worden gebruikt.

Broome ligt aan de beschutte Roebuck Bay, met Cable Beach op slechts zes kilometer afstand. Tussen maart en oktober is de Staircase to the Moon zichtbaar, een natuurwonder dat wordt veroorzaakt door de volle maan die bij laag tij opkomt boven Roebuck Bay en een prachtige optische illusie creëert van een trap die tot de maan reikt.

In de 19e eeuw arriveerden Japanse, Filippijnse en Maleisische parelvissers, op zoek naar roem en rijkdom. Vandaag de dag biedt de multiculturele samenleving in de stad prachtige gevarieerde gerechten afkomstig uit de hele wereld, sprekende personages en een rijke cultuur. Broome staat bekend als de parelhoofdstad van Australië en de thuisbasis van de parels uit de Zuidzee. Bekijk met eigen ogen hoe de parels van Broome worden gecultiveerd tijdens een tocht naar een lokale parelboerderij. Laat je meeslepen door de romantische verhalen over de oude parellogers of koop een herinnering aan je reis in de parelshowrooms in Broome’s Chinatown. Loop de aangrenzende galerieën binnen en bewonder de werken van de hedendaagse en Aboriginal-kunstenaars van de Kimberley.

Cable Beach is spectaculair en Broome vormt de poort tot avonturen in de prachtige wildernis van de Kimberley. Zorg ervoor dat je de tijd hebt om te genieten van de twee uitersten van deze unieke locatie.

Meer tips voor Australië