Smaak van de Top End

Mindil Beach Sunset Markets, Darwin, NT. © Tourism NT

Smaak van de Top End

Proef tussen mei en oktober Aziatische gerechten in een tropische omgeving op de Mindil Beach Sunset Market in Darwin.
De kokosnootpalmen wuiven in de zonsondergang en de geur van sissende saté en kruidige mie hangt in de lucht. Welkom bij de Mindil Beach Sunset Market in Darwin, waar je de gerechten van Azië en de Stille Zuidzee kunt proeven en de lokale kunst en ambachten kunt zien tegen een rustgevende, tropische achtergrond.

In de droge seizoensmaanden tussen mei en oktober wordt deze levendige markt elke donderdag gehouden. De plaatselijke bevolking arriveert bij zonsondergang, gewapend met tafels, stoelen, kleden en kinderen, en strijkt neer op het strand of gras om de zon te zien ondergaan in een vuurzee van kleuren, waarna de sterren verschijnen.

Net als Darwin zijn deze markten een culinaire en culture smeltkroes. In Darwin wonen mensen van meer dan 50 nationaliteiten en je kunt er meer dan 30 exotische nationale smaken kiezen, waaronder Aboriginal, Islander, Thais, Indonesisch, Chinees en Europees, in de smakelijke eetstalletjes op Mindil Beach.

Darwin ligt dichter bij Indonesië dan Sydney en je kunt er smakelijke, traditionele Indonesische lekkernijen als saté met pindasaus, gado-gado en miegerechten proefen. Of kies voor Thailand met een kom vurige tom-yum-soep of een groene kipcurry. Terwijl de geur van citroengras over de warme wind zweeft, is het verleidelijk om door te gaan naar Vietnam (d.w.z. het eetstalletje) voor delicate, geurige rolletjes rijspapier. Slobber een zoete Malay laksa naar binnen, probeer een Halal-rundvleessaté of geniet volop van lokale bushtucker. Krokodil, buffalo en barramundi zijn slechts enkele van de verse, heerlijke specialiteiten van het Northern Territory. Als je zin hebt in iets traditionelers, vind je hier ook een braadspit, hamburgers en 'fish & chips'. Kies ten slotte iets zoets uit het smörgåsbord van tropische vruchten, sappen en desserts. Doe je tegoed aan Franse crèpes, kleverige rijstkoeken of taro-custard op geïmproviseerde bamboeborden.

Als je eenmaal vol zit, kun je de stalletjes met hebbedingetjes op de markt bekijken. Let op de bush-kunst, zelfgemaakte kleren, poppen en gebakken potten. Voor een aandenken aan je bezoek koop je een didgeridoo, Aboriginalkunst of een portemonnee of armband gemaakt van lokale krokodillenhuid. Richt je blik op de toekomst met een tarot-kaartlezer of leer met een expert hoe je een zweep moet laten knallen. Luister naar bushgedichten of laat je masseren door een Thaise masseuse. Sluit de eclectische Mindil-avond vol actie af met entertainment: van cabaretzangers tot Aboriginal-rockbands.

Neem een ligstoel mee en kom vroeg om een plekje te veroveren. Mindil Beach is dé plek om de multiculturele smaken in Darwin te proeven en van de spectaculaire zonsondergangen en de kalmerende, blootvoetse vrijheid te genieten.

Meer Australische ideeën