Floriade

Floriade

Australian Capital Territory
september-oktober

Gedurende dertig dagen in september en oktober geurt en straalt Canberra met miljoenen lentebloesems tijdens de Floriade, het grootste bloemenfestival van Australië. Zodra de bloemen tot bloei komen, ontstaan er weergaloze schilderijen. Elk jaar staat in het teken van een ander thema. Het is een kleurrijke aanvulling op de groene parken en inheemse tuinen van Canberra. Laat de bloemenpracht op je inwerken terwijl je rondneust op de markten en bij stalletjes met lekkernijen. Bezoek workshops, tentoonstellingen en liveconcerten. Leer meer over tuinieren, geniet van films of volg de Floriade Trail naar de galerieën, monumenten en trekpleisters van de hoofdstad van Australië. De Floriade wordt elk jaar bezocht door ruim 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Kom kijken hoe Canberra tot leven komt met miljoenen lentebloesems tijdens de Floriade, het grootste bloemenfestival van Australië. Gedurende dertig geurige dagen in september en oktober veranderen de bloembedden in het Commonwealth Park in enorme bloemschilderijen. Het is een kleurrijke aanvulling op de vele groene parken en tuinen met inheemse planten in Canberra. Geniet volop van de bloemenpracht en bezoek ook eens de levendige markten en stalletjes met lekkernijen. Daarnaast kun je aan workshops deelnemen en naar tentoonstellingen en concerten gaan. Leer meer over tuinieren, geniet van de films tussen de helder verlichte bloemen of volg de Floriade Trail naar de attracties met een lentethema in Canberra.

Het succes van de Floriade is afhankelijk van meer dan een miljoen bloemen die allemaal op het juiste moment moeten uitkomen. Deze creatieve samenwerking tussen landschapsarchitecten en de natuur vereist een uitgekiend plantschema en achttien maanden voorbereiding. Tulpen, narcissen, irissen, violen, chrysanten en margrieten worden gerangschikt in gedurfde ontwerpen, die elk jaar weer een ander thema weerspiegelen. Sommige thema's uit het verleden waren bijvoorbeeld 'rock-'n-roll in bloei' of 'poëtische bloemen'.

Vanuit een heteluchtballon is het schouwspel het mooist. Van boven af kun je goed zien hoe de bloemen afsteken tegen de aangelegde parken in de stad en de natuur buiten de stad.

Afgezien van de bloemperken kun je ook fototentoonstellingen bezoeken en beroemde Australische tuinarchitecten en tuiniers ontmoeten. Dwaal door de showtuinen en bekijk de plantenvariëteiten, tuinontwerpen en landschapsarchitectuur. Voor gezinnen met kinderen zijn er speelplaatsen en workshops van tuinieren tot verhalen vertellen. Op de boerderijspeelweide kunnen kinderen koeien leren melken en piepjonge kuikentjes en waggelende eendjes van dichtbij bekijken.

Floriade NightFest omvat vijf nachten gevuld met entertainment, films, markten, spijs en drank. Je kunt onder de verlichte bomen dansen op de muziek van swingbands en tussen de helder verlichte bloemen naar een film kijken. Snuffel naar plaatselijke kunst of kunstnijverheid op de nachtmarkt of stap in een kermisattractie. Geniet van de lentegeuren en het toverachtige licht met een mandje vol culinaire lekkernijen en een drankje in de NightFest Glow Bar.

Canberra zindert van de lentekriebels tijdens de Floriade en dit is dan ook het perfecte moment om de vele andere natuurlijke attracties van de stad te verkennen, zoals de parken, tuinen, het bushland en Lake Burley Griffin.

Leer meer over de militaire geschiedenis bij het Australian War Memorial en over het politieke verleden bij het Old Parliament House. Bezoek de stijlvolle bars en restaurants, of de wetenschaps- en technologietentoonstellingen in Questacon, het National Science and Technology Centre. Canberra is bovendien de poort tot de Australian Alps en talrijke nationale parken.

Search events

Meer Australische ideeën