Sydney en omgeving

Sydney en omgeving

Geniet van de prachtige haven, de verleidelijke levensstijl buitenshuis en het fantastisch natuurschoon van Sydney. Vaar in een kajak onder de Sydney Harbour Bridge door. Zwaai naar het Opera House als je met de veerboot door de haven naar Manly gaat. Leer surfen in Bondi Beach of ga zwemmen in het kalme water van Coogee. Ontspan je in de met kasseien geplaveide doodlopende straatjes van The Rocks of op de markten en in de boetiekjes, cafés en pubs van Paddington. Behalve de wereldberoemde haven en de meer dan 70 schitterende stranden biedt Sydney culinair genieten, festivals en - 24 uur per dag en 7 dagen per week - gezelligheid.

Vijf ervaringen in Sydney die je niet mag missen:

Rocks Markets, Sydney
Rocks Markets, Sydney

1. Verken de historische Rocks

Ontdek de kleurrijke geschiedenis van gevangenen in de havenbuurt waar het allemaal begon. Op slechts vijf minuten afstand van de Circular Quay kun je verhalen horen over ophangingen en geesten tijdens een spokentour, bezoek de weekendmarkten of beklim de Harbour Bridge. In het doolhof van zandstenen straten en pleinen vind je historische huisjes van ambachtslieden en elegante terrassen, kunstgalerieën, hotels met uitzicht op de haven en de oudste pubs van Sydney. Van daaruit kun je mensen zien feesten op de straten met kasseien, als The Rocks Australia Day vieren op 26 januari, Anzac Day op 25 april en op nieuwjaarsavond.

Sydney Harbour
Sydney Harbour

2. Bekijk de wereldberoemde haven

Vaar langs het Opera House in een gehuurd jacht of peddel vanuit Rose Bay in een kajak. Maak een pittoreske boottocht van Circular Quay of Darling Harbour, langs herenhuizen aan de waterkant, nationale parken, en Shark Island, Clark Island, Rodd Island en Goat Island. Bezoek het historische Fort Denison of leer het leven kennen van de eerste bewoners van Sydney, het Gadigal volk, tijdens een culturele Aboriginal cruise. Zie de haven schitteren vanaf het groene gras in de Royal Botanic Gardens, die rondom de haven liggen. Of geniet van het uitzicht vanuit een restaurant aan de waterkant in Mosman, aan de noordkant van de brug of in Watsons Bay in South Head. Wandel vanuit Rose Bay naar Vaucluse of van Cremorne Point naar Mosman Bay, langs enkele van de 16 spectaculaire routes rondom de haven.

Manly, NSW
Manly, NSW

3. Bezoek Manly met de veerboot

Neem een veerboot door Sydney Harbour naar Manly, dat tussen stranden met oceaanbranding en de rustige binnenhaven ligt. Wandel door het inheemse bushland tijdens de prachtige wandeling van Manly naar Spit Bridge, leer scubaduiken in Cabbage Tree Bay of fiets naar Fairy Bower. Ga picknicken op Shelly Beach aan de oceaan of zeil of kajak vanuit Manly Warf rondom de haven. Huur een scooter en maak een tocht langs de noordelijke stranden zoals Narrabeen en Palm Beach. Verken de winkels, bars en cafés langs het bruisende Corso vol pijnbomen en dineer in restaurants van wereldklasse met uitzicht over het water.

Paddington, NSW
Paddington, NSW

4. Geniet van de cafécultuur en geweldig winkelen in Paddington

Bezoek de zaterdagmarkten, snuffel in modeboetiekjes in het bruisende Oxford Street of loop de antiekwinkels en kunstgalerieën in het exclusieve Woollahra eens binnen. Bezoek Victoria Barracks, de legerbasis uit de jaren 1840 die één keer per week open is voor het publiek, en bewonder gerestaureerde Victoriaanse terrassen op brede, loofrijke straten. Rolschaats in het gigantische Centennial Park, stop dan voor een snelle lunch in een café in Oxford Street of in het mooie Five Ways. Ga een film bekijken in een filmhuis of blader om middernacht door een roman in een van de gigantische boekwinkels. Ga van de ene levendige, historische pub naar de andere. Deze bruisen nog meer na een wedstrijd in het nabijgelegen stadion of na een race, als vrouwen en mannen aankomen in hun verfrommelde mooie kleren.

Bondi, NSW
Bondi, NSW

5. Wandel van Bondi naar Coogee

Geniet van de adembenemende uitzichten op de Pacific Ocean terwijl je door de kronkelende, door de zee gevormde zandsteenkliffen tussen Bondi en Coogee wandelt. Zwem in het in de rotsen uitgehouwen zwembad van Bondi Iceberg of kijk in alle rust naar de andere zwemmers met een avondcocktail vanuit het restaurant erboven. Bekijk de wilde golven in Tamarama, dat zijn bijnaam Glamarama te danken heeft aan de mooie mensen die op het gouden zand liggen. Van midden oktober tot november wordt het gedeelte tussen hier en Bondi omgetoverd in een buitengalerie voor Sculptures of the Sea. Je kunt surfen, op het gras picknicken of een kopje koffie drinken in het familievriendelijke Bronte. Of zwem, snorkel of scubaduik in Clovelly en de rustige Gordon's Bay. Bekijk de graven van de poëten Henry Lawson en Dorothea Mackellar en van vliegenier Lawrence Hargrave op Waverley Cemetery, aan de rand van de rotsen. Rond je tocht af in Coogee, de schilderachtige haven voor rugzaktoeristen.

Overzicht

Sydney

De beste tijd om te gaan:
Sydney is een bestemming waar je het hele jaar naartoe kunt, met warme zomers en koele winters.

 

Meer Australische ideeën

Meer informatie over Sydney

Meer informatie vind je op de website van Tourism New South Wales.