Hobart en omgeving

Hobart en omgeving

Deze kleine pittoreske hoofdstad, beroemd om haar Georgiaanse gebouwen en frisse lucht, mag je zeker niet missen.  Struin over de levendige Salamanca Market en laat je vingers over de zandstenen gebouwen van Salamanca Place glijden. Trakteer jezelf op een bezoek aan het MONA (Museum of Old and New Art) of spring op een gratis Artbike voor een bezoek aan de culturele hotspots van de stad.  Beklim Mount Wellington voor fantastische uitzichten over Hobart en de brede Derwent River. Ga mee op een Ghost Tour in Battery Point, wandel in Richmond over de oudste brug van Australië en bezoek het schattige plaatsje Kettering aan de kust. Volg kronkelige wegen langs landbouwgronden tot aan de koelklimaatwijnmakerijen van Coal Valley.  Zie heldere spinnakers over het water glijden en eet vers seafood in een van de restaurants aan het water in Hobart.

Vijf ervaringen in Hobart die je niet mag missen:

Salamanca Place, TAS
Salamanca Place, TAS

1. Struin over Salamanca Place

Verken het historische Salamanca Place, een van de bekendste monumenten van Tasmanië. Op zaterdagochtend kun je over de levendige Salamanca Markets struinen en de kunstwerken van glasblazers, pottenbakkers en schilders kopen. Koop een uniek stuk handwerk of organisch groente en fruit, boerderijkazen en verse snijbloemen van de vriendelijke lokale boeren. Drink koffie onder de parasols, terwijl de zeilen aan de masten wapperen en muzikanten op straat spelen. Ontdek de galerieën, theaters, handwerkwinkels en restaurants in de Georgiaanse magazijnen van rond 1830, waar vroeger zeelieden, walvisvaarders en werklieden bijeenkwamen.

Beklim Mount Wellington, TAS
Beklim Mount Wellington, TAS

2. Beklim Mount Wellington

Geniet van een panoramisch uitzicht op Hobart, Bruny Island, South Arm en de Tasman Peninsula vanuit het interpretatiecentrum boven op de inspirerende berg Mount Wellington. Volg door koele, beboste valleien het historische Pipeline Track of steek te paard of met een mountainbike Wellington Range over. Beklim Sphinx Rock en bekijk de Octopus Tree, de grootste boom van het woud. Abseil of beklim de rotsachtige doleriettorens van Organ's Pipe. Kampeer onder de sterren, rijd met een jeep over ruwe bergpaden of bergaf op een mountainbike tijdens een adembenemende tocht. De wilderniservaring van Mount Wellington brengt je tot 1.270 meter boven de zeespiegel, maar ligt slechts op twintig minuten van het stadscentrum.

Battery Point, TAS
Battery Point, TAS

3. Verblijf in de oudste wijk van Hobart.

Verblijf in een Bed & Breakfast naast grote oude herenhuizen en simpele vissershuisjes in Battery Point, dat is genoemd naar een batterij kanonnen dat hier in 1818 werd geplaatst. De kanonnen zijn inmiddels al lang verdwenen, maar Battery Point heeft zijn oorspronkelijke zeevaarderscharme behouden. Bezoek elegante oude gebouwen zoals de Arthur Circus Cottages, de St. George's Anglican Church en het Van Diemen's Land Folk Museum, een Georgiaans gebouw op prachtige aangelegde en onderhouden terreinen. Neem eens een kijkje in Kelly's Steps, dat in 1839 door de legendarische avonturier James Kelly werd gebouwd. Of treed tijdens een Ghost Tour in de voetsporen van veroordeelden, struikrovers, walvisvaarders, zeelieden, barmeisjes en prostituees.

Richmond Brücke, TAS
Richmond Brücke, TAS

4. Bezoek Richmond en Kettering

In het pittoreske Richmond, 30 minuten rijden ten noordoosten van Hobart, kun je over de oudste brug van Australië wandelen en in de cel van haar oudste gevangenis staan. Loop bij lantaarnlicht over de kasseienstraten tijdens een ghost tour of picknick op de oevers van de Coal River. Ontdek de lokale kunst en ambachten in de galerieën en cafés. Stop op de terugweg eens bij een van de vele wijnmakerijen in de Coal Valley. Ten zuiden van Hobart vind je het rustige kuststadje Kettering, aan de kust van het D'Entrecasteaux Channel. Geniet van je lunch terwijl je naar de jachten en vissersboten in de beschutte haven kijkt of neem de veerboot naar Bruny Island.

Coal River Valley, TAS
Coal River Valley, TAS

5.Doe je te goed aan zeevruchten en lekkere wijn

Proef klassieke koelklimaatwijnen in de wijnkelders en wijnmakerijen in Coal River Valley, Derwent Valley en Huon Valley, allemaal op korte rijafstand van Hobart. In een zonnig wijngaardrestaurant kun je de wijnen combineren met allerlei verse lokale producten. Geniet van de geur van versgemalen koffie in de cafés in Salamanca Place, of dineer in een van Hobarts vele uitstekende restaurants.

Overzicht

Hobart

De beste tijd om te gaan:
Van november tot maart.

 

Meer Australische ideeën

Meer informatie over Hobart en omgeving

Meer informatie vind je op de website van Tourism Tasmania.