Gold Coast

Burleigh Heads, Gold Coast, QLD. © Tourism Queensland

Gold Coast

Gold Coast is een moderne stad met superieure wolkenkrabbers langs schitterende stranden, zoals bijvoorbeeld het wereldberoemde 'Surfers Paradise'.

Het is de op vijf na grootste stad van Australië en de op een na grootste stad van de staat Queensland. Bovendien is Gold Coast ook de geboorteplaats van de bikini. Naast eindeloos lange goudkleurige stranden vind je hier internationale attractieparken, designerboetieks, luxueuze spa's, golfbanen van wereldfaam en met prijzen bekroonde restaurants, trendy bars en levendige nachtclubs.

Deze opwindende sfeer bereikt zijn hoogtepunt tijdens de vele festivals en evenementen die nagenoeg elke maand van het jaar een podium bieden voor de beste sporters van Australië.

Zie de kampioenen van de reddingsbrigades in actie, bewonder stoere Australische mannen en vrouwen tijdens de 'Coolangatta Classic'-zwemwedstrijd en juich mee als de beste surfers ter wereld het tegen elkaar opnemen in de Quicksilver & Roxy Pro.

Gold Coast is ook de poort tot een aantal van Queenslands mooiste natuurlijke attracties. Ga walvissen spotten, trek van eiland naar eiland en ontdek de Aboriginalcultuur in dit gebied. Reis naar het westen voor een van de biologisch meest diverse regio's van Australië, het weelderige regenwoud in het binnenland met op de World Heritage-lijst vermelde nationale parken zoals Lamington, Border Ranges, Main Range en Nightcap.

Reis naar het zuiden naar de grens tussen Queensland en New South Wales voor een bezoek aan Coolangatta, Tweed Heads en Mt Warning National Park met zijn pittoreske schoonheid.

Pak de Great Sunshine Way naar Brisbane, Fraser Island en Bundaberg of de Pacific Coast Touring Route van Brisbane naar Cairns. Onderweg ontdek je de vele schatten die een tocht langs deze kust tot een rijke ervaring maken.

 

Zes manieren om van de glamour van de Gold Coast te genieten:

Duik in de enorme golven vanaf Broadbeach, snorkel boven een scheepswrak nabij Main Beach of wandel op Surfers Paradise door het gouden zand dat wordt omringd door hoge gebouwen. Beleef adembenemende virtual reality-ritten in Dreamworld, zwem met dolfijnen in Sea World en zie hoe films worden gemaakt bij Warner Bros Movie World. Verken de watervallen, het regenwoud en de uitkijkplaatsen en maak pittoreske bushwandelingen in het rijke binnenland van de Gold Coast.

Laat je helemaal gaan in de levendige energie van de Goudkust, waar je stranden, regenwouden, restaurants, attractieparken en winkelgebieden kunt bezoeken.

Ontdek de beste vakantie of leer surfen in ons surfparadijs. Met 70 kilometer met zon doordrenkte stranden en vier epische 'points breaks' (waarbij de golf op de punt van een rots breekt) is het niet moeilijk in te zien waarom de Gold Coast een stad heeft die Surfers Paradise wordt genoemd.

Rijd vanaf de sturfstranden, de opwindende pretparken en het weelderige binnenland van de Gold Coast naar de springlevende hoofdstad Brisbane. Maak een boottocht op de Brisbane River, beklim de Story Bridge en vervul je culture behoeften in South Bank. Geniet van de zonnige weelde in Hasting Street in Noosa of bekijk de koala’s in het kustregenwoud van het Noosa National Park.

Zon, zee, strand en sport: tijdens de Coolangatta Ocean Swim kom je alle kenmerken van de strandcultuur in Australië tegen. Zwemwedstrijden in open water komen overal in het land voor, maar de ‘Cooly Classic’ in april is een van de beroemdste. Zowel de zwemmers als de toeschouwers begeven zich in groten getale naar de Gold Coast voor het uitdagende parcours en de atmosfeer van een strandfeest.

Geniet van enkele van de grootste kustattracties van Queensland: van het Great Barrier Reef, dat in de World Heritage-lijst is opgenomen, tot de ongerepte eilanden en het regenwoud in de nationale parken. Rijd per 4x4 naar Fraser Island, ’s werelds grootste zandeiland, en ontdek de pijlstaartroggen en schildpadden in Mon Repos bij Bundaberg.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën