Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips

Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips

'There's nothing like… volledig tot rust komen door het geruis van de waterval. Te luisteren naar het water dat zachtjes over de rotsen omlaag valt.'

Liffey Falls, in de buurt van Deloraine, was een van de betoverendste plekjes die Gayle en Terry tijdens hun jaarverblijf in Tasmania vonden. Een dag nadat ze getrouwd waren, verhuisde het koppel van Brisbane naar Hobart, waar Terry aan een nieuwe baan begon. Omdat ze geen tijd hadden voor een huwelijksreis, beloofden Terry en Gayle elkaar om bij elke gelegenheid die ze maar kregen, een dagtrip naar het binnenland van Tasmania te maken.

"We kwamen erachter dat je elk type landschap dat je op het vasteland van Australië kunt verwachten, ook hier in Tasmania kunt vinden, maar dan veel compacter. Je kunt in minder dan een dag tijd van de ene naar de andere kant rijden en via verschillende routes kriskras over het eiland gaan. Achter elke bocht in de weg vind je een ander panoramisch uitzicht, dat je zo op een ansichtkaart kunt zetten," zei Gayle.

Met vrienden en familieleden die regelmatig bij Gayle en Terry op bezoek kwamen, werden ze al snel experts op het gebied van dagtrips vanuit Hobart. Een van hun favoriete bestemmingen was Tasman Peninsula, de thuishaven van de historische strafkolonie Port Arthur en de verweerde, spectaculaire zeekliffen van Tasman National Park. Het schiereiland wordt door de Eaglehawk Neck-landengte verbonden met het vasteland van Tasmania, waar Terry en Gayle verbluffende rotsformaties, als Blowhole en Tessellated Pavement, zagen.

 "We ontdekten ook een eigenzinnig klein dorpje dat Doo heet, en waar de inwoners hun huis namen gaven waarin 'Doo' werd opgenomen, zoals Xanadoo en Gunnadoo. Tasmaniërs hebben een geweldig gevoel voor humor en plezier in het leven," zei Gayle.

Het stel genoot ook van een bezoek aan Mt Field National Park, de streek met de 'adembenemende Russell Falls, die zelfs met een rolstoel toegankelijk is'. Ten zuiden van de stad namen Terry en Gayle deel aan een natuurboottocht rond het verweerde Bruny Island, waar ze zonnebadende zeehonden op de onverzettelijke kustlijn zagen. 90 Minuten rijden in een andere richting vonden ze Tahune Forest, waar ze op een hoogte van drie verdiepingen door het bladerdak van het bos wandelden.

Gayle en Terry reisden naar het centrale noorden van Tasmania en ontdekten het charmante in de World Heritage-lijst opgenomen dorpje Deloraine en de attracties in de omgeving ervan. Ze maakten een tocht door King Solomons Cave in Mole Creek Karst National Park en wandelden door het koele gematigde regenwoud naar Liffey Falls, dat zich in Great Western Tiers bevindt.

In hun nieuwe thuisstad Hobart namen Terry en Gayle hun bezoekers graag mee naar Salamanca Markets. Nog een favoriete ervaring was Devonshire thee (met echte King Island-slagroom) op Mt Nelson met uitzicht over de Derwent River.

"Een van onze meest gedenkwaardige ervaringen was een rit naar Mt Wellington op een zomerse dag. Aan de top speelden families in de sneeuw, bouwden ze sneeuwpoppen en hielden ze sneeuwbalgevechten. Minder dan een uur later reden we naar het strand waar families zonnebaadden, surften en in het zand speelden. Dat is het wezen van Tasmania – een land vol contrasten die allemaal dicht bij elkaar liggen," zei Gayle.

Het is intussen 10 jaar geleden dat Terry en Gayle dit onvergetelijke jaar in Hobart doorbrachten. Terug in Queensland hoopt het stel nu van Launceston een uitvalsbasis te maken voor de huwelijksreis waar ze zo lang op hebben gewacht.

"Het is geen toeval dat Tasmania de vorm heeft van een hart. Je verliest er je hart aan," zei Gayle.Meer over Australische vakantieverhalen

Canberra, de stad van natuurliefhebbers
Een droomvakantie aan de Gold Coast
Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
De geologische wonderen van Karijini
Van Perth naar de Pinnacles
De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
Plezier met de hele familie in Margaret River
De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu

Tangalooma, Moreton Island
Tasman National Park
The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
Valley of the Giants
Een opmerkelijke Australische vakantie
Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
Plezier aan de Great Ocean Road
Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën