Hobart

Hobart, TAS. © Tourism Australia

Vind alle informatie die je nodig hebt om je vakantie in Hobart, de historische hoofdstad aan de waterkant van Tasmanië, te plannen.
Plan je vakantie naar Hobart met onze driedaagse reisbeschrijving. Dwaal langs de zandstenen pakhuizen uit 1830 van Salamanca Place, beklim Mount Wellington en ontdek de woeste schoonheid van Bruny Island tijdens een dagtocht.

Kom meer te weten over Tasmanië, de fantastische bestemmingen die je vanuit Hobart kunt bezoeken, en de spectaculaire reizen die je erheen brengen. Rij langs de East Coast Escape naar Freycinet National Park, een paradijs vol donkerroze bergen, witte stranden en een blauwgroene zee. Het is een deel van de wildernis die op de werelderfgoedlijst staat, met 17 nationale parken, die een vijfde van het eiland uitmaken. Je kunt een groot deel ervan, waaronder Cradle Mountain-Lake St. Clair National Park, tijdens de route Circle Tasmania ontdekken.

Wandelaars moeten zeker de reisbeschrijving voor de zesdaagse Overland Track lezen, die zich uitstrekt over 65 km van de Cradle Mountain naar Lake St. Clair.

Mis deze kleine, pittoreske hoofdstad niet die beroemd is om haar Georgiaanse gebouwen en frisse lucht. Struin over de levendige Salamanca Markets en laat je handen over de zandstenen gebouwen van Salamanca Place glijden. Beklim de rotsachtige Mount Wellington voor fantastische uitzichten over Hobart en de brede Derwent River. Ga mee op Ghost Tour in Battery Point, wandel in Richmond over de oudste brug van Australië en bezoek het schattige plaatsje Kettering aan de kust. Volg de kronkelige wegen langs bossen en weiden tot aan de wijnmakerijen in het koele klimaat van Coal Valley. Zie heldere spinnakers over het water glijden en eet verse zeevruchten in een van de restaurants aan het water in Hobart.

Adem de zeelucht, creatieve cultuur en koloniale geschiedenis van Hobart in. Deze stad ligt aan de brede Derwent River in de schaduw van de spectaculaire Mount Wellington. Wandelen is de beste manier om het zandsteen en de waterwegen van de stad te zien, van de bruisende Salamanca Market tot aan de kaden met vissersboten. Geniet van lekker eten en topwijnen in de restaurantstraat in het noorden van Hobart of slenter onder de massieve stenen bogen van Salamanca Place door. Verken Mount Wellington per mountainbike of te voet, of ga naar de haven en kajak in de schemering langs de werven van de stad. Net ten zuiden van de stad ligt Kettering en het kleine, ruige Bruny Island. Ga een dag wandelen op de winderige stranden, bewonder het smaragdgroene landschap en de scherpe kliftoppen.

Vergeet in Hobart vooral niet een bezoek te brengen aan Salamanca Place in Sullivans Cove, het bruisende hart van de stad aan de waterkant. Rond 1830 draaide het leven hier uitsluitend om de industrie, maar tegenwoordig is dit pittoreske plein met zijn Georgiaanse zandstenen pakhuizen en massieve stenen bogen een verzamelplaats voor fijnproevers, kunstliefhebbers, winkels en muziek. Struin de galerieën af, relax onder de parasols of kijk op de Salamanca Market of je mooie Tasmaanse handwerkproducten kunt vinden.  Elke vrijdag komt de Salamanca Arts Centre Courtyard tot leven door de muziek van Rektango. Trek je dansschoenen aan en ga los op live zigeuner-, jazz- en swingmuziek. Hier kruisen het culturele leven en de veelzijdige geschiedenis van Hobart elkaar.

Ga op in de fascinerende geschiedenis van de gevangenis van Tasmanië, 'waaruit je niet kunt ontsnappen'. Als Prison Break zich zou afspelen in het Australië van het midden van de 19e eeuw, dan zou het historische Port Arthur op het Tasman Peninsula beslist de plaats van actie zijn geweest. De gevangenis Port Arthur, van Tasmanië gescheiden door een landengte en omgeven door de zee waarin het wemelt van de haaien, werd destijds aangeprezen met het idee dat ontsnapping onmogelijk was. Maar anders dan de camerabewaking van tegenwoordig werd de enige uitgang door bewakers en half uitgehongerde honden bewaakt.

Elke zomer rond de jaarwisseling vindt in Hobart het grootste evenement van Tasmanië plaats: het Taste Festival. Gedurende zeven dagen en nachten komt de wijk Sullivans Cove tot leven en kan iedereen zich tegoed doen aan het grote aantal Tasmaanse producten, het verfijnde eten en de uitstekende wijnen.  Met meer dan 70 stalletjes met eten en drinken, kunstexposities en podia met optredens kunnen bezoekers letterlijk en figuurlijk proeven van wat Tasmanië allemaal te bieden heeft.

Je hoeft geen zeilfanaat te zijn om te kunnen genieten van de Sydney to Hobart Yacht Race. Vanaf Tweede Kerstdag, 26 december, is deze niet meer uit onze Australische zomer weg te denken. Tijdens een picknick, barbecue of boottocht in Sydney Harbour kun je zien hoe de boten de havenkoppen achter zich laten. Juich als ze de finishlijn bereiken, net op tijd voor de oudejaarsfeesten in Hobart. Ondertussen kun je je verbazen over de vastberadenheid van de zeilers en meeleven met de rest van Australië als zij de turbulente wateren van de Bass Strait doorkruisen.

Leer de geschiedenis van de dwangarbeiders in Hobart kennen, voordat je doorrijdt naar het Freycinet National Park en geniet van de perfecte kromming van Wineglass Bay. Ga zwemmen in St Helens en volg de Bay of Fires Walk in het Mount William National Park. Kijk uit over Launceston vanuit de Cataract Gorge en fiets langs de waterkant in Devonport. Vind echte rust in de wildernis van het in de World Heritage-lijst opgenomen Cradle Mountain - Lake St. Clair National Park. Overnacht in Strahan en maak een boottocht op de Gordon River of ga wildwatervaren in de onstuimige Franklin River. Maak een wandeltocht van de watervallen en de varenbossen naar de skipistes in het Mount Field National Park. Je zult volop genieten van deze rondreis: van de stille stranden in het oosten naar de ruige bergen in het westen.

Op deze tocht boordevol attracties kun je volop genieten van de schoonheid van de Tasmaanse oostkust. Ontdek per zeekajak de geschiedenis van Maria Island, proef bessen en wijn vers van de boerderij in Swansea en geniet van de prachtige contouren van Wineglass Bay in Freycinet National Park. Maak een stop in Bicheno en stort je op de buitenactiviteiten die er worden aangeboden. Ga de golfbaan op of kijk hoe de kleine pinguïns naar huis waggelen in de schemering. Maak een bushwalk door het regenwoud van Douglas-Apsley National Park en ga op een vis- of duikexcursie vanuit de schilderachtige haven van St Helen. Zwem in het rustige, heldere water van Binnalong Bay of volg de Bay of Fires Walk langs Aboriginal middens, de bossen en de sneeuwwitte stranden. Sluit je reis af in een afgelegen ecolodge met ontroerend mooie uitzichten over de oceaan.

Hoewel de lucht in de winter fris is, zijn er in Tasmanië genoeg activiteiten om warm voor te lopen. Vier de zonnewende in Hobart of ga skiën in het Ben Lomond National Park. Trek over de met sneeuw bedekte hooglanden van Cradle Mountain of kruip lekker bij het haardvuur in een lodge op Freycinet Peninsula. Wat je ook doet, deze speciale tijd van het jaar mag je niet missen in Tasmanië.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën