Indie-, alternatieve muziek- en rockfestivals

Falls Music and Arts Festival, Lorne, VIC. © Ashlorien Management Pty Ltd

Indie-, alternatieve muziek- en rockfestivals

Australiërs houden van goede livemuziek. Op de festivals die het hele jaar door plaatsvinden, worden de hotste liveoptredens van dit moment gepresenteerd. Fans van indie tot rock, punk, metal en elektronische muziek kunnen naar hartenlust feesten tijdens unieke openluchtfestivals. Bands en artiesten uit heel de wereld komen naar deze zinderende festivals. Luid bijvoorbeeld het nieuwe jaar in met Parklife in hartje Sydney. Of reis noordelijk naar Byron Bay en geniet in een schitterende bushlandsetting van Splendour in the Grass. Swing mee tijdens het Groovin’ the Moo-festival dat verschillende regionale steden aandoet. Geniet in de weergaloos mooie Marion Bay in Tasmanië van het Falls Festival of van het zusterevenement in Lorne aan de pittoreske Great Ocean Road in Victoria.

Soundwave
Soundwave

Soundwave

NSW/VIC/SA/QLD/WA
februari-maart

Soundwave is een jaarlijks muziekfestival dat rondreist van de RNA Showgrounds in Brisbane, het Olympic Park van Sydney, de Flemington Racecourse, het Bonython Park in Adelaide naar de Claremont Showground in Perth. Deze eendaagse rockconcerten bieden een podium voor de meest veelbelovende Australische bands, plus internationale rockbands. Soundwave is geschikt voor bezoekers vanaf 15 jaar. De kaartjes zijn vaak lang van tevoren uitverkocht.

Apollo Bay Music Festival
Apollo Bay Music Festival

Apollo Bay Music Festival

Apollo Bay, Victoria
april

Het Apollo Bay Music Festival in de buurt van de Great Ocean Road in Victoria heeft naam weten te maken in Australië, maar ook in het internationale circuit. Tijdens dit driedaagse evenement kun je ruim zeventig optredens op elf locaties, waaronder grote overdekte podia aan de waterkant, bijwonen. Op het programma staan nationale en internationale artiesten met diverse genres zoals jazz, blues, roots, klassiek, pop, rock en country. De nadruk ligt op muziek ligt, maar er zijn ook theateroptredens, literatuurlezingen, films, comedy- en dansvoorstellingen. Het festival trekt mensen van allerlei leeftijden, van gezinnen tot stellen en gepensioneerden.

Groovin' the Moo
Groovin' the Moo

Groovin' the Moo

WA/ACT/NSW/VIC/QLD
januari

Groovin’ the Moo is een alternatief muziekfestival en het enige grote festival van zijn soort dat door Australië toert. Veelbelovende lokale en internationale artiesten spelen de sterren van de hemel op openluchtpodia in Australische steden zoals Bendigo in Victoria, Bunbury en Townsville in Queensland, Maitland in New South Wales en Canberra, de hoofdstad van Australië. Tijdens eerdere edities van dit festival waren er topacts uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Canada te zien. De concerten zijn vaak in het hele land uitverkocht.

BASS IN THE GRASS
BASS IN THE GRASS

BASS IN THE GRASS

Darwin, Northern Territory
mei

Het BASS IN THE GRASS-muziekfestival is een eendaagse muziekhappening voor jongeren. Op dit evenement, dat plaatsvindt in het Darwin Amphitheatre en wordt georganiseerd door de Northern Territory Government, treedt een groot aantal van de allerbeste artiesten van Australië op. Onderdeel van het festival is de jaarlijkse competitie tussen schoolbands, de Battle of the School Bands. Leerlingen in het Northern Territory krijgen zo de kans mee te dingen naar een plek op het festivalpodium.

Falls Festival
Falls Festival

Falls Festival

Marion Bay, Tasmania; Lorne, Victoria
december

Het Falls Music and Arts Festival is een van de beste, oudste en meest verfijnde muziekevenementen van Australië. Het zijn in feite twee evenementen die tegelijkertijd plaatsvinden in Tasmanië en in Victoria tijdens de kerstvakantie. Beide festivalomgevingen behoren tot de mooiste van Australië. Het Tasmaanse festival wordt gedurende drie nachten op een boerenlandgoed in Tasmanië gehouden waar je uitzicht hebt op de schitterende Marion Bay, Maria Island, en de Tasman Sea. Op dit festival treedt een reeks topbands, dj's en komieken op. Het andere evenement vindt plaats in de stad Lorne aan de Great Ocean Road van Victoria. Bij beide evenementen zijn er kampeermogelijkheden.

Search events

Meer Australische ideeën