De stadsdistricten van Perth

Kings Park en Botanical Garden, Perth, WA. © Tourism WA

De stadsdistricten van Perth

Naast de rustige rivier en ruime stranden beschikt Perth over een bruisend stadsdistrict met geweldige winkels, nachtleven en eetgelegenheden. Neem het zakelijke leven van het stadscentrum van Perth in je op, struin door boetiekjes op de stijlvolle Oxford Street in Leederville en pak een livevoorstelling van een band in Mount Lawley mee. Ontdek hippe bars en trendy eethuisjes in Northbridge of bezoek het theater aan een van de groene straten van Subiaco. Deze individuele stadswijken die als eilandjes rond de noordelijke oever van de Swan River liggen, vormen de beste plaatsen om kennis te maken met de locals en de levendige cultuur.

De compacte stadskern van Perth is een geliefde bestemming om mensen te kijken (,) voor ontspanning na een drukke werkdag en om te winkelen. King Street bijvoorbeeld is omgeven door kunstgalerieën, elegante boetiekjes en eethuizen. Voor kwaliteitswarenhuizen en -modeketens kuier je door de winkelcentra van nabijgelegen Murray Street en Hay Street. Het Edwardian theater in Hay Street, dat is opgenomen op de werelderfgoedlijst, biedt ruimte aan een aantal grootschalige ballet-, opera-, theater- en orkestproducties. Geniet voor de voorstelling van een maaltijd in een van de cafés en restaurants aan de waterkant. Mis vooral de levendige vrijdagavond in de stad niet, wanneer de winkels tot ’s avonds laat open zijn en de zakenmensen het einde van de werkweek vieren.

Net buiten het stadscentrum, in Northbridge, kun je je zelfs elke avond in het nachtleven storten. Tussen William, James, Aberdeen en Parker Street vind je een groot assortiment clubs, cafés en bars, maar ook een heleboel toprestaurants. Sluit je aan bij de backpackers in de jeugdherbergen en gunstig geprijsde feestlocaties, of verdiep je in erfgoed en cultuur in het bruisende Perth Cultural Centre.

Niet ver daar vandaan bevindt zich Leederville, de plaats bij uitstek voor studenten, gezinnen en professionals. Geniet van een lui dagje winkelen in trendy Oxford Street. Leederville komt ’s nachts tot leven, wanneer de feestgangers van Perth zich vermaken in levendige Ierse pubs, hippe ondergrondse clubs en nachtelijke eethuisjes.

Luister naar geweldige livemuziek in Mount Lawley, waar het art-deco Astor Theatre al vele populaire Australische muzikanten welkom heeft geheten. Het theater is gelegen in Beaufort Street, tussen een hele reeks boetiekjes, delicatessenwinkels, bruisende bars en cafés, restaurants en nonchalante eetgelegenheden. Ga op koopjesjacht naar keukengerei of unieke modekleding, bekijk de mooie federale en koloniale gebouwen en kom tot rust in de kleine verzorgde parken.

Trek naar Subiaco, vernoemd naar de benedictijnse monniken die zich hier in 1851 vanuit Subiaco in Italië vestigden. Tegenwoordig leeft het erfgoed van dit gebied voort in decoratieve Italiaanse architectuur en een groen, levendig stadscentrum. In het Subiaco Museum worden gedenkwaardigheden van de monniken en de Aboriginalcultuur tentoongesteld. Slenter door Rokeby Road en neem de sfeer van de verschillende markten in je op. In de buurt van Kings Park kun je de pittoreske campus van de University of Western Australia aan de oever van de rivier verkennen. Bekijk een optreden in het Regal Theatre of Subiaco Arts Centre of zwerf rond in de majestueuze lobby van het Subiaco Hotel waar de locals van Perth samenkomen voordat ze met z’n allen naar de moderne grand cafés gaan.

Van cultuur tot cocktails, de compacte, vriendelijke en energieke stadsdistricten van Perth weten je op vele manieren te verleiden.

Meer Australische ideeën