Canberra, de stad van natuurliefhebbers

Canberra, de stad van natuurliefhebbers

'There's nothing like… de inheemse bush en dieren, en de gastvrije inwoners van Canberra. Ik hou van Australië! Het valt domweg niet te vergelijken met de rest van de wereld! '

Genevieve kreeg meer waardering voor de natuur in de drie jaar dat ze in Canberra, de door de bush omgeven hoofdstad van Australië, studeerde. Na het drukke stadsleven in Singapore leerde Genevieve te houden van de buitenavonturen in Australië, van wandelen en fietsen tot aan snowboarden toe.

Deze foto nam ze op een van haar meest gedenkwaardige trips – een wandeltocht met haar beste vriendinnen Katherine en Mei naar het slaperige dorpje Tharwa. Het trio vertrok onder een bewolkte lucht en tegen de tijd dat ze Corin Forest bereikten, hadden ze te kampen met een fikse hagelbui.

"We werden niet ontmoedigd door het weer. Uitgerust met regenjassen en paraplu's trokken we met z'n drieën naar de vierkante rots. Uit die tocht bleek duidelijk hoe sportief mijn vriendinnen eigenlijk waren. Iedereen zorgde voor elkaar op de weg naar boven. Die dag konden we door het weer niet van het uitzicht genieten, maar de hagel stopte uiteindelijk en we konden toch picknicken aan de top, en van elkaars gezelschap genieten", zei Genevieve.

"Mijn vriendin maakte een foto van mij terwijl ik de 'wolken' inademde, omdat het voelde als frisse lucht inademen. Hoewel het maar een korte dagtocht was, voelde het toch als een echte Australische vakantie, omdat ik me in het gezelschap bevond van inheemse bush en Aussie vriendinnen."

De tocht liep door delen van Namadgi Nationaal Park, gelegen in de Australian Alps, op 45 minuten rijden van Canberra. Het park is een populaire plaats voor bushwalking, mountainbiken en rotsbeklimmen, met vele uitstekende granietrotsen om je aan vast te klampen. Naast het naburige Tidbindilla Nature Reserve vind je in Namadgi ook de indrukwekkende overgeleverde sporen van de Ngunnawal Aboriginal bevolking die hier meer dan 20.000 jaar geleden leefde.
Samen met deze natuurlijke toevluchtsoorden is Canberra zelf verstopt in het bushlandschap, met 27 aparte reservaten die deel uitmaken van Canberra Nature Park. Genevieve heeft fijne herinneringen aan de kangoeroes die voorbijsprongen tijdens een wandeltocht naar Mt Ainslie, een van de vele populaire bestemmingen in het park.

Genevieve heeft vanuit Canberra ook andere delen van Australië verkend. Ze nam de trein naar Brisbane en reed van daaruit naar Mornington Peninsula, in de buurt van Melbourne. Met een groep vrienden ging Genevieve snowboarden op Mt Kosciuszko en wijn proeven in South Australia.

"Vanuit Canberra kon ik geweldig lekker eten in restaurants in Canberra, Melbourne en Sydney", zei Genevieve, die naar haar afstuderen weer stilaan moest wennen aan het gejaagde leven in Singapore.

Vandaag de dag houdt ze van activiteiten in de buitenlucht zoals golfen en fietsen, 'veel meer dan voorheen', en is ze alweer bezig met de planning van haar volgende vakantie in Australië.

“Ik plan naar Northern Territory te reizen ", omdat ik daar nog nooit ben geweest. Ik wil graag de goedbewaarde Aboriginal sites en Dreaming-verhalen bewonderen. Ik wil ook graag door de woestijn van Perth naar Canberra reizen, voor een unieke Australische ervaring en om mijn vrienden uit Canberra aan het einde van de reis weer terug te zien", zei Genevieve.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën