De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst

De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst

'There's nothing like… het silhouet van Sydney Opera House bij dageraad gezien vanaf de haven.'

Japanse zakenman en wereldreiziger Hitoshi houdt ervan World heritage-plekjes te verkennen en "heeft er een gewoonte van gemaakt om er de zon te zien opgaan en dit op foto’s vast te leggen", waar hij ook naartoe gaat. Hitoshi legde talloze adembenemende zonsopgangen vast tijdens zijn zakenreizen en heel soms, vakanties. Toch werd deze ervaren reiziger bevangen door de zonsopgang boven de Australische iconen uit de World heritage-lijst, zoals Sydney Harbour en Uluru.

"Ik stak Sydney Harbour vroeg in de morgen over om het Opera House, het symbool van de stad, vanaf de noordelijke oever te zien. Terwijl de hemel stilaan werd verlicht, verscheen de vorm van het gebouw, dat op het water van de haven werd gereflecteerd," zei Hitoshi.

Voor Hitoshi, die achteraf de stad te voet verkende, was dit een geweldige introductie van Sydney. Hij wandelde rond Circular Quay tussen het beroemde Opera House en Sydney Harbour Bridge. Hij ontdekte ook het historische Queen Victoria Building, met ouderwetse cafeetjes en talloze specialiteitenwinkeltjes. In Hyde Park zwierf Hitoshi door een laan omgeven door majestueuze vijgenbomen naar het graf van de onbekende soldaat. Hij wandelde naar de levendige binnenstad van Surry Hills, met een mix van restaurants, galerieën, bars en boetiekjes.

Vanuit Sydney vloog Hitoshi rechtstreeks naar Australië’s Red Centre om Uluru, ook op de World heritage-lijst, te zien. Hier sloot hij zich ‘s morgens en ‘s avonds aan bij rondleidingen om bij zonsop- en zonsondergang van de levendige, eeuwig veranderende schoonheid van Uluru te genieten.

"Ik heb geweldige herinneringen aan een ontbijt met uitzicht op de rode morgenzon boven Uluru, en een diner onder de sterrenhemel."

Tijdens Hitoshi’s vakantie in Australië zag hij de natuur en World Heritage-gebouwen tussen Melbourne en Tasmanië. In Melbourne maakte hij een tocht door de Royal Exhibition Building, in de netjes onderhouden Carlton Gardens, dat deel uitmaakt van de oudste nog staande tentoonstellingspaviljoens ter wereld. Hij reisde ook over de rotsachtige Great Ocean Road, langs surfstranden, knoestige regenwouden en een wirwar van vissersdorpjes, naar de Twelve Apostles.

In Tasmanië slenterde Hitoshi over de straatkeien van Hobart’s Salamanca Place, maakte hij een wandeltocht naar de top van Mount Wellington en verdiepte hij zich in de geschiedenis van de gevangenen van Port Arthur. Vanuit Launceston zwierf hij naar het vlak bij de stad gelegen natuurgebied Cataract Gorge en ontdekte hij op de World heritage-lijst staande beschermde natuurgebied rond Cradle Mountain.

Hitoshi heeft zich voorgenomen om op zijn volgende reis naar Australië nog wat meer World Heritage-plekjes van zijn lijstje te schrappen. De eerste halte wordt Lord Howe Island, waar hij de ongerepte natuur op een trektocht wil ontdekken.Meer over Australische vakantieverhalen

  Canberra, de stad van natuurliefhebbers
  Een droomvakantie aan de Gold Coast
  Huwelijksreis naar Hobart – alles draait om dagtrips
  De geologische wonderen van Karijini
  Van Perth naar de Pinnacles
  De zon komt op boven de iconen van de World heritage-lijst
  Australische avonturen – van Red Centre naar Tasmania
  Plezier met de hele familie in Margaret River

  De voortdurend veranderende wonderen van Kakadu
  Tangalooma, Moreton Island, Queensland
  Tasman Nationaal Park, Tasmanië
  The Kimberley: een onvergetelijk Australisch verhaal
  Valley of the Giants, Western Australia
  Een opmerkelijke Australische vakantie
  Een Tasmaanse vakantie om nooit te vergeten
  Plezier aan de Great Ocean Road
  Wave Rock: een wonder in Western Australia

Meer Australische ideeën