Een droomvakantie aan de Gold Coast

Een droomvakantie aan de Gold Coast

'There's nothing like… een vreugdesprong maken omdat je de zon, de zee en het zand om je heen hebt in Surfers Paradise.'

De vakantie met haar hele familie aan de Gold Coast doorbrengen, was 'een droom die werkelijkheid werd' voor Lilly, een druk bezette  Maleisische universiteitsdocente.

"Het had alles van een perfecte  vakantie – zon, zee, zand en surfen, plus mijn geliefde familie bij me… Het was erg moeilijk om vijf dagen verlof te krijgen en het zal tijdens een semester ook niet zo snel meer lukken om dat nog een keer te doen. Daardoor was de vakantie dubbel zoveel waard," zei Lilly.

Ze verbleef met zeven familieleden in Surfers Paradise, in een appartement op een steenworp afstand van de zee. Van hieruit ontdekten ze de vele verschillende attracties aan de Gold Coast; inclusief de pretparken waar de 10 jaar oude neef van Lilly zich erg op verheugde. Lilly maakte twee ritten op de Superman-achtbaan in Movie World, een ervaring die ze beschreef als 'een adrenalinekick voor iemand van mijn leeftijd'!

Op het schema stond ook een tocht naar Brisbane, waar de familie een aantal Australische vrienden ontmoette en vanaf de top van Mount Coot-tha van de uitzichten over de stad genoot. Een andere dag werd besteed aan Mount Tamborine in het binnenland van de Gold Coast, waar de familie vanaf twee uitkijkpunten genoot van de panorama's en de adembenemende voetgangersbrug door het bladerdak van het regenwoud volgde. Ze namen ook een kijkje in de winkels van North Tamborine en bezochten de wijngaard met een door mensen gemaakte grot voor gloeiwormpjes.

"Ik was zo verbaasd door de gloeiwormpjes… het waren net sterretjes en daardoor  realiseerde ik me  hoe wonderbaarlijk de natuur eigenlijk is," zei Lilly.

De familie kwam vroeg terug van Mount Tamborine om meer tijd door te brengen aan het strand, waar Lilly deze foto nam van haar familieleden die gelijktijdig sprongen. Deze foto, zei ze, "symboliseert de pret en vreugde die we hier als familie hadden."

Aan de Gold Coast bezocht de familie ook Currumbin Wildlife Sanctuary, waar ze het ongelofelijke voeren van de palingen meemaakten, een Tasmaanse duivel ontmoetten en de zachte vacht van een koala aaiden. Ze zagen dolfijnen en drie slaperige walvissen op een sightseeingtour te water en brachten een gezellige middag  door op de weekendmarkt van Carrara. De familie smulde van verse zeevruchten, inclusief 'de beste zout & peper-pijlinktvis in een restaurant in het Chinatown van Brisbane'. Lilly, die van de variatie van bloemen in Australië houdt, ontdekte  tijdens deze vakantie  de plant die haar naam droeg, Lilly Pilly.

"De vakantie maakte een enorme indruk op mij… de samenhorigheid van een grote familie en de vreugde die ontstaat als alle familieleden perfect op elkaar afgestemd zijn, ondanks de kleine verschillen," zei Lilly.

Terug in Maleisië zoekt Lilly nu informatie op en bezoekt ze virtuele plaatsen voor haar volgende vakantie in Australië. Uluru, Melbourne en de Great Ocean Road en Tasmania staan allemaal op de lijst, maar Lilly kijkt het meeste uit naar Sydney.

"Ik houd ervan om Australische postzegels te verzamelen en ik zou heel graag het Sydney Opera House in het echt willen zien, in plaats van op een postzegel," zei Lilly.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën