Melbourne Food & Wine Festival

Melbourne Food & Wine Festival

Melbourne en regio Victoria
maart

Duizenden liefhebbers van lekker eten en goede wijn komen elk jaar helemaal aan hun trekken bij de meer dan 300 grandioze activiteiten die tijdens het Melbourne Food & Wine Festival worden georganiseerd. Restaurants en gelegenheden in steegjes, in kelders en op daken van Melbourne en het omringende platteland van Victoria presenteren hun topproducten tijdens dit internationaal befaamde jaarlijkse eet- en wijnfestijn. Geniet van verse seizoensproducten, gezellige eetmarkten, bekroonde restaurants, experts op het gebied van wijnmaken en een warme gastvrijheid. De prestigieuze reputatie van het festival trekt wereldberoemde persoonlijkheden op het gebied van eten en wijn aan. Samen met gevierde chef-koks, restaurateurs, wijnmakers, sommeliers, boeren en ambachtslieden uit Victoria zetten zij een uniek programma neer.

Melbourne staat bekend om zijn stijl en goede smaak, zijn intieme ruimtes en creatieve mensen. Al die dingen komen samen tijdens het Melbourne Food and Wine Festival in maart.

Circa 300.000 liefhebbers van eten en wijn verzamelen zich elk jaar in maart in Melbourne voor het Melbourne Food and Wine Festival. Tijdens dit festival van twee weken worden Melbournes restaurants, steegjes, verscholen kelderbars, dakterrassen en spectaculaire locaties in de regio Victoria overgenomen door 300 evenementen.

Internationaal befaamde chefs en wijnmakers komen er om te koken, eten, drinken en tips uit te wisselen met het gezelschap fijnproevers. Het festival zet ook Victoria's eigen beroemde chefs, restauranthouders, wijnmakers, sommeliers en producenten in het zonnetje.

Hoogtepunten van eerdere edities waren onder meer de 'langste lunch ter wereld' in de straten van de stad waarbij meer dan 1.200 mensen aanschoven, galadiners in het Royal Exhibition Building, en markten, masterclasses en culinaire wijnproeverijen. De festivallocaties verschillen van openbare ruimtes zoals Southbank en Federation Square tot kleine bars in steegjes, toprestaurants en terrassen.

Stap de keuken van de bekendste chefs van Australië binnen en kijk hoe zij culinaire wonderen op een bord toveren. Proef wijn uit een van de beste keldercollecties ter wereld of leer welke wijn bij welk eten past. Geniet van versgemaakte noodles en knoedels op de straatmarkten van de Queen Victoria-markt. Zie hoe Southgate Promenade in een wijnkelder wordt getransformeerd, waar je wijn uit meer dan 60 wijnwinkels uit Victoria kunt proeven en kopen. Met eetstalletjes en een kleine boerenmarkt brengt het evenement het beste van Victoria’s wijnstreek naar de Yarra-rivier.

Ook in regio Victoria kun je de lekkerste producten proberen op een aantal van de 50 eet- en wijnfestivals. Het is de perfecte tijd van het jaar om Victoria in al zijn herfstglorie te bewonderen.

Evenementen zoeken

Meer Australische ideeën