Port Douglas, Queensland

Four Mile Beach, Port Douglas, QLD. © Tourism Queensland

Port Douglas, Queensland

Port Douglas ligt op een uur rijden ten noorden van Cairns over een van de meest indrukwekkende kustwegen van Australië. Het voormalige vissersdorp Port Douglas met zijn gouden stranden en een aantal van de meest exclusieve resorts van tropisch North Queensland is zowel mondain als relaxed. Een betere plek om te ontspannen zul je niet snel vinden.

Wandel over Macrossan Street in het centrum van het stadje en geniet van de vele verschillende stijlvolle restaurants, bars, cafés, boetieks, boekwinkels en galerieën. Ga op zoek naar designerkleding of verwen jezelf in een van de luxe dagspa's.

Aan het eind van Macrossan Street vind je het schitterende, met palmen omzoomde Four Mile Beach. Dit strand is een spectaculaire locatie om naar de zonsondergang te kijken. Anzac Park bevindt zich aan het andere uiteinde van deze straat. Hier staat ook de pittoreske kapel St Mary's by the Sea en zijn er markten op zondag.

Port Douglas biedt bovendien alles wat je je maar kunt wensen voor een gezinsvakantie vol plezier en avontuur. Leer duiken, snorkelen, jet- of waterskiën, of bezoek afgelegen stranden in een kajak. Dagelijks vertrekken er vanaf Marina Mirage boten naar het Great Barrier Reef. Deze excursies nemen je mee naar locaties die tot de beste en meest ongerepte van het rif worden gerekend. Vaar langs de Low Isles in een zeilboot of breng een aantal dagen door op een luxejacht voor een tocht langs de buitenriffen. Bekijk het adembenemende panorama vanuit een helikopter of een rondvlucht in een watervliegtuig.

In juni en juli kun je zwemmen of duiken met nieuwsgierige dwergwalvissen. In november is de jaarlijkse voortplanting van het koraal een spectaculair schouwspel. Het zijn ervaringen die je waarschijnlijk maar eens in je leven zult meemaken.

Port Douglas ligt ook vlakbij Daintree National Park, waar het koraalrif op het regenwoud stuit. Mossman Gorge, een van de meest bezochte plekken van het Daintree Rainforest, ligt op maar 20 minuten rijden ten noorden van Port Douglas. Spot krokodillen op de Daintree River of verken de ongerepte stranden van
Cape Tribulation in een 4x4. Als je durft, pak dan een zaklamp voor een nachtwandeling door de jungle samen met een gids. 's Nachts zijn de dieren het meest actief en komt het bos echt tot leven.

Februari tot en met april zijn de natste maanden van het jaar in Port Douglas. In deze periode valt er weliswaar regen, maar is de luchtvochtigheid ook een stuk minder en zijn de regenwouden met hun bulderende watervallen spectaculair.

Ten noorden van Port Douglas voert de kustweg naar Cooktown en de afgelegen Cape York Peninsula.

De meeste bezoekers komen per vliegtuig naar Port Douglas en landen in Cairns International Airport. Je kunt met de bus, in een privélimousine of met een huurauto van het vliegveld naar Port Douglas reizen.

Meer tips voor Australië