Melbourne en omgeving

Melbourne en omgeving

Melbourne is een labyrint vol verborgen straatjes, overvloedige bars, exclusieve restaurants en opvallende boetiekjes. Hier kun je genieten van de cultuur, sporten, voedsel en wijn proeven, dansen tot de zon opgaat of wandelen door de parken en op loofrijke boulevards. Bezoek Federation Square, de culturele plek bij uitstek van de stad, en geniet van een biertje bij zonsondergang op de promenade St Kilda. 'Shop till you drop' in de hippe Brunswick Street of het chique Chapel Street. Loop de cafés, bistro’s en kroegjes van Wander Southbank eens binnen en ga op culinaire wereldreis in Carlton, Richmond en Fitzroy. Maak een wandeling langs het erfgoed van de Aboriginals door de Royal Botanic Gardens en juich samen met het cricketpubliek op de Melbourne Cricket Ground.

Vijf ervaringen in Melbourne die je niet mag missen:

Melbourne, VIC
Melbourne, VIC

1. 'Shop till you drop'

Ga op zoek naar een koopje op de Artist’s Market in Rose Street en snuffel in hippe winkels in Brunswick Street. Koop merkkleding zoals van Akira Isogawa en Zimmerman in Chapel Street in Prahran of in het historische General Post Office van Melbourne.  Voor alles van mode tot meubels tegen fantastische prijzen bezoek je Bridge Road in Richmond. Melbourne is een genot voor winkelliefhebbers en biedt eclectische boetiekjes, mode van topklasse, hippe woonwinkels en piazza's in Europese stijl in de arcades en verborgen winkelstraten van de stad.

Melbourne, VIC
Melbourne, VIC

2. Ga op kroegentocht en dans tot de zon opkomt

Nip aan een cocktail in een omgebouwde zeecontainer in Chinatown, geniet 's avonds van een biertje in een pub in St Kilda of bezoek een cabaretvoorstelling in weelderige retro-jazzbars in de stad. Geniet van voortreffelijke tapas en exotische wijnen in een bar in Little Collins Street en leer mensen kennen in een roze salon met kunstgras in Bourke Street. Je kunt feesten vanaf de schemering in de bars in Brunswick Street. Of dans tot de zon opkomt in bars in de met lantaarns verlichte straten van de stad, weg van de neonverlichting achter zware koperen deuren.

Queen Victoria Market, Melbourne
Queen Victoria Market, Melbourne, VIC

3. Geniet van culinaire hoogstandjes

Snuif het aroma van heerlijke koffie op in de gotische Europese lanen van Melbourne. De stad staat bekend om de koffie en de wereldoude cafécultuur, maar er is nog zoveel meer te zien. Als je eenmaal een 'short black' op hebt of een middagaperitiefje hebt genomen, kun je thee proeven in een 19e eeuws hotel of genieten van de culinaire hoogstandjes in befaamde restaurants als Nobu, Botanical en Becco. Koop op zaterdag verse groente, fruit en zeevruchten op de Queen Victoria Market, die om de bruisende mensenmassa's en straatmuzikanten bekend staat. Probeer de restaurants, cafés, bistro's en bars in Southbank of, net aan de overkant van de Yarra River, in Federation Square. Probeer de multiculturele culinaire kosmos in Melbourne: Carlton voor klassiek Italiaans, Richmond voor voordelig Vietnamees en Fitzroy voor Spaanse tapas.

Federation Square, Melbourne, VIC
Federation Square, Melbourne, VIC

4. Snuif de cultuur op

Ga naar een optreden van het Australian Ballet, dat hier in de culturele hoofdstuk van Australië is gevestigd. Of geniet van een schitterende musical in het Princess Theatre. Bekijk de beste internationale kunstverzameling van het zuidelijk halfrond in de National Gallery of Victory. Of bezoek het Australian Centre for the Moving Image in Federation Square, een centrale culturele 'ruimte' voor mensen uit Melbourne. Bewonder de creatieve verzamelingen in het Australian Centre for Contemporary Art in Southbank. Om meer te weten te komen over de culturele geschiedenis van de Aboriginals in Melbourne kun je hedendaagse en Dreamtime-kunst bekijken of een Aboriginal Heritage Walk maken door de Royal Botanic Gardens.

MCG, VIC
MCG, VIC

5. Word een sportfanaat

Ga in de winter naar een voetbalwedstrijd met de Australian Rules in een volgepakt Melbourne Cricket Ground. Geniet volop van cricket in de zomer, wanneer de stad de Ashes en eendaagse internationale wedstrijden organiseert. Of kijk met de enorme menigte mee naar de Australian Tennis Open langs de oevers van de Yarra. Als je van racen houdt, ga dan in maart naar Melbourne voor de Australian Formula 1 Grand Prix in het Albert Park. En of je nu van paardenraces of gewoon zo nu en dan van gokken houdt, de rijkste paardenrace ter wereld, de Melbourne Cup, mag je op de eerste dinsdag in november zeker niet missen.

Overzicht

Melbourne

De beste tijd om te gaan:
Melbourne is een bestemming waar je het hele jaar heen kunt, hoewel het in de winter tussen juni en augustus koud kan zijn.

 

Meer Australische ideeën

Meer informatie over Melbourne

Meer informatie vind je de website van Tourism Victoria.