Canberra

Canberra

Ontdek Canberra, de hoofdstad van Australië en een schat vol nationale bezienswaardigheden.
 
Plan je vakantie naar Canberra met onze driedaagse reisbeschrijving: een combinatie van musea en galerieën en het Namadgi National Park, dat op de World Heritage-lijst is opgenomen en beschermd gebied is. Kom meer te weten over deze geweldige bestemming, waar je aan bushwalking kunt doen, kunt bergbeklimmen, dichtbij inheemse dieren kunt komen en oude Aboriginal-rotsschilderingen kunt bekijken. Bezoek het toevluchtsoord voor wilde dieren Tidbinbilla Nature Reserve of zwem, vis en kampeer langs de rivier Murrumbidgee.
 
Lees over de reizen die je kunt maken in het Australian Capital Territory, zoals de prachtige 'Capital en Country'-rit, langs schilderachtige koloniale dorpjes, verfijnde tuinen, wijngaarden, galerijen en antiekwinkels of het Poachers Trail. Trek naar de uitgestrekte, bergachtige Australische Alpen.

Leer over de andere steden van Australië of plan je vakantie-ideeën naar Canberra aan de hand van de evenementen in de stad. In de lente stralen de tuinen van Canberra met bloemen voor de Floriade. In de herfst wordt de lucht van Canberra gevuld met kleurige luchtballonnen voor het Canberra-luchtballonfeest.

Leer meer over de cultuur, geschiedenis en levensstijl van Australië in de hoofdstad van ons land. Verken ons politieke verleden en onze moderne democratie in het Old Parliament House en het Parliament House. Leer onze sporthelden kennen in het National Institute of Sport and Science en zie hoe bliksem wordt opgewekt in Questacon. Als je eenmaal alle monumenten en galerieën hebt bezocht, kun je naar de 'great outdoors' trekken. Deze door architecten ontworpen stad – een van de weinige ter wereld - is beroemd om haar meer, parken en het omliggende inheemse bushland. Behalve natuur biedt Canberra ook stijlvolle restaurants, hippe bars, boetiekjes en een overvolle kalender met festivals en evenementen.

Ontbijt bij Lake Burley Griffin, waar je joggers, fietsers, zeilboten en vastberaden dragon boat teams aan het werk kunt zien. Dit grote kunstmatige meer is het hart van Canberra en wordt omgeven door vele nationale attracies. Je kunt het verhaal van Canberra beluisteren op de National Capital Exhibition en 55 bronzen klokken horen luiden op de National Carillon op Aspen Island en het War Memorial bezoeken. Wandel naar de Parliamentary Triangle en ontdek Parliament House en Old Parliament House op Capital Hill. Leer meer over de geboorte van het Australische politieke systeem en ga op de openbare tribune zitten om de Australische politici tijdens Question Time te zien debatteren.

Verdiep je in een uitgebreid assortiment Aboriginalkunst in de National Gallery of Australia. Totaal 13 galerieën tonen meer dan 7500 kunstwerken, van stippel- en boomschorstekeningen tot waterverfschilderijen, textiel, prints, keramiek en sculpturen. Baan je een weg door de verschillende ruimtes terwijl je meer komt te weten over landschappen, Dreaming-legenden en de historische gebeurtenissen die met elke kunsttraditie samenhangen.

In Canberra komen supergrote winkelcentra en internationale merken duidelijk op de tweede plaats, ná de drukke winkeltjes die zelfgemaakte artikelen verkopen. De stad heeft markten, boetiekjes en winkeltjes die regionale handwerken en vers eten en wijn uit de nabijgelegen regio’s verkopen. Ga op zoek naar plaatselijk vervaardigde kunst, sieraden, huishoudartikelen en mode op de levendige Lonsdale Street of slenter langs honderden kraampjes in de bekroonde Old Bus Depot Markets.

In het najaar vult de lucht boven Canberra zich met heteluchtballonnen voor de Canberra Balloon Fiesta en viert de stad feest tijdens het nieuwe driedaagse evenement 'Enlighten: See Canberra in a whole new light'. Gedurende negen koele ochtenden in maart gaat een hele stoet kleurige heteluchtballonnen de lucht in, vanaf de grasvelden van het oude parlementshuis. Bekijk het betoverende schouwspel met duizenden andere mensen die ook vroeg zijn opgestaan of ga zelf in een heteluchtballon de lucht in.

Kom kijken hoe Canberra tot leven komt met miljoenen lentebloesems tijdens de Floriade. Hiermee wordt de lente gevierd in Australië. Tijdens 30 geurige dagen in september en oktober veranderen de bloembedden in het Commonwealth Park in enorme bloemschilderijen. Het is een kleurrijke aanvulling op de vele groene parken en tuinen met inheemse planten in Canberra. Geniet volop van de bloemenpracht en bezoek ook eens de levendige markten en stalletjes met lekkernijen.

Verwarm je hart en vul je maag deze winter bij een knetterend haardvuur. Dat is de verleidelijke roep van het Fireside Festival, dat elk jaar in augustus in Canberra en de naburige dorpen zoals Yass, Hall, Murrumbateman en Gundaroo wordt gehouden. Dit één maand durend programma van eten, wijn drinken en entertainment zal je gegarandeerd goed doen, samen met een haardvuur om je warm te houden.

In de Murrumbidgee River Corridor, gemakkelijk vanuit Canberra te bereiken, kun je de roep van de natuur niet weerstaan. Je kunt de natuur op allerlei manieren beleven langs de oevers van dit korte maar aantrekkelijke deel van de luisterrijke 1600 km lange reis van de rivier die in de Australische Alpen begint. Maak korte wandelingen naar Uriarra Crossing of Tharwa of ga de uitdaging van het 27 km lange Murrumbidgee Discovery-pad aan. Je kunt zwemmen, kajakken en picknicken bij Casuarina Sands en een potje kaarten in de schaduw van de Cotter-camping.

Deze dichtbeboste vallei, die tussen Gibraltar en de Tidbinbilla Ranges in de noordelijke Australian Alps ligt ingeklemd, ligt op slechts 40 minuten afstand van Canberra. Het wemelt in de relatief ongestoorde enclave van de wilde dieren en overblijfselen van de Aboriginalgeschiedenis net als in het eraan grenzende Namadgi National Park.

Trek door drie staten, vier nationale parken en enkele van de hoogste pieken in Australië op deze zware, lange wandeling. Het pad volgt de top van de Australian Alps over 650 kilometer, van Walhalla in Victoria tot Tharwa net ten zuiden van Canberra. Laat je omhoog en omlaag voeren langs het Baw Baw Plateau, Mt Howitt, de Bogong High Plains en de Cobberras in Victoria. Doorkruis de ruige bergen van het Kosciuszko National Park in New South Wales en de rotsachtige wildernis van het Namadgi National Park nabij Canberra.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën