City Festivals in Australië

City Festivals in Australië

Beleef de steden van Australië tijdens hun belangrijkste kunstfestivals, waar u plaatselijk en internationaal theater, dans, visuele kunst, muziek, en eten kunt beleven. Geniet samen met Sydneysiders op straat van het Sydney Festival en dompel jezelf onder in de cultuur tijdens het Melbourne International Arts Festival. Kijk naar vuurwerk boven de Brisbane River tijdens het Brisbane Festival en geniet van het Adelaide Festival, één van de grootste kunstevenementen ter wereld. Geniet van de zomer in Perth tijdens het Perth International Arts Festival en combineer culinaire en culturele hoogstandjes tijdens het Taste of Tasmania Festival in Hobart. Krijg in het Top End een stevige dosis cultuur tijdens het Darwin Festival en vier de vele nationaliteiten van Australië tijdens het National Multicultural Festival in Canberra.

Sydney, NSW
Sydney, NSW

Sydney, New South Wales

Ervaar de unieke stijl en energie van de stad eb het theater, de muziek, dans en visuele kunst tijdens het Sydney Festival, dat in januari wordt gehouden. Het uiteenlopende programma dat drie weken duurt, begint met Festival First Night, een uitbundig straatfeest dat op meerdere plaatsen en podia wordt gevierd. Bekijk de voorstellingen van honderden Australische en internationale artiesten in beroemde theaters als Sydney Theatre, Carriage Works, City Recital Hall, en Sydney Opera House. Gratis jazz- en symfonieconcerten in het Domain en nachtelijke optredens in de Hyde Park Barracks Festival Bar zijn slechts een paar voorbeelden van de honderden evenementen die worden gehouden. Kom in mei naar het Sydney Writers Festival en geniet in oktober van het eten en de openluchtkunst in Crave.

Melbourne, VIC
Melbourne, VIC

Melbourne, Victoria

Laat je in oktober 17 dagen cultureel in vervoering brengen tijdens het Melbourne International Arts Festival. Bekijk de voorstellingen in de open lucht en luister naar de stadsklokken die gezamenlijk beieren tijdens het openingsfeest in het weekend dat uit drie gedeelten bestaat. Ga naar Australische en wereldpremières op het gebied van theater, dans, muziek, opera, visuele kunsten en multimedia. De plaatsen in Melbourne variëren van de Botanic Gardens via de intieme Fitzroy-theaters tot aan het Arts Centre in Southbank op het indrukwekkende Federation Square. In maart geeft de stad zich tijdens het Melbourne Food and Wine Festival over aan een feest dat alle smaakpapillen prikkelt. Eet in de winkelstraten en op de daken, geniet van ’s werelds langste lunch en neem deel aan een kookmasterclass, om maar enkele van de 220 evenementen tijdens 16 dagen te noemen.

Brisbane, QLD
Brisbane, QLD

Brisbane, Queensland

Kijk naar het kleurrijke vuurwerk dat vanaf de Story Bridge wordt afgestoken tijdens de opening van het Brisbane Festival van midden september tot begin oktober. En dat is slechts één van de hoogtepunten van een programma waarin van alles te zien is aan de hemel, in de theaters, in de tuinen en aan de rivieroevers in Brisbane. Geniet van de party tijdens de openingsavond in de eigen Spiegeltent van Queensland. Meng surrealistische circusvoorstellingen met multimediavertoningen op plasmaschermen en met de nieuwste producties van het Queensland Ballet. Luister naar internationale zangers zoals Chris Isaak of ontdek comedy, cabaret, goochelkunsten en onbekende shows tijdens de fringe, het onofficiële festival. De voorstellingen vinden o.a. plaats in de City Botanic Gardens, Powerhouse, New Farm en het Queensland Cultural Centre in South Bank.

Adelaide, SA
Adelaide, SA

Adelaide, South Australia

Prikkel je artistieke zintuigen tijdens het tweejaarlijkse Adelaide Festival van 26 februari tot 14 maart 2010. Vanaf het allereerste begin, in 1960, heeft het festival een naam verworven als een van ’s werelds beste kunstevenementen, met een rijke traditie van vernieuwing. Dans op de muziek van dj’s tijdens de enorme party op de openingsavond of in de nachtclub van het festival. Geniet van theatervoorstellingen en kunsttentoonstellingen, zangers en symfonieën, dansuitvoeringen en films. Beleef Adelaide als een circus waarin jongleurs, goochelaars, ontsnappingskunstenaars, koorddansers en clowns op straat hun kunsten vertonen. Woon het schrijversforum bij tijdens de Adelaide Writer’s Week, het grootste literaire evenement ter wereld. Het festival speelt zich binnenshuis en in de openlucht af rond het Adelaide Festival Centre en in de parken van de stad.

Perth, Western Australia
Perth, Western Australia

Perth, Western Australia

Beleef de essentiële zomerervaring in Perth tijdens het Perth International Arts Festival van 5 februari tot 1 maart 2010. Het festival presenteert, op verschillende plaatsen in de stad, kunstzinnig toptalent uit Australië, maar ook grote internationale namen. Je kunt er hypermodern toneel en eigentijdse dans zien, dramatische klassiekers en klassiek ballet. Luister naar symfonieën of de bands in de festivalbar die tot diep in de nacht open is. Woon lezingen van kunstenaars bij en bekijk het rijke spectrum aan visuele kunsten in binnen- en buitengalerieën. Bekijk films onder de sterrenhemel of geef je over aan je liefde voor schrijven, voor verhalenvertellen en ideeën tijdens het Perth Writers Festival. Het één week durende programma biedt meer dan 100 literaire evenementen, waaronder een dag speciaal voor de kinderen.

Hobart, Tasmanië
Hobart, Tasmanië

Hobart, Tasmania

Laat je smaakpapillen smullen tijdens het Tasmania Taste Festival dat van 28 december 2009 tot 3 januari 2010 aan de historische waterkant van Hobart plaatsvindt. Proef de verse plaatselijke producten en de heerlijke wijnen van Tasmanië, van de zeevruchten uit de Zuidelijke Oceaan tot kazen van King Island en de wijnen van het koele klimaat in de meer dan 70 stalletjes. De stadswerven, de jachthaven en de majestueuze Derwent River vormen het decor voor tentoonstellingen en voorstellingen. Volg een kookmasterclass of een culinaire rondleiding door Hobart en kijk naar het straattheater dat uiteenloopt van koorddansers tot luchtgitaar spelende straatmuzikanten. Een van de hoogtepunten van het festival is de party op oudejaarsavond met een keur aan eten, muziek, dans en een prachtig uitzicht op het vuurwerk boven Sullivans Cove.

Darwin Festival
Darwin Festival

Darwin, Northern Territory

Vier de zomerwarmte in de winter tijdens het Darwin Festival dat aan meerdere kunstvormen is gewijd en dat zich 18 dagen lang in augustus afspeelt. Kunstenaars uit alle delen van de wereld komen samen in de theaters van Darwin en in de tropische tuinen voor muziek, dans komedie, cabaret, film en visuele kunst. Geniet van het muziekconcert tijdens de opening, onder de verlichte bomen in de George Brown Botanic Gardens. Bekijk gecombineerde werken van kunstenaars uit Arnhem Land, de Kimberley en de Torres Strait Islands tijdens de Aboriginal kunstbeurs. Schudderbuik tijdens de internationale comedy-acts en bewonder de dansstijlen van overal ter wereld. Proef de gerechten van de beste restaurants van Darwin en geniet van uitstekend drama en zwoele jazz en vaudeville.

Canberra, ACT
Canberra, ACT

Canberra, Australian Capital Territory

Start het jaar op volle toeren tijdens het Summernats Car Festival in Canberra van 7 tot 10 januari 2010. Ruik de scheurende banden bij de Burnout Masters, en laat het vermogen en de mogelijkheden van je auto testen in een speciale autokliniek. Wees getuige van de bekendmaking van acht nieuwe eliteauto’s tijdens de Street Machine Car of the Year Awards. Breng hulde aan de brede culturele make-up van Australië tijdens het 10 dagen durende National Multicultural Festival in Canberra. Eet, drink, lach en dans je weg door het leven met comedy, uitvoerende kunsten, eet- en wijnstalletjes, straatfeesten, live muziek en variétéacts.

Search events

Meer Australische ideeën