Folk-, country- en wereldmuziekfestivals

Folk-, country- en wereldmuziekfestivals

Stort je in non-stop entertainment samen met andere liefhebbers van folk, country en wereldmuziek tijdens een van de vele muziekfestivals die het hele jaar door plaatsvinden in Australië. Ervaar countrymuziek op zijn best tijdens het uitstekende Tamworth Music-festival waar Keith Urban zijn carrière startte, of dans tot in de late uurtjes op wereldmuziek tijdens WOMAD in het centrum van Adelaide. Verken Port Fairy, een betoverend dorp aan zee, voor het Port Fairy Folk Music Festival, of kampeer in het binnenland van de Sunshine Coast in Queensland tijdens het Woodford Folk Festival. Waar je ook van houdt, van countrymuziek tot folk, er is altijd wel iets dat bij jouw muzieksmaak past.

Tamworth Country Music Festival, New South Wales
Tamworth Country Music Festival

Tamworth Country Music Festival, New South Wales

januari

Het Tamworth Country Music Festival geeft je de kans de absolute toppers van de Australische countrymuziek te zien optreden. Het evenement staat aangeschreven als een van de tien beste muziekfestivals ter wereld. Elk type countrymuziek wordt op elk type locatie gespeeld, van het reusachtige Tamworth Regional Entertainment and Conference Centre tot clubs, theaters, zalen en enorme openluchtpodia in parken. Dit ongedwongen evenement wordt midden in de Australische zomer gehouden en trekt zo'n 50.000 mensen. Artiesten zoals James Blundell en Keith Urban hebben hun carrière te danken aan het Tamworth Country Music Festival.

WOMADelaide
WOMADelaide

WOMADelaide

Adelaide, South Australia
maart

WOMAD staat voor World of Music, Arts & Dance en is 1982 opgericht door muzikant Peter Gabriel. WOMADelaide is de Australische versie van WOMAD. De afgelopen 20 jaar is dit uitgegroeid tot het meest populaire openluchtfestival van Australië. WOMADelaide duurt vier dagen en wordt gehouden in het Botanic Park in het centrum van Adelaide. Verspreid over zeven podia treden de beste traditionele en hedendaagse muzikanten, dansers en dj's ter wereld op of geven workshops. Er is straattheater en er zijn beeldend kunstenaars, maar ook kookprogramma's, een discussieprogramma over het milieu en gesprekken die 'Artists in Conversation' worden genoemd. Bovendien is er een markt met circa honderd eetstalletjes, verkoopkraampjes en stands van liefdadigheidsorganisaties.

Port Fairy Folk Music Festival
Port Fairy Folk Music Festival

Port Fairy Folk Music Festival

Port Fairy, Victoria
maart

Port Fairy is een schattig, historisch dorp aan de prachtige zuidwestkust van Victoria. Op dit onafhankelijke, door de gemeenschap georganiseerde 'folk, roots en meer'-festival treden belangrijke internationale en nationale artiesten op tijdens een groot vierdaags evenement. Je kunt kiezen uit ongeveer 500 optredens in locaties in The Arena en in het dorp zelf, waaronder muziekconcerten, themaconcerten, workshops, cursussen, lezingen, dans- en comedyacts. Het zeer gevarieerde programma beslaat allerlei muziekgenres van roots en rhythm tot country, wereldgeluiden, comedy en cabaret.

National Folk Festival
National Folk Festival

National Folk Festival

Canberra, Australian Capital Territory
maart-april

Het National Folk Festival dat met Pasen wordt gehouden in het Exhibition Park in de hoofdstad Canberra, biedt non-stop entertainment voor de hele familie. Honderden van de beste muzikanten ter wereld nemen deel aan een cultureel eerbetoon aan traditionele en hedendaagse muziek, dans, poëzie en verhalen. Geniet van amusement, cursussen en workshops met 200 verschillende acts op allerlei locaties. Er is bovendien een festivalmarkt met marktkraampjes en een speciaal programma voor kinderen. Het festival heeft iets weg van een gezellig dorpsfeest ter viering van de tradities die Australië hebben gevormd.

Mildura Country Music Festival
Mildura Country Music Festival

Mildura Country Music Festival

Mildura, Victoria
september-oktober

Het Mildura Country Music Festival in Australië is hét podium voor onafhankelijke countryartiesten. Op dit tiendaagse festival kun je van meer dan honderd artiesten genieten die optreden in locaties in Mildura en districten van Victoria. Elke dag worden duizenden fans getrakteerd op de allerbeste countrymuziek. De locaties zijn zowel binnen als buiten bij aangename lentetemperaturen. Het hoogtepunt van het festival is de Australian Independent Country Music Awards, een gala waarbij jaarlijks prijzen worden toegekend aan onafhankelijke Australische artiesten. Wat je countrysmaak ook is, aan de oever van de legendarische Murray River vind je het allemaal: linedansen, countryrock, bluegrass en bushballads.

Woodford Folk Festival
Woodford Folk Festival

Woodford Folk Festival

Sunshine Coast, Queensland
december

Het Woodford Folk Festival is een happening van internationale allure en wordt jaarlijks gedurende zes dagen en nachten tussen kerst en Nieuwjaar gehouden. De ruim 2.000 artiesten verzorgen 580 evenementen met lokale, nationale en internationale gasten. Op het programma staan concerten, dansoptredens, straattheater, schrijversworkshops, een filmfestival, comedy-sessies, akoestische jamsessies, dialogen en debatten over maatschappelijke onderwerpen, presentaties van traditionele geneeswijzen en een kinderfestival. Er zijn ook circusacts, cabaretoptredens, parades en een spectaculaire vuurshow. De locatie van het Woodford Folk Festival is een open grasland van 500 hectare in het binnenland van de Sunshine Coast. Er zijn kampeermogelijkheden op het terrein.

Search events

Meer Australische ideeën