Perth

Maak jouw vakantieplannen in en vanuit Perth.

Maak jouw vakantieplannen in en vanuit Perth. Je gaat vast en zeker houden van de meest westelijke hoofdstad aan de Swan River, tussen de stranden aan de Indische oceaan en de wijngaarden van Swan Valley.

Krijg een snel overzicht van Perth inclusief snapshots van andere Australische steden. Ontdek de plaatsen die je zowel in de stad zelf als in de omgeving kunt bezoeken. Van het weelderige Kings Park en de stille stranden tot aan de betoverende haven van Fremantle en het nabijgelegen Rottnest Island. Perth biedt het allemaal. Onze reisplannen voor 'drie geweldige dagen' geven je tips voor wat je allemaal in jouw Perth-vakantie kunt doen.

Leer meer over andere bestemmingen in Western Australia die je vanuit Perth kunt ontdekken. Rijd naar het zuiden naar de wijnmakerijen, de golven en grotten en enorme bossen van de Margarat River of naar het zuiden naar Monkey Mia en Ningaloo Reef. Geniet meer landinwaarts van het wijde outback-landschap van Kimberley en historische goudkoortsstadjes als Kalgoorlie. Ontdek de onvergetelijke reizen die je vanuit Perth en in het hele continent kunt maken.

Op 30 minuten rijden van Perth kun je de gerenommeerde wijngaarden van Swan Valley verkennen, over de Swan River varen langs parken en wolkenkrabbers of genieten van een betoverende zonsondergang op het strand. Stap op de veerboot naar het autovrije Rottnest Island, waar je geschiedenis kunt opsnuiven, kunt fietsen naar een van de 63 stranden of kunt kajakken naar de meer dan 20 verscholen baaien. Dineer in Fremantle en geniet van de levendige cafés van deze goed bewaard gebleven 19e-eeuwse havenstad. Vergeet ook niet je te verdiepen in de fascinerende zeevaart- en strafkoloniegeschiedenis van Fremantle. Verken Kings Park en bewonder het uitzicht, de aangelegde tuinen en het erfgoed van de Aboriginals. Zwem, surf, vis, windsurf en zeil langs een van de 19 schone en rustige stranden van de Sunshine Coast van Perth, die zich uitstrekt van Cottlesloe tot aan Scarborough.

Pak je koffers voor de vakantie in Perth, bekend om de zonneschijn, het natuurschoon en de rust. Vaar de glinsterende, blauwe Swan River af of bekijk de stad en zijn waterwegen vanuit Kings Park. Zwem, surf of bekijk gewoon de zonsondergang vanaf Cottlesloe Beach en ga dan naar de goedkope eethuizen en trendy bars. Smul van seafood uit de Indische Oceaan en ontdek de best bewaarde 19e eeuwse straatjes in het kleurrijke Fremantle. Trek een dag uit om per fiets, boot of te voet Rottnest Island te ontdekken. Zwem en surf vanaf perfect witte stranden, snorkel met tropische vissen en koraal en bekijk de diverse wilde dieren van dichtbij.

Naast de rustige rivier en ruime stranden beschikt Perth over een bruisend stadsdistrict met geweldige winkels, nachtleven en eetgelegenheden. Neem het zakelijke leven van het stadscentrum van Perth in je op, struin door boetiekjes op de stijlvolle Oxford Street in Leederville en pak een livevoorstelling van een band in Mount Lawley mee. Ontdek hippe bars en trendy eethuisjes in Northbridge of bezoek het theater aan een van de groene straten van Subiaco.

Cottesloe Beach is een van de populairste stadsstranden in heel Western Australia. Het strand bevindt zich halverwege de centrale bedrijvenwijk en de haven van Fremantle in de westelijke buitenwijken van Perth, op slechts 15 minuten van het stadscentrum. Cottesloe is beroemd om zijn ontspannen levensstijl en is al meer dan 100 jaar een populaire zeevakantiebestemming voor de inwoners van Perth. De dorpssfeer en het rijke maritieme erfgoed verleiden je vast en zeker om ook wat verder te kijken dan alleen de gouden stranden. Het is daarnaast de perfecte plek om de zonsondergang te bewonderen boven de Indische Oceaan, terwijl je ondertussen geniet van een heerlijk vers zeebanket.

In de historische haven Fremantle is eten altijd een feest. In deze stad kun je eten in op de monumentenlijst geplaatste staten en genieten van de straatmuziek in met kunst versierde steegjes. Je volgende maaltijd is net zo dichtbij als de muziek die uit een koloniale pub komt of de bries die van de haven afkomstig is.

Ontdek witte stranden, koraalriffen, zoute vissersstadjes en onherbergzame nationale parken op deze spectaculaire reis langs de Coral Coast van Western Australia. Rijd naar het noorden om verse rivierkreeft in Geraldton en verrukkelijke tropische vruchten in Carnarvon te proeven. Zwem met de enorme walvishaai op het Ningaloo Reef en rijd met een 4x4 door de ravijnen van het nabijgelegen Cape Range National Park.

In de zomer draait alles in de Swan Valley om het goede leven. Rijd naar de familiewijnmakerijen en bijzondere brouwerijen of bezoek deze tijdens een luxe cruise op de Swan River. Ga alfresco dineren in de restaurants in de wijngaarden en heerlijk picknicken in de parken. Bekijk het charmante koloniale dorpje Guildford met zijn kunst- en antiekwinkeltjes en waan je terug in de 19e eeuw als je de nacht doorbrengt in een historisch hotel.

Rottnest Island is een korte tocht met de veerboot van Perth, maar het voelt alsof je een andere wereld in stapt. Rottnest Island werd zo'n 7000 jaar geleden gescheiden van het vasteland van Western Australian toen de zeespiegel steeg. De eerste bewijzen van menselijk bestaan op Rottnest Island dateren van 6500 jaar terug, toen de Nyungah, een Aboriginalvolk, in dit gebied woonde. Het eiland staat bij het plaatselijke Aboriginalvolk bekend als Wadjemup en is van grote spirituele betekenis voor de Aboriginalgemeenschappen.

Ontdek de Margaret River, het Ningaloo Reef en Broome, en zelfs Darwin en Sydney tijdens een avontuurlijke reis vanuit de meest westelijk gelegen hoofdstad van Australië. Vanuit Perth kun je naar het zuiden gaan, naar de wijnmakerijen langs de Margaret River, de golven, de bossen en de grotten. Ga duiken naar scheepswrakken en speur langs de kust naar walvissen.

Gebruik de kaart om te zien waar je naartoe kunt en wat je kunt doen

States
States

Meer Australische ideeën