Zweef de herfst binnen tijdens het Canberra Balloon Fiesta

Zweef de herfst binnen tijdens het Canberra Balloon Fiesta

De herfst wordt in Canberra niet alleen aangekondigd door de vurige kleuren van de bladeren in de loofbomen, maar ook door het iconische Canberra Balloon Fiesta. Gedurende negen koele ochtenden in maart gaat een hele stoet kleurige heteluchtballonnen de lucht in, vanaf de grasvelden van het oude parlementshuis. Bekijk het betoverende schouwspel met duizenden andere mensen die ook vroeg zijn opgestaan of ga zelf in een heteluchtballon de lucht in. Waar je ook voor kiest, het is een fantastische manier om je dag in Canberra te beginnen, vooral als je tegelijkertijd kunt genieten van een uitgebreid warm ontbijt en live muziek. Ga er daarna op uit en bezoek de nationale musea, galerieën, wijnmakerijen en parken vol kastanjekleuren die Canberra rijk is.
 
Luchtballonpiloten en -ploegen uit de hele wereld trekken naar Canberra voor het jaarlijkse festival, dat zelfs de meest fervente slapers uit hun bed haalt. Zorg dat je er om half 7 bent om het begin van de surrealistische hemelwaartse processie te zien. De afgelopen jaren waren er onder meer een huis, een kookaburra, een gigantische kikker, een paar dansende honingbijen en een replica van het hoofd van Vincent van Gogh onder de creatieve luchtballonnen te zien. Het is geweldig om de vele luchtballonnen te zien zweven in de heldere, blauwe herfstlucht, weerspiegeld in de vijver van Old Parliament House.

Geniet vanaf de grond van de camaraderie, of boek van tevoren bij een ballonvaartmaatschappij om deel te nemen aan deze kleurrijke zwevende vertoning. Het is een unieke manier om de hoofdstad van Australië te bekijken. Canberra is een van de weinige plekken waar luchtballonnen zo dicht bij regeringsgebouwen kunnen vliegen. Geniet van het uitzicht terwijl je langs beeldende nationale gebouwen, zoals het oude en nieuwe parlementsgebouw, de National Gallery, Museum en War Memorial, scheert. Zweef over het glinsterende oppervlak van Lake Burley Griffin en bekijk de parkgronden van de stad, omgeven door lanen vol herfstbomen. Je stijgt op als de dag aanbreekt en daalt weer op tijd om te genieten van de live entertainment en een warm ontbijt.

Het is een serene, geestverheffende manier voor het begin van je vakantie in Canberra, waar alle nationale monumenten, musea en galerieën van Australië gelegen zijn. Verken de fascinerende attracties van de hoofdstad en geniet van de heldere, zonnige herfstdagen rond het meer of in het uitgestrekte bushland rondom de stad. In de stad kun je in Lake Burley Griffin kanoën of kajakken, in de Australische National Botanic Garden of Canberra Nature Park wandelen en naar de top van Black Mountain trekken voor panoramische uitzichten. Rij iets verder als je wilt zwemmen, varen, vissen of picknicken langs de Murrimbidgee River Corridor. Kronkel door het inheemse wildreservaat in Tindibilla Nature Reserve of zoek het avontuur op in de gemakkelijk toegankelijke wildernis van Namadgi National Park, deel van de bergachtige Australische alpen. Als dit allemaal te actief klinkt, rij dan via Poachers Trail (het "stroperspad") door de rijke wijnstreek van Canberra, die in de herfst spectaculaire roestbruine kleurschakeringen aanneemt. De pittoreske route kronkelt langs wijngaarden, kunstgalerieën, charmante cafés, restaurants met kaarsverlichting en rustieke bed & breakfasts.

Reden te meer om deze herfst naar het luchtballonfestival van Canberra te trekken.

Search events

Meer Australische ideeën