British & Irish Lions 2013

British & Irish Lions 2013

Nationaal
juni

Het British and Irish Lions-rugbyteam zal in juni en juli 2013 door Australië reizen. Het team toert maar eens in de twaalf jaar door Australië, dus als je een rugbyfan bent, mag je dit echt niet missen. Gekozen worden voor de British and Irish Lions is het hoogst bereikbare voor spelers uit Engeland, Schotland, Ierland en Wales. Ook voor internationale spelers van het zuidelijk halfrond is het een grote eer en een kans die zich meestal maar een keer in een carrière voordoet. Er worden wedstrijden gespeeld in Sydney, Perth, Brisbane, Canberra, Melbourne en Newcastle. Het is het grootste rugbyevenement dat sinds de Rugby World Cup in 2003 in Australië zal plaatsvinden.

Het British and Irish Lions-rugbyteam zal in juni en juli 2013 door Australië reizen. Het team toert maar eens in de twaalf jaar door Australië, dus als je een rugbyfan bent, mag je dit echt niet missen.

Al 125 jaar reist het British and Irish Lions-rugbyteam de aardbol rond om tegen de beste rugbyteams ter wereld te spelen. Tijdens de voor 2013 geplande tournee spelen de Lions tegen de beste teams van Australië en strijden tegen de Qantas Wallabies voor de Tom Richards Trophy.

Tijdens deze tournee van zes weken worden er negen wedstrijden gespeeld in zes steden, waaronder drie testmatches en wedstrijden tegen alle vijf de Australian Super 15 Rugby-teams. De drie testmatches vinden plaats op 22 juni in Brisbane, op 29 juni in Melbourne en op 6 juli in Sydney, waar de finale wordt gespeeld. Ook in Perth, Canberra en Newcastle worden wedstrijden gespeeld.

Gekozen worden voor de British and Irish Lions is het hoogst bereikbare voor spelers uit Engeland, Schotland, Ierland en Wales. Ook voor internationale spelers van het zuidelijk halfrond is het een grote eer en een kans die zich meestal maar een keer in een carrière voordoet. De Lions gaan maar eens in de vier jaar op tournee naar afwisselend Australië, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Dit betekent dat ze maar eens in de twaalf jaar op bezoek zijn in Australië.

De Tom Richards Trophy wordt uitgereikt aan de winnaar van de 2013-wedstrijdenreeks tussen de Qantas Wallabies en de Lions. Er is maar één keer eerder om deze trofee gestreden toen de British and Irish Lions in 2001 door Australië toerden. De Wallabies wonnen toen.

De trofee is vernoemd naar Tom Richards, de enige speler in de geschiedenis die voor zowel de Wallabies als de Lions is uitgekomen. Toen het evenement in 2001 plaatsvond, reisden meer dan 25.000 Lions-fans naar Australië om het spektakel mee te maken.

Search events

Meer Australische ideeën