Darwin en omgeving

Darwin, NT. © Tourism NT.

Darwin en omgeving

Ervaar het milde klimaat van Darwin en de culinaire en culturele smeltkroes tijdens de vele outdoorfestivals en -markten die in de stad plaatsvinden. Ontdek vervolgens de dramatische geschiedenis van de stad, van de luchtaanvallen tijdens de Tweede Wereldoorlog tot aan cycloon Tracey, in de verschillende musea en kunstgalerieën. Zeil de haven van Darwin binnen bij zonsondergang, vaar langs krokodillen en maak een bushwalk in het moessonwoud. Zwem in kristalheldere waterpoelen van Litchfield National Park en bezoek de kleurrijke gemeenschappen van de Tiwi Islands. Deze levendige, tropische hoofdstad heeft een jeugdige energie die je moeilijk zult kunnen weerstaan.

Vijf manieren om Darwin en omgeving te ontdekken:

Mindil Beach, NT
Mindil Beach, NT

1. Tijdens festivals, op markten en in de haven

In Darwin vindt de actie buiten plaats: op markten, in parken, langs het strand of op boten. Je kunt, zoals de lokale bewoners dat doen, een bord hete saté eten in de Mindil Beach Sunset Markets van mei tot oktober. Of je kunt kijken hoe ze boten bouwen van blikjes bier of frisdrank tijdens de jaarlijkse Darwin Beer Can Regatta in juli. In het Deckchair Cinema kun je van april tot november onder de sterrenhemel met een drankje van de bar en een picknickmaaltijd films bekijken. Geniet van het tropische weer van Darwin tijdens een diner in de haven in Cullen Bay Marina of maak een boottocht in de haven bij zonsondergang en leer de geschiedenis kennen.

Crocodiles, Darwin, NT
Crocodiles, Darwin, NT

2. Met wilde dieren en in tropische parken

Fiets langs orchideeën en bromelia’s en traditionele Aboriginal-planten in de George Brown Botanic Gardens. Zwem, barbecue bij zonsondergang en verken heilige Aboriginal-plaatsen in de Casuarina Coastal Reserve. In Berry Springs Nature Park kun je vogels zien in Monsoon Forest en vissen in de kristalheldere zwemputten. Bekijk vissen, roofvogels, nachtdieren en reptielen van nabij in het Territory Wildlife Park, op 45 minuten rijden van Darwin. Ontmoet een krokodil in Crocodylus Park, de Darwin Crocodile Farm of op een krokodillentocht langs de kust en de rivieren van Darwin.

Chinese Temple, Darwin,
Chinese Temple

3. Heet op de hielen van de geschiedenis

Leer het rijke Aboriginal-erfgoed van Darwin nader kennen in het Museum and Art Gallery of the Nothern Territory. Hier kun je zien hoe de tragische cycloon Tracy op kerstavond in 1974 Darwin trof en ongelooflijke schade aanrichtte. Bekijk de Chinese Temple in Litchfield Street die Tracy bijna vernietigde. Darwin heeft 64 Japanse luchtaanvallen tijdens de tweede wereldoorlog meegemaakt, en je kunt de dramatische film van de bombardementen bekijken en in het East Point Military Museum de bunker bezoeken waar de Top End-verdedigingsstrategie werd uitgedacht. Bekijk originele B52-bommenwerpers in het Aviation Heritage Centre en een reeks wandelpaden die naar olietunnels uit de Tweede Wereldoorlog leiden rondom de Wharf Precinct. In Myilly Point Historical Precinct kun je een aantal huisjes zien die de oorlog hebben overleefd en door architect B.C.G. Burnett in de koloniale stijl die voor de Tweede Wereldoorlog populair was, zijn ontworpen.

Litchfield National Park
Litchfield National Park

4. Onder de watervallen in Litchfield National Park

Plan een dagtocht naar de watervallen en dompelbaden, wilde dieren en vogels, ranges en het regenwoud van Litchfield National Park, op anderhalf uur rijden van Darwin. Zwem in de kristalheldere zwemput aan de voet van Florence Falls en wandel door het Monsoon Rainforest naar Walker Creek. Picknick naast vleerhonden in Wangi Falls en geniet van overweldigende valleiuitzichten in Tolmer Falls. Maak een boottocht om wilde dieren te zien op de Reynolds River, dat onderdeel is van een werkend veestation. Verken dit Tarzanlandschap met traditionele Aboriginal-eigenaars – het Wagait volk – of laat het pastoraal verleden tot leven komen in de ruïnes van Blyth Homestead.

Tiwi Islands, NT
Tiwi Islands, NT

5. Op weg naar de Tiwi Islands

Beleef de opwindende Tiwi Islands Grand Football Final die ieder jaar in maart wordt gehouden in Nguiu. Bekijk en koop Tiwi-kunst, die om een sterk ontwerp, decoratieve kenmerken en levendige kleuren bekendstaat . Geniet van “Billy”- en “Damper”-thee samen met Tiwi-vrouwen terwijl zij traditioneel weven en schilderen demonstreren. Geniet daarna van een traditionele dans en een rookceremonie om kwade geesten uit te drijven. Vang grote barramundi tijdens een vistocht aan de Tiwi-kust. Je zult warme, gastvrije mensen vinden en een rijkelijk begroeid landschap met regenwoud, stranden en rotswateren op Melville Island en Bathurst Island, die samen bekendstaan als de Tiwi Islands. Verken ze tijdens een dagtocht of overnacht op de eilanden, die zich op een afstand van 20 minuten vliegen of twee uur varen van Darwin bevinden.

Overzicht

Darwin

De beste tijd om te gaan:
Tijdens het droge seizoen (mei-oktober) als het minder vochtig is en de buitenfestivals van Darwin worden gehouden.

 

Meer Australische ideeën

Meer informatie over Darwin

Meer informatie vind je op de website van Tourism Northern Territory.