Filmfestivals in Australië

Filmfestivals in Australië

Ontdek je filmpassie in de top filmfestivals van Australië De diverse programma's bieden voor iedereen wat wils: of je nu graag documentaires bekijkt, verslaafd bent aan Anime, graag films wilt leren produceren of gewoon graag bekroonde nieuwe films wilt bekijken. Leef je uit tijdens het Melbourne International Film Festival of bekijk enkele van de langverwachte wereldpremières tijdens het Adelaide Film Festival. Vul een picknickmand voor Sydney’s Tropfest, 's werelds grootste festival voor korte films. Of geniet van een flinke dosis onafhankelijk gemaakte films in Perth. Bekijk de landschappen van Australië tijdens een tentoonstelling van het Darwin Festival, neem een kijkje in een hele andere wereld tijdens het Canberra International Film Festival of laat je meeslepen door de beste cinema uit Azië-Pacific tijdens het Brisbane Film Festival.

Sydney, NSW
Sydney, NSW

Sydney, NSW

Elk jaar in januari kun je een keuze maken uit de allermodernste korte films uit de hele wereld in het paviljoen op Bondi Beach. Dit maakt deel uit van het Flickerfest, het enige door de Academy Award geaccrediteerde festival voor korte films in Australië. In februari loopt het Domain vol met picknickende mensen voor het Tropfest. Dit is 's werelds grootste festival voor korte films en het wordt elk jaar groter, nu met live satellietuitzendingen in Melbourne, Canberra, Brisbane, Hobart, Adelaide en Perth. In juni maak je een keuze uit het programma voor het Sydney Film Festival, dat gedurende twee weken een enorm assortiment Australische, internationale en alternatieve films op het scherm brengt.

Melbourne, VIC
Melbourne, VIC

Melbourne, VIC

Je hoeft nu niet meer naar Cannes, Rotterdam, Berlijn of Toronto te vliegen. Elke winter zijn tijdens het Melbourne International Film Festival gedurende drie weken bekroonde films uit alle topfestivals ter wereld te zien. Bekijk de populaire speelfilms, ontdek onbekende juweeltjes of kies juist een korte film in de prestigieuze korte-filmwedstrijd. In juni zijn tijdens het Melbourne International Animation Festival gedurende een week meer dan 400 animatiefilms uit meer dan 30 landen te zien. De films waarin zowel creatieve als technische talenten onder de aandacht worden gebracht, variëren van cultklassieken tot de allernieuwste release. Mis vooral het St. Kilda Film Festival niet. Dit festival brengt in mei een week lang honderden korte films uit de hele wereld naar cinema's in Melbourne. Daarnaast wordt ook de Australische Top 100 korte-filmwedstrijd gehouden.

Brisbane, QLD
Brisbane, QLD

Brisbane, QLD

Bekijk in augustus het filmaanbod uit Azië-Pacific tijdens het Brisbane International Film Festival. Bekroonde speelfilms, diepzinnige documentaires, nachtelijke thrillers, kinderfilms en oriënterende werken zijn slechts enkele van de hoogtepunten tijdens dit 24-daagse festival. Leg de rode loper maar vast uit voor de gala's, stem op een korte film of bespreek de film- en culturele problemen tijdens filmseminars. Het zesdaagse Brisbane Queer Film Festival in april, dat van start gaat met een geweldig feest, viert homo- en lesbische films die vaak niet in algemene bioscopen te zien zijn.

Adelaide, SA
Adelaide, SA

Adelaide, SA

Om de twee jaar in februari verandert Adelaide in het Australische centrum voor gewaagde cinema. Het 11-daagse Adelaide Film Festival wordt om het jaar aan het Adelaide Arts Festival toegevoegd. Dit filmfestival omvat meer dan 150 films uit 49 landen en meer dan een paar lang verwachte wereldpremières. Bekijk de gloednieuwe Australische films of ga op wereldreis bij internationale screenings. Verken een flink aantal verschillende filmgenres, van familiefilms tot film-noir en van misdaad tot comedy. Het festival bestaat ook vele speciale evenementen, van wedstrijdpicknicks tot filmmaakcursussen. Of sluit je aan bij de flashmob!

Perth, WA
Perth, WA

Perth, WA

Plan een filmmarathon als onderdeel van het maand lang durende Perth International Arts Festival in februari en maart. Of sluit je aan bij de filmrevolutie tijdens het Perth International Film Festival, waar elk jaar in juli een aantal verschillende moderne, onafhankelijke films te zien zijn. Sinds het begin van het festival, toen het nog in een jazzclub in Perth werd gehouden, is het uitgegroeid tot een algemeen erkend cultureel evenement met films in bars, pubs en clubs verspreid over de hele stad. Er worden meer dan 100 internationale films getoond, waaronder documentaires, animaties, korte films en experimentele werken. Het unieke programma bestaat ook uit optredens, live soundtrackscores, academische conferenties en kunsttentoonstellingen.

Canberra, ACT
Canberra, ACT

Canberra, ACT

Geniet van speelfilms en documentaires uit Australië en de hele wereld tijdens het Canberra International Film Festival, dat eind oktober/begin november gedurende 12 dagen wordt gehouden. Maak via films een connectie met het culturele hart van meer dan 20 landen, bekijk de nieuwste Australische releases en tijdloze klassieken, die weer op het grote scherm worden getoond. Het festival omvat bijna 50 films, gegroepeerd in zeven elementen per onderwerp, verhaal of filmmakersmethode. Je kunt ook meedoen aan een groot aantal aanvullende evenementen. Volg een masterclass met vooraanstaande filmmakers, loop over de rode loper voor de openingsavond en bespreek je favoriete films tijdens een vraag-en-antwoord-sessie en paneldiscussies.

Darwin, NT
Darwin, NT

Darwin, NT

Voor een uniek Top End-zicht op films tijdens het Darwin Festival, dat 18 dagen lang in augustus wordt gehouden. Bekijk het werk van Aboriginal filmmakers, vier de in de eigen deelstaat gemaakte films en geniet van de sublieme landschappen in het noorden van Australië op het grote scherm. Het festivalprogramma weerspiegelt ook de rijke, multiculturele samenstelling van Darwin met films uit de hele wereld en Azië-Pacific. Van april tot november toont de Deckchair Cinema een eclectisch assortiment films met Darwin Harbour op de achtergrond. De hete, roze zonsondergang wordt donker in een met sterren gevulde hemel terwijl je samen met de kikkers en vliegende vossen tijdens een picknick van de film geniet.

Search events

Meer Australische ideeën