Darwin

Lucht van Darwin, NT. © Tourism NT

Ontdek Darwin, de ontspannen, tropische hoofdstad van het Noordelijk Territorium.

Plan je vakantie naar Darwin met onze driedaagse reisbeschrijving. Bezoek de attracties van Darwin en Aboriginal-kunstgalerijen, vaar langs krokodillen op de Adelaide-rivier en maak een dagtocht naar het nationale park Litchfield.
Kom meer te weten over het Noordelijk Territorium en de vele onmisbare bestemmingen.
 
Vanuit Darwin kun je een dagtocht boeken naar het nationale park Kakdu, dat op de werelderfgoedlijst staat. Dit park biedt een rijke combinatie van waterrijke natuurgebieden, wilde dieren en galerijen met Aboriginal-rotsschilderingen. Vlieg naar het Red Centre van Australië, waar de heilige zandstenen monoliet Uluru staat, en waar Alice Springs, Kings Canyon, nationaal park Finke Gorge en het MacDonnell-gebergte te vinden zijn.
Darwin is ook het vertrekpunt voor een uniek Australisch avontuur. Reis het continent over naar Adelaide via de historische Explorers Highway of de Ghan-treinreis. Je kunt ook door de noordwestelijke hoek van Australië via de Savannah Way naar Broome rijden.

Ervaar het milde klimaat van Darwin en de culinaire en culturele smeltkroes tijdens de vele outdoorfestivals en -markten die in de stad plaatsvinden. Ontdek vervolgens de dramatische geschiedenis van de stad, van de luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog tot aan cycloon Tracey, in de verschillende musea en kunstgalerieën. Zeil de haven van Darwin binnen bij zonsondergang, vaar langs krokodillen en maak een bushwalk in het moessonwoud. Zwem in kristalheldere waterpoelen van Litchfield National Park en bezoek de kleurrijke gemeenschappen van de Tiwi Islands. Deze levendige, tropische hoofdstad heeft een jeugdige energie die je moeilijk zult kunnen weerstaan.

Ontdek het beste van sprankelend Darwin, dat aan een grote haven aan de Timor Sea ligt. Verruil je stadspak voor het uniform van de tropen – T-shirt en korte broek – en trek erop uit om deze levendige, multiculturele stad te ontdekken. Wandel of fiets door de tropische parken, bekijk de Aboriginalkunst in het museum en proef de multiculturele mix op de Mindil Beach Sunset Markets. Bezoek de stijlvolle Cullen Bay Marina en maak een historische wandeling rond de kaaien.

De meeste actie in Darwin doet zich voor aan de gerenoveerde waterkant, die is omgeven door restaurants, winkels, zanderige lagunes en parken. Zwem in de lagune, vis vanaf de kade, dineer in de openlucht met keuze uit een selectie vers gevangen zeevruchten en zwerf langs de prachtige luxueuze huizen aan de waterkant. Je kunt op de wandelpaden en via de openbare kunstwerken ook de bijzondere geschiedenis van Darwin volgen. Vandaag de dag komen families, zakenmensen en toeristen samen aan de waterkant, waar Larrakia-Aboriginals, Indonesische handelaars en Europese kolonisten allen hun sporen hebben nagelaten.

Overal in Darwin is err wel kunst te vinden, maar Parap in de binnenstad wordt nu serieus een centrum voor hedendaagse en Aboriginalgalerieën. Kijk vooruit naar de toekomst van de kunst in Darwin via deze spannende kunstruimtes waarin werken van zowel opkomende als bestaande kunstenaars tentoon worden gesteld. Struin door Aboriginalkunst uit Northern Territory en bekijk de aller-modernste hedendaagse werken, van geluidswerken tot fotografie.

Proef tussen mei en oktober Aziatische gerechten in een tropische omgeving op de Mindil Beach Sunset Market in Darwin. De kokosnootpalmen wuiven in de zonsondergang en de geur van sissende saté en kruidige mie hangt in de lucht. Welkom bij de Mindil Beach Sunset Market in Darwin, waar je de gerechten van Azië en de Stille Zuidzee kunt proeven en de lokale kunst en ambachten kunt zien tegen een rustgevende, tropische achtergrond.

Voor het grootste deel van de wereld betekent de winter meerdere kledingstukken over elkaar aantrekken en binnenshuis blijven. Maar dat geldt niet voor het Northern Territory van Australië, waar het droge seizoen van mei tot oktober de perfecte tijd is om buitenshuis door te brengen en feest te vieren. Laat je helemaal gaan onder de sterren tijdens het Darwin’s Bass in the Grass muziekfestival. Moedig je favoriete kameel aan tijdens de uitgeladen Imparja Camel Cup in Alice Springs. Ontdek de oude ritmes van de Aboriginal cultuur tijdens het wereldberoemde Garma Festival in Arnhem Land.

Litchfield National Park, met zijn weelderige bossen, spectaculaire watervallen, sprankelende zwemmeertjes en hoge termietenheuvels is een bestemming vanuit Darwin die steeds populairder wordt. Voor Noordelijk Territorium-begrippen is twee uur rijden een eitje. Bovendien zijn alle belangrijke natuurattracties, inclusief Buley Rockhole en de indrukwekkende Florence, Tolmer en Wangi watervallen goed bereikbaar vanaf de hoofdweg in Litchfield.

Rijd via de wetlands van Adelaide en Mary River naar het Kakadu National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Maak hier een bushwandeling langs de steile wanden en door het weelderige regenwoud en ontdek een schat aan Aboriginal rotskunst. In Pine Creek kun je iets te weten komen over de pioniergeschiedenis van het Territory en in kristalheldere waterpoelen zwemmen in het tarzanlandschap van het Litchfield National Park. Deze droomtocht kun je op geheel verharde wegen in een normale auto afleggen.

Maak een van de indrukwekkenste treinreizen ter wereld van het zuiden naar het noorden van Australi. Stap in Adelaide op de trein en kijk hoe de groene heuvels in South Australia overgaan in de woestijn, het roestige Red Centre en ten slotte de tropische pracht van het Top End. Of stap in Darwin op om het landschap in tegengestelde richting aan je voorbij te zien rollen. Of kies voor een treinreis met meer tussenstops en ontdek de beroemde steden in de outback: Alice Springs en Katherine. Bezoek de heilige plaatsen van de Aboriginals rond Alice Springs of geniet van het uizicht tijdens een helikoptervlucht over Simpsons Gap.

Vanuit Darwin ga je in een rechte lijn door Australië naar Alice Springs en Adelaide. Of maak via de Savannah Way naar Broome een omweg door het noordwesten van Australië. Vaar per kano de Katherine Gorge af en vlieg in de woeste regio van Kimberley in Western Australia over de Bungle Bungles, die de vorm van een bijenkorf hebben. Neem vanaf Darwin de Nature’s Way naar het Kakadu National Park, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen. Ga vanuit Alice Springs, het centrum van de outback, naar Uluru, Kings Canyon en andere attracties van het Red Centre kijken. Het elegante Adelaide is je uitvalsbasis voor het verkennen van de Barossa Valley, Flinders Ranges het Fleurieu Peninsula en Kangaroo Island, het wilde dierenparadijs.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën