Australian Open [het grandslamtournooi van Azië-Pacific]

Australian Open [het grandslamtournooi van Azië-Pacific]

Melbourne, Victoria
januari

In januari verzamelen zich de beste tennisspelers ter wereld in het Melbourne Park voor de Australian Open, de grand slam van Azië-Pacific en de eerste grandslamtitel van het tennisseizoen. Terwijl de internationale tennissterren op het veld om de felbegeerde trofee strijden, zijn er 24 uur per dag allerlei festiviteiten voor de toeschouwers. 's Avonds kun je luisteren naar liveconcerten en ook op en naast de tennisbaan is er doorlopend liveamusement. De Australian Open is een sportevenement dat het plezier van tennis verbindt met sociale en culturele activiteiten waarin de liefde van de Australiërs voor het buitenleven centraal staat.

De Australian Open is een van de vier grandslamtoernooien die elk jaar op verschillende locaties op de wereld worden gehouden. Melbourne is elk jaar gastheer van de Australian Open in het Melbourne Park en levert de eerste grandslamtitel van het seizoen. Een indrukwekkend aantal toptennissers komt naar dit evenement dat in twee toernooiweken meer dan een half miljoen toeschouwers weet te trekken.

Tickets voor dit spektakel zijn bijzonder gewild. Als het je niet lukt om aan kaartjes te komen, kun je de actie gratis volgen op het Federation Square van Melbourne, waar de wedstrijden live worden uitgezonden op een reusachtig scherm. De festiviteiten gaan 24 uur per dag door met muziekconcerten en live-entertainment.

De Australian Open wordt in hartje zomer gespeeld op voornamelijk twee banen, de Rod Laver Arena en Hisense Arena, die zijn voorzien van uitschuifbare daken. De Australian Open en Wimbledon zijn de enige grand slams met binnenbanen. Het toernooi werd voor het eerst gehouden in 1905 en stond toen bekend als de Australasian Championships. In 1969 werd het omgedoopt in de Australian Open. Tot 1988 werd er op gras gespeeld.

Maak ook deel uit van de gedenkwaardige grote momenten in het tennis. Mats Wilander is de enige mannelijke speler die het toernooi op zowel gras als hardcourt heeft gewonnen. Andre Agassi en Roger Federer delen op dit moment bij de mannen het record voor 'meest gewonnen titels' in de Australian Open met elk vier eerste plaatsen. Serena Williams met haar vijf overwinningen houdt het record bij de vrouwen.

Evenementen zoeken

Meer Australische ideeën