Ontdek de typische winkels van Canberra

Beaver Galleries, Canberra, ACT. © Beaver Galleries, part of the Poacher's Way

Ontdek de typische winkels van Canberra

In Canberra komen supergrote winkelcentra en internationale merken duidelijk op de tweede plaats, ná de drukke winkeltjes die zelfgemaakte artikelen verkopen. De stad heeft markten, boetiekjes en winkeltjes die regionale handwerken en vers eten en wijn uit de nabijgelegen regio’s  verkopen. Ga op zoek naar plaatselijk vervaardigde kunst, sieraden, huishoudartikelen en mode op de levendige Lonsdale Street of slenter langs honderden kraampjes in de bekroonde Old Bus Depot Markets. Waar je ook in Canberra gaat winkelen, je vindt ongetwijfeld een overvloed aan plaatselijke schatten.

Neem een kijkje bij de unieke kunst en ambachten die in de gigantische ambachtswinkel in het centrum van Canberra te zien zijn. Dit centrum biedt een uitgebreid assortiment producten van plaatselijke ambachtslieden, evenals de handwerken die op de driemaandelijkse terugkerende markt te koop worden aangeboden. Je vindt er een hoop leuke cadeautjes voor kinderen, zoals poppenhuizen, poppen, zacht speelgoed, houten speelgoed, charlottepoppen en marionetten. Koop er muziekinstrumenten of typisch Australisch speelgoed, geniet van koala’s en kangoeroes tot witchetty grub (houtlarven, een lekkernij voor de Aboriginals).

Er is ook een enorm aanbod aan verleidelijke geschenken voor volwassenen. Houd je ogen open voor antieke sieraden, retroschoenen of witte keramische kannetjes en potjes die een gevoel van rustieke Franse keukens oproepen. Vind tapijten van imitatieberenvel, rubberlaarzen met speciale schattige meisjesontwerpen, designleunstoelen en boeiende kunstwerken.

Winkel verder langs de nabijgelegen Lonsdale Street, die is bezaaid met trendy souvenirwinkeltjes en modeboetieken. Koop elegante kaarsen, een handgemaakte handtas of een uniek sieraad. Ontdek de perfecte grappige ansichtkaart, koop een vaas die boekdelen spreekt of snuffel tussen kleding en accessoires gemaakt door hippe ontwerpers uit Canberra.

Canberra vormt ook het centrum van schitterende markten. Elke zaterdag vind je hier klassieke schatten, tweedehandsboeken, sieraden en internationale gerechten op de Gorman House Markets in Braddon, vlakbij het stadscentrum. De markten behoren tot een uitgelezen mix van winkeltjes waarbij ook restaurants, kapsalons en winkels met ongewone huishoudwaren en stijlvolle Australische mode horen.

Er heerst een groot samenhorigheidsgevoel in de populaire Old Bus Depot Markets van Canberra, die elke zondag in het oude busdepot aan Kingston Foreshore wordt gehouden. Je vindt hier meer dan 200 kraampjes met huishoudwaren, met de hand gemaakte sieraden, kunst, kleding, meubels en speelgoed, evenals regionale producten en wijnen. Lunch is hier een plaatselijke traditie, met een enorm assortiment aan verschillende gerechten om je te verleiden. Luister naar straatmuzikanten terwijl je smult van vers bereid eten of een kopje versgemalen koffie drinkt.
 
De Capital Regional Farmers Market wordt ook op zaterdagochtend gehouden. Je kunt hier fruit, groenten, planten, bloemen, zeevruchten, vlees en kaas kopen. Elke eerste zondag van de maand wordt in het nabijgelegen Hall een grote ambachtelijke markt gehouden.

Winkel als een local in Canberra, hét centrum voor eten en wijn van eigen bodem en handgemaakte souvenirs.

Meer Australische ideeën