Melbourne Cup Carnival

Melbourne Cup Carnival

Melbourne, Victoria
november

Het Melbourne Cup Carnival is het meest kleurrijke paardenrace-evenement ter wereld. Dit wervelende geheel van paardenraces, mode en plezier begint in september en gaat door tot maar liefst half november. De Flemington Racecourse is de locatie voor een aantal beroemde racedagen, zoals Derby Day, de Melbourne Cup en Oaks Day. De Melbourne Cup, waar op de eerste dinsdag in november om wordt gestreden, is het hoogtepunt van het festival en een officiële feestdag in Victoria. Een groot deel van Australië ligt stil om naar de race te kijken of luisteren, maar er is niets leuker dan zelf tussen het 100.000-koppige publiek staan tijdens dit unieke gebeuren.

Het Melbourne Cup Carnival is een van de belangrijkste sportieve en sociale evenementen van Australië.
Er zijn vier belangrijke racedagen tijdens het carnaval. De race om de [Emirates] Melbourne Cup op de eerste dinsdag van november vormt het hoogtepunt. De Melbourne Cup is de handicap-paardenrace met de grootste prijzenpot ter wereld. De trotse traditie van deze race voert 150 jaar terug naar 1861.

De race staat bekend als 'the race that stops a nation' (de race die het land platlegt). Melbourne Cup Day is dan ook een officiële vrije dag in Victoria. Meer dan 100.000 toeschouwers wonen de race bij op de Flemington Race Course in Melbourne. De meeste Australiërs kijken of luisteren naar de race die live wordt uitgezonden in meer dan 120 landen met 700 miljoen kijkers.

Australiërs vieren de Melbourne Cup-race op allerlei manieren. Er zijn modeshows op het werk, weddenschappen op kantoor, zakenontbijten, liefdadigheidslunches, verkleedpartijen op school, live muziekoptredens op plaatselijke racecarnavals en barbecues.

De andere belangrijke evenementen van het Melbourne Cup Carnival zijn [AAMI] Victoria Derby Day, [Crown] Oaks Day en [Emirates] Stakes Day.

De Melbourne Cup staat ook in het teken van haute couture. De vrouwen dragen van oudsher zwart en wit op Derby Day, terwijl de mannen vaak een grijs jacquetkostuum, jacquetvest en pantalon met krijtstreep aan hebben. Oaks Day is 'ladies day', de dag waarop vrouwen hun mooiste outfits aantrekken om naar de baan te gaan. Op Stakes Day kunnen de kinderen laten zien hoe stijlvol ze zijn, want dan is het de officieuze gezinsdag waarmee het Melbourne Cup Carnival wordt afgesloten.

De geschiedenis van de Melbourne Cup is doorspekt met legenden. De paarden die meer dan eens hebben gewonnen, zoals Makybe Diva, Kingston Town en Phar Lap, zijn nationale helden.

Search events

Meer Australische ideeën