Bohemian Brunswick Street

Brunswick Street, Fitzroy, VIC.

Bohemian Brunswick Street

Vind kunst, mode en eten op de Soho-strip van Melbourne.
Je vervelen is onmogelijk in Brunswick Street, de levendige Melbourne-strip waar mensen uit alle rangen en standen winkelen, eten, drinken, elkaar ontmoeten en dansen.

Hier in Fitzroy, het zigeunerhart van de stad, zie je langharige stedelijke zwervers aan hun koffie verkeerd nippen naast de gladgeschoren zakenlui, en vind je tweedehandswinkels naast modieuze boetiekjes. Je zult een hele dag nodig hebben om alle winkels te zien, een kleurrijke aaneenschakeling van pop- en alternatieve culturen die zich uitstrekt tussen Victoria en Alexandria Parade. Laat je tarotkaarten lezen of je nagels doen, koop een esoterisch boek of een bestseller of koop wat retrokleding of een designerjurk. Probeer fetisjkleding uit, slenter door alternatieve kunstgalerieën of luister naar livemuziek in een ouderwets café. Dit is een straat waar alles mogelijk is, zolang het maar een vaag artistiek tintje heeft.

Stop bij een schattig, kleurrijk café als je winkeltassen te zwaar worden of als je de kunst- en haarstijlen die je hebt gezien, wilt bespreken. Of lunch in een van de beste gastrocafés van Melbourne of ook een goedkoop etnisch eethuis, waar je een uitzonderlijke combinatie van Maleisisch, Vietnamees en Thais eten kunt bestellen. Je vindt hier ook organisch-vegetarische restaurants, hamburgertenten, souvlaki-cafés en tapasbars. Als de zon is ondergegaan, blijft het feest in de restaurants en vele levendige nachtclubs doorgaan. Naast clubs, pubs en hippe wijnbarretjes vind je ook gelegenheden voor jazz en salsa. Van september tot oktober komt Brunswick Street tijdens het Melbourne Fringe Festival tot leven met circus, cabaret, muziek, dans en komedie.

Verwacht een combinatie van spanning, levendigheid en merkwaardigheid. Het enige wat je in Brunswick Street echt niet zult vinden, is verveling.

Meer Australische ideeën