Dineren en teruggaan in de tijd in Fremantle

Fishermans Wharf, Fremantle, WA. © Tourism Australia

Dineren en teruggaan in de tijd in Fremantle

Geniet volop van heerlijk eten en fascinerende geschiedenis in Fremantle.
In de historische haven Fremantle is eten altijd een feest. In deze stad kun je eten in op de monumentenlijst geplaatste staten en genieten van de straatmuziek in met kunst versierde steegjes. Je volgende maaltijd is net zo dichtbij als de muziek die uit een koloniale pub komt of de bries die van de haven afkomstig is.

Begin je eet- en pleziertocht in Fremantle’s levendige Cappuccino Strip, met zijn vele cafés en openluchtrestaurants en oude pubs met zeelieden van overal ter wereld. Voor een hapje van Fremantle’s beroemde zeevruchten uit de Indische Oceaan zijn de restaurants en cafés aan de Fishing Boat Harbour ideaal.

In de kronkelende straatjes van Fremantle vind je gerechten uit alle continenten. Eet Aziatisch of Indiaas of bij een van de vele levendige pizza- en pastatentjes die getuigen van de Italiaanse gemeenschap hier in de stad. Voor verse producten moet je op de weekendmarkt zijn waar je behalve kooplui en stalletjes vol groente en fleurig fruit ook straatmuzikanten tegenkomt.

Dit is een stad waar je eetervaring extra perspectief krijgt dankzij het zeer uiteenlopende publiek en de stevige portie historische charme. Freemantle is ’s werelds best bewaarde voorbeeld van 19e eeuwse havenstraten vol verhalen over misdadigers, zeehelden, moordaardige muiters en kolonisten.

Je proeft het verleden tijdens een rondleiding overdag of ’s avonds door de fakkelverlichte Fremantle Prison: de eerste gevangenis van de staat en het grootste door dwangarbeiders gebouwde bouwwerk. Het ruikt beslist naar de zee in het Western Australian Maritime Museum, dat over de Indische Oceaan uitkijkt. Hier kun je het de Australia II zien, het jacht waarmee de America's Cup werd gewonnen, een onderzeeër uit de Oberon-klasse en het wrak van de roemruchte Nederlandse Batavia uit de 17e eeuw.

Maak kennis met de geschiedenis van de dwangarbeiders in de stad op het Convict Walking Trail die naar de Pensioner's Barracks en Essex Street leidt, ooit de ruigste buurt van Fremantle. Of maak kennis met het leven van vóór de Europese kolonisatie op het Manjaree Heritage Trail. Je leert de oudste orale tradities ter wereld kennen als je van Cantonment Hill - waar de geest van de dingo woont - langs andere belangrijke oriëntatiepunten van het Nyoongarvolk loopt.

Van zeevruchten tot scheepswrakken: Fremantle heeft smulpapen én geschiedeniskenners heel wat te bieden.

Meer Australische ideeën